26 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Τα αποτελέσματα αναζήτησης στη Google ίσως να χειραγωγούνται από ανθρώπους

1 min read
21059961 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Πενήντα συνήγοροι από πολιτείες των ΗΠΑ άρχισαν έρευνα κατά της Google, εξετάζοντας το ενδεχόμενο χειραγώγησης των αποτελεσμάτων αναζήτησης.


Η Google βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο ερευνών για αντιμονοπωλιακή πολιτική, που σχετίζονται με το ενδεχόμενο χειραγώγησης των αποτελεσμάτων στη μηχανή αναζήτησή της από ανθρώπους.
Συγκεκριμένα, δημοσίευμα του «Wall Street Journal», την περασμένη Παρασκευή αναφέρει το εξής:

«Η πρακτική προσέγγιση μέσα στην εταιρεία σηματοδοτεί μια στροφή από την ιδρυτική της φιλοσοφία της, δηλαδή της οργάνωσης των πληροφοριών του κόσμου, σε μία που είναι πολύ πιο ενεργή σχετικά με την εμφάνιση αυτών των πληροφοριών».

Με βάση πάνω από 100 συνεντεύξεις, το δημοσίευμα ανέφερε ότι η Google χειραγωγεί τα αποτελέσματα των αναζητήσεων.

Η εταιρεία φέρεται να «αξιολογεί» τα αποτελέσματα αναζήτησης για την αποτελεσματικότητα και την ποιότητά τους και να προωθεί συγκεκριμένα αποτελέσματα.

Ένας πρώην εργολάβος δήλωσε στο ίδιο Μέσο ότι η εταιρεία περιόρισε τα αποτελέσματα αναζήτησης που αφορούν οδηγίες σχετικά με την αυτοκτονία έως ότου η Εθνική Γραμμή Πρόληψης Αυτοκτονίας να γίνει η πρώτη επιλογή.

Η Google, μάλιστα, ενημέρωσε τους συνεργάτες της ότι οι αλγόριθμοι της εταιρείας θα έπρεπε να τοποθετούν την Εθνική Γραμμή Πρόληψης Αυτοκτονίας ως την πρώτη επιλογή σε αναζητήσεις που σχετίζονται με την αυτοκτονία.

Στο στόχαστρο και η δυνατότητα αυτόματης συμπλήρωσης

Άλλο ένα ζήτημα που έχει τεθεί είναι και εκείνο της αυτόματης συμπλήρωσης κατά την αναζήτηση στο Google. Μάλιστα, ως παράδειγμα ήταν η Μπρίτνεϊ Σπίαρς, καθώς περισσότερο απασχολούσε για την προσωπική ζωή της παρά για τη μουσική της.

Η Google έχει δηλώσει πως δεν επιτρέπει προβλέψεις αναζήτησης που σχετίζονται με «παρενόχληση, εκφοβισμό, απειλές, ακατάλληλη σεξουαλικότητα ή προβλέψεις που εκθέτουν ιδιωτικές ή ευαίσθητες πληροφορίες».

Η εταιρεία διατηρεί αυτήν τη στιγμή μια μαύρη λίστα αναζήτησης όρων που δεν επιτρέπεται να εμφανιστούν σε αυτόματη συμπλήρωση, οργανική αναζήτηση ή στις Ειδήσεις Google, παρά το γεγονός ότι η Google ισχυρίζεται ότι δεν χρησιμοποιεί τέτοιες μεθόδους για τον προσδιορισμό των αποτελεσμάτων αναζήτησης.

Η ανθρώπινη χειραγώγηση από τη Google και η τροποποίηση των αλγορίθμων αναζήτησης δεν θεωρείται παραβίαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας. Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι η παρέμβαση και η αλγοριθμική προσαρμογή μπορεί από μόνη της να είναι μια μορφή αθέμιτης ανταγωνιστικής συμπεριφοράς, σύμφωνα με το «Wall Street Journal», με τα αποτελέσματα να ευνοούν τις «μεγάλες επιχειρήσεις έναντι των μικρότερων».

Έτσι, λοιπόν, τον περασμένο Σεπτέμβριο ανακοινώθηκε ότι 50 συνήγοροι θα αρχίσουν έρευνα για αντιμονοπωλιακή πρακτική έναντι της Google.

Ο Γενικός Συνήγορος του Τέξας, Κεν Πάξτον, ανέφερε:

«Αν καταλήξουμε να μάθουμε πράγματα που μας οδηγήσουν σε άλλες κατευθύνσεις, σίγουρα θα τα θέσουμε στις Πολιτείες και θα συζητήσουμε για το εάν θα επεκταθούμε και σε άλλους τομείς».

Πηγή: SPutnikNews.gr

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα