18 Ιουλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Χιλιάδες Disney+ λογαριασμοί πωλούνται σε hacking forums!

1 min read
579049 disney logo disney plus1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Λίγες μόλις ώρες μετά την κυκλοφορία της υπηρεσίας Disney +, οι hackers έπιασαν δουλειά, παραβιάζοντας λογαριασμούς χρηστών.


Σύμφωνα με μια έρευνα, πολλοί από τους παραβιασμένους λογαριασμούς βρίσκονται σε hacking forums προς πώληση (με τιμές από $ 3 έως $ 11). Κάποιοι από αυτούς προσφέρονται ακόμα και δωρεάν.

Παράπονα και καταγγελίες χρηστών

Η video streaming υπηρεσία Disney + έκανε πρεμιέρα στις 12 Νοεμβρίου. Η ανταπόκριση του κοινού ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αφού μέσα σε μόλις 24 ώρες συγκέντρωσε περισσότερους από 10 εκατομμύρια χρήστες, παρά το γεγονός ότι ήταν διαθέσιμη μόνο στις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Ολλανδία.

Ωστόσο, ήδη από την αρχή προέκυψαν κάποια τεχνικά προβλήματα. Πολλοί χρήστες ανέφεραν ότι δεν ήταν σε θέση να παρακολουθήσουν τα αγαπημένα τους προγράμματα.

Επιπλέον, μια μερίδα χρηστών ανέφερε προβλήματα πρόσβασης στον λογαριασμό τους.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των χρηστών, κάποιοι hackers απέκτησαν πρόσβαση στους λογαριασμούς τους και άλλαξαν το email και τον κωδικό πρόσβασης, απαγορεύοντάς τους την είσοδο στο λογαριασμό.

Τέτοιου είδους καταγγελίες πλημμύρισαν τις κοινωνικές πλατφόρμες, όπως το Twitter και το Reddit.

Δύο χρήστες παραδέχτηκαν ότι ο κωδικός πρόσβασης που χρησιμοποιούσαν στον Disney + λογαριασμό ήταν ίδιος με αυτόν που χρησιμοποιούσαν και σε άλλους λογαριασμούς. Ωστόσο, άλλοι ανέφεραν ότι είχαν δημιουργήσει έναν κωδικό αποκλειστικά για τον Disney + λογαριασμό.

Αυτό σημαίνει ότι οι hackers παραβίασαν κάποιους λογαριασμούς χρησιμοποιώντας credentials, που βρήκαν σε βάσεις δεδομένων με κλεμμένους κωδικούς. Ωστόσο, κατάφεραν να παραβιάσουν και άλλους μέσω keylogging και κακόβουλων λογισμικών που κλέβουν δεδομένα.

Η ταχύτητα με την οποία παραβιάστηκαν οι Disney + λογαριασμοί είναι πραγματικά εκπληκτική. Οι hackers κινήθηκαν εξαιρετικά γρήγορα (μέσα σε λίγες ώρες) και ανέβασαν τους λογαριασμούς σε hacking forums για να τους πουλήσουν.

Τα forums έχουν γεμίσει με διαφημίσεις που προτρέπουν τους χρήστες να αγοράσουν τα credentials για να αποκτήσουν πρόσβαση στους Disney + λογαριασμούς.

Οι τιμές κυμαίνονται από $ 3 έως και $ 11.

Στις παρακάτω εικόνες μπορείτε να δείτε κάποιες από τις διαφημίσεις που βρίσκονται στα hacking forums.

14 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Disney+

3 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίαςΩστόσο, όπως είπαμε και παραπάνω, βρέθηκαν και κάποια credentials Disney + λογαριασμών που προσφέρονται δωρεάν.

Στα forums βρίσκονται διαθέσιμα ονόματα χρήστη και κωδικοί πρόσβασης. Κάποιοι από τους χρήστες επιβεβαίωσαν ότι τα credentials ήταν δικά τους.

Ένα μέτρο προστασίας που θα μπορούσε να ενσωματώσει η Disney + είναι η υποστήριξη του ελέγχου ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων.

Πολλές δημοφιλείς streaming υπηρεσίες (Amazon Prime, Hulu, και Netflix) έχουν αντιμετωπίσει και εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα με την Disney +.

Οι hackers συνεχώς παραβιάζουν λογαριασμούς και τους πουλούν σε hacking forums γιατί υπάρχουν πολλοί που τους αγοράζουν.

Δυστυχώς, υπάρχουν πολλοί τρόποι παραβίασης των λογαριασμών. Ωστόσο, οι κάτοχοι των Disney + λογαριασμών θα πρέπει να ακολουθούν κάποιες βασικές πρακτικές, όπως το να χρησιμοποιούν διαφορετικούς κωδικούς πρόσβασης σε διαφορετικούς λογαριασμούς και υπηρεσίες.

Οι εγκληματίες μπορούν να βρουν κι άλλους τρόπους να αποκτήσουν πρόσβαση στους λογαριασμούς, αλλά αυτό είναι ένα πρώτο εμπόδιο.

Πηγή: SecNews.gr

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα