28 Μαρτίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Αυτά τα ρομποτάκια που παίζουν… μπάλα είναι μια μικρή επανάσταση

1 min read
thhj1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Το ρομπότ Cheetah 3 είναι γρήγορο, πανάλαφρο και συνεργάσιμο, κι έτσι όταν βάλεις 9 από αυτά μαζί, παίρνεις μια σχεδόν κανονική ομάδα ποδοσφαίρου.


Αυτό μας δείχνει το βίντεο που ανέβασε στο YouTube το περίφημο Massachusetts Institute of Technology (MIT) για το νέο καμάρι του, που μπορεί να παρελαύνει με στρατιωτική πειθαρχία, να κάνει κωλοτούμπες στον αέρα και να παίζει ακόμα και ποδόσφαιρο. Αν και ο όρος «παίζει» πρέπει να εκληφθεί για την ώρα χαλαρά.

Το τετράποδο ρομπότ ζυγίζει λιγότερο από 9 κιλά και οι κατασκευαστές του λένε πως δεν μπορεί να καταστραφεί, παρά το γεγονός ότι αποτελείται από φθηνά υλικά και συναρμολογείται σαν να πρόκειται για τουβλάκια Lego.

Η νέα δημιουργία ακούει στο όνομα Mini Cheetah, έχει 12 ηλεκτρικά μοτέρ και δουλεύει με τηλεχειρισμό. Πρόκειται για πραγματική επανάσταση στη ρομποτική, όπως μας λέει ο επικεφαλής της ομάδας κατασκευής του, Benjamin Katz, καθώς αλληλεπιδρά με το περιβάλλον και επιλέγει αυτομάτως τη βέλτιστη κάθε φορά λειτουργία.

Κι έτσι μπορεί να πηδά στον αέρα, να χοροπηδά με ρυθμό ή να τρέχει με τα δύο πόδια ταυτοχρόνως στο έδαφος. «Τα ρομπότ δεν μπορούν να το κάνουν αυτό, κι έτσι κινούνται πολύ πιο αργά»…

fibernews.gr

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα