20 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

FBI: Προσοχή! Συνδέστε τις IoT συσκευές σας σε ξεχωριστό δίκτυο!

1 min read
11868 min1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Το FBI εξέδωσε μια νέα ανακοίνωση, στην οποία λέει ότι οι χρήστες θα πρέπει να απομονώνουν τις IoT συσκευές τους (Internet of Things) και να τις έχουν συνδεδεμένες σε ένα ξεχωριστό δίκτυο WiFi, διαφορετικό από αυτό που χρησιμοποιούν για τις υπόλοιπες βασικές συσκευές τους (π.χ. smartphones, laptops, υπολογιστές κλπ).


“Το ψυγείο και το laptop σας δεν πρέπει να βρίσκονται στο ίδιο δίκτυο”, ανέφερε το FBI. “Κρατήστε τα πιο ιδιωτικά και ευαίσθητα δεδομένα σας σε ξεχωριστό σύστημα, όχι στο ίδιο με τις IoT συσκευές σας”, πρόσθεσε.

Πολλές εταιρείες ασφαλείας έχουν τονίσει τη σημασία του διαχωρισμού του δικτύου, ώστε να μην υπάρχει πρόσβαση στα συστήματα που περιέχουν ευαίσθητα δεδομένα.

Η λογική πίσω από αυτό είναι απλή. Αν οι IoT συσκευές βρίσκονται σε ξεχωριστό δίκτυο, τότε μια πιθανή παραβίαση μιας “έξυπνης” συσκευής δεν θα επιτρέψει στους hackers να αποκτήσουν πρόσβαση και στις βασικές συσκευές του χρήστη, όπου φυλάσσονται τα προσωπικά δεδομένα. Η απόκτηση πρόσβασης στο άλλο δίκτυο απαιτεί πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια εκ μέρους των hackers.

Ωστόσο, η τοποθέτηση βασικών και IoT συσκευών σε ξεχωριστά δίκτυα μπορεί να είναι δύσκολη, ειδικά για τους χρήστες που δεν γνωρίζουν πολλά από τεχνολογία. Ο πιο απλός τρόπος είναι η χρήση δύο routers.

iot network1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Μια καλή συμβουλή, όμως, είναι να χρησιμοποιήσετε το “micro-segmentation”, ένα χαρακτηριστικό που βρίσκεται στο firmware των περισσότερων WiFi routers. Αυτό το χαρακτηριστικό επιτρέπει στους διαχειριστές να δημιουργούν εικονικά δίκτυα (VLAN). Τα δίκτυα VLAN θα συμπεριφέρονται ως διαφορετικά δίκτυα, παρόλο που λειτουργούν στο ίδιο router.

Κορυφαίες γλώσσες προγραμματισμού για την ανάπτυξη του IoT

H απομόνωση των IoT συσκευών σε δικό τους δίκτυο συνιστάται τόσο για τους οικιακούς χρήστες όσο και για τις επιχειρήσεις.

Ωστόσο, το FBI έδωσε και άλλες συμβουλές σχετικά με τη διαχείριση των IoT συσκευών:

  1. Αλλάξτε τον προεπιλεγμένο κωδικό πρόσβασης της συσκευής.
  2. Οι κωδικοί πρόσβασης πρέπει να είναι ισχυροί. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είναι μεγάλοι και μοναδικοί.
  3. Πολλές συνδεδεμένες συσκευές υποστηρίζονται από εφαρμογές για κινητά. Αυτές οι εφαρμογές μπορεί να εκτελούνται στο παρασκήνιο και να χρησιμοποιούν προεπιλεγμένα δικαιώματα τα οποία δεν γνωρίζετε και για τα οποία δεν έχετε δώσει έγκριση. Πρέπει να μάθετε τι είδους προσωπικές πληροφορίες συλλέγουν αυτές οι εφαρμογές και να απορρίπτετε τις άδειες χρήσης που ζητούν πρόσβαση σε δεδομένα που δεν χρειάζονται στην πραγματικότητα για τη λειτουργία της εφαρμογής.
  4. Κάντε τακτικές ενημερώσεις στις IoT συσκευές σας. Επιτρέψτε και τις αυτόματες ενημερώσεις, αν είναι διαθέσιμες.

Πριν λίγες μέρες, το FBI εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τους κινδύνους των έξυπνων τηλεοράσεων και πρότεινε επίσης κάποιες συμβουλές, όπως τη χρήση μαύρης ταινίας πάνω από την κάμερα των τηλεοράσεων, ώστε να μην είναι εφικτή η παρακολούθηση των χρηστών.

SecNews.gr

Δείτε επίσης

Έξυπνες συσκευές – Μην την ανάψεις αυτήν τη λάμπα ξέρει τον κωδικό του WiFi σου!!!

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα