Παγκόσμιος πρωταθλητής GO αποφάσισε να αποσυρθεί επειδή η τεχνητή νοημοσύνη είναι ανίκητη

Η τεχνητή νοημοσύνη κυριαρχεί παντού πλέον, με την εμφάνισή της και σε παιχνίδια στρατηγικής να οδηγεί παίκτες στον δρόμο της απόσυρσης.


Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής Go, Lee Se-dol, ο οποίος ανακοίνωσε ότι δεν θα αγωνίζεται πλέον επαγγελματικά, καθώς δεν μπορεί να νικήσει την τεχνητή νοημοσύνη.

«Με την εισαγωγή της AI στα παιχνίδια GO, συνειδητοποίησα πως δεν είμαι πλέον στην κορυφή. Ακόμα κι αν γίνω No.1 μέσω μανιωδών προσπαθειών, υπάρχει μία οντότητα που δεν μπορεί να νικηθεί», δήλωσε ο 36χρονος Νοτιοκορεάτης.

Πάντως, ο Lee αναμένεται να δώσει άλλο ένα ματς μέσα στο Δεκέμβριο πριν αποσυρθεί οριστικά. Αντίπαλός του θα είναι η HanDol, μία τεχνητή νοημοσύνη που αναπτύχθηκε από τη Νότια Κορέα και ήδη έχει κερδίσει τους πέντε κορυφαίους παίκτες της χώρας.

Το Go θεωρούνταν ένα παιχνίδι που δεν μπορούσε να «χτυπηθεί» από τους υπολογιστές, όμως το 2016 έγινε το πρώτο βήμα με την AlphaGo να επικρατεί με 4-1 του Lee, ενώ αργότερα η Google έβγαλε την DeepMind, η οποία νίκησε την AlphaGo σε 100 συνεχόμενα ματς.

fibernews.gr

Δείτε επίσης

Τεχνητή νοημοσύνη: Κάποια μέρα θα μπορεί να συνθέτει τραγούδια για να μας βοηθήσει να νιώσουμε καλά

Μέτρηση του πλήθους σε συγκεντρώσεις με τεχνητή νοημοσύνη

Share the load
George S. Metallidis
George S. Metallidis

Όλα ξεκίνησαν το 1988 όταν μπήκε στο σπίτι το πρώτο PC ένας 32bit 80386 με 4mb ram, CGA γραφικά σε 16colours monitor....και φυσικά λιώσιμο με το DOS game Grand Prix Circuit της Accolade

Άρθρα: 2947