25 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Πώς θα διαγράψετε το ιστορικό του Siri στο iOS 13.2;

1 min read
og overview1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η Apple μόλις κυκλοφόρησε την νέα της ενημέρωση για το λειτουργικό της σύστημα, το iOS 13.2, το οποίο εκτός των άλλων χαρακτηριστικών που φέρνει, διορθώνει και το θέμα που είχε προκύψει με τον ψηφιακό βοηθό Siri.


Πολλοί ήταν οι χρήστες που διαμαρτυρήθηκαν έντονα, όταν αποκαλύφθηκε ότι οι εντολές και οι ερωτήσεις τους προς το Siri γίνονταν γνωστές σε τρίτους και τώρα η εταιρεία θέλει να επανορθώσει, δίνοντας τη δυνατότητα διαγραφής των ηχογραφήσεων που αποθηκεύονται στο Siri. Επίσης η εταιρεία αποφάσισε να μην χρησιμοποιεί πλέον τις υπηρεσίες υπαλλήλων οι οποίες θα ακούνε τις συνομιλίες των χρηστών, αλλά αντίθετα θα παίρνει το feedback που χρειάζεται για την βελτίωση του προϊόντος της από τους ίδιους τους χρήστες.

Εάν έχετε ήδη προχωρήσει στην εγκατάσταση της νέας ενημέρωσης και δεν θέλετε πλέον να μοιράζεστε τις συνομιλίες με την Apple, μπορείτε να το κάνετε ακολουθώντας την παρακάτω διαδικασία:

  • Μεταβείτε στην εφαρμογή Ρυθμίσεις του iPhone σας και πατήστε «Privacy«
  • Πατήστε στο «Analytics & Improvements» στο κάτω μέρος της οθόνης σας
  • Αναζητήστε το «Improve Siri & Dictation» και ενεργοποιήστε το (εάν θέλετε να επιτρέψετε στην Apple να ελέγχει τον ήχο σας) ή απενεργοποιήστε το (αν δεν θέλετε). Υπάρχει ένας σύνδεσμος κάτω από την εναλλαγή τον οποίο μπορείτε να πατήσετε για περισσότερες πληροφορίες.
  • Επιπλέον, μπορείτε τώρα να ζητήσετε από τη Apple να διαγράψει όλες τις πληροφορίες ήχου από το Siri (κάτι που ήταν μέχρι τώρα μια πολύ περίπλοκη και αβέβαιη διαδικασία).
  • Μεταβείτε στην εφαρμογή Ρυθμίσεις του iPhone σας και πατήστε στο «Siri & Search«
  • Πατήστε στο «Siri & Dictation History«
  • Πατήστε στο «Delete Siri & History Dictation«

Στη συνέχεια θα λάβετε μια επιβεβαίωση ότι τα δεδομένα σας θα διαγραφούν.

Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι υπάρχει μία σημείωση κάτω από τo σύνδεσμο του «Delete Siri & Dictation History». Αναφέρει ότι τα δεδομένα που έχουν ληφθεί από την Apple «για να βοηθήσουν στη βελτίωση του ψηφιακού βοηθού δεν συνδέονται πλέον με αυτό το iPhone και δεν θα διαγραφούν.» Πιθανότατα αυτό περιλαμβάνει οποιαδήποτε δεδομένα που η Apple συνέλεξε πριν επιτρέψει στους χρήστες να αποχωρήσουν από τη διαδικασία.

Πηγή: SecNews.gr

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα