17 Ιουνίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Παγκόσμιος πρωταθλητής GO αποφάσισε να αποσυρθεί επειδή η τεχνητή νοημοσύνη είναι ανίκητη

1 min read
5b4cad4454400f1c008b4a951 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η τεχνητή νοημοσύνη κυριαρχεί παντού πλέον, με την εμφάνισή της και σε παιχνίδια στρατηγικής να οδηγεί παίκτες στον δρόμο της απόσυρσης.


Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής Go, Lee Se-dol, ο οποίος ανακοίνωσε ότι δεν θα αγωνίζεται πλέον επαγγελματικά, καθώς δεν μπορεί να νικήσει την τεχνητή νοημοσύνη.

«Με την εισαγωγή της AI στα παιχνίδια GO, συνειδητοποίησα πως δεν είμαι πλέον στην κορυφή. Ακόμα κι αν γίνω No.1 μέσω μανιωδών προσπαθειών, υπάρχει μία οντότητα που δεν μπορεί να νικηθεί», δήλωσε ο 36χρονος Νοτιοκορεάτης.

Πάντως, ο Lee αναμένεται να δώσει άλλο ένα ματς μέσα στο Δεκέμβριο πριν αποσυρθεί οριστικά. Αντίπαλός του θα είναι η HanDol, μία τεχνητή νοημοσύνη που αναπτύχθηκε από τη Νότια Κορέα και ήδη έχει κερδίσει τους πέντε κορυφαίους παίκτες της χώρας.

Το Go θεωρούνταν ένα παιχνίδι που δεν μπορούσε να «χτυπηθεί» από τους υπολογιστές, όμως το 2016 έγινε το πρώτο βήμα με την AlphaGo να επικρατεί με 4-1 του Lee, ενώ αργότερα η Google έβγαλε την DeepMind, η οποία νίκησε την AlphaGo σε 100 συνεχόμενα ματς.

fibernews.gr

Δείτε επίσης

Τεχνητή νοημοσύνη: Κάποια μέρα θα μπορεί να συνθέτει τραγούδια για να μας βοηθήσει να νιώσουμε καλά

Μέτρηση του πλήθους σε συγκεντρώσεις με τεχνητή νοημοσύνη

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα