26 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

6 καλύτερες εφαρμογές για τον έλεγχο οποιασδήποτε συσκευής Android από τον υπολογιστή σας ή απο το κινητό ή το tablet σας

2 min read
Vysor1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Σε αυτόν τον οδηγό θα σας δείξουμε πώς να ελέγξετε οποιαδήποτε συσκευή Android από το PC σας.

Ή ακόμα και από τον Google Chrome. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε περισσότερους τρόπους να κάνετε πολλαπλούς στόχους, να κάνετε περισσότερα με το τηλέφωνο ή το tablet σας, συν ένα ωραίο τέχνασμα για να δείξετε στους φίλους και την οικογένειά σας.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τη χρήση ενός υπολογιστή για τον έλεγχο της συσκευής σας Android. Είτε παίζετε παιχνίδια ή εφαρμογές σε μια μεγαλύτερη οθόνη είτε απαντάτε σε κείμενα ή μηνύματα WhatsApp από έναν υπολογιστή. Είτε θέλετε να ελέγξετε τον πιτσιρικά σας ή την μικρή σας που έχει φάει κόλλημα. Είτε για παίξετε παιχνίδια Android με πληκτρολόγιο και ποντίκι.

Όπως και να έχει θα βρείτε πολλές εφαρμογές με αυτήν τη λειτουργικότητα και η καθεμία έχει ελαφρώς διαφορετικές λειτουργίες ή στοιχεία ελέγχου.

Λάβετε υπόψη ότι η διαδικασία εγκατάστασης είναι διαφορετική ανάλογα με το πρόγραμμα που κάνετε λήψη. Μερικές εφαρμογές σαν το Sidesync της Samsung είναι απλές, ενώ άλλες παίρνουν λίγο περισσότερο χρόνο. Και ναι, οι περισσότερες εφαρμογές στη λίστα μας σας επιτρέπουν να ελέγχετε το Android από Mac. Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε εφαρμογές όπως το Vysor που μπορείτε να την τρέξετε σας extension σε Google Chrome Browser, ώστε να λειτουργεί σε οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα.

Καλύτερες εφαρμογές για τον έλεγχο μίας Android συσκευής από από έναν υπολογιστή ή από ένα tablet ή κινητό

Με κάθε μία από αυτές τις εφαρμογές μπορείτε να μοιράζεστε όλη την εμπειρία Android σε έναν υπολογιστή. Είτε απλά αντικατοπτρίζοντας την οθόνη είτε έχοντας πλήρη πρόσβαση για την αποστολή μηνυμάτων, έλεγχος της οθόνης και πολλά άλλα. Θα μπορούσατε ακόμη και να κάνετε αυτό για να παίξετε Fortnite στο σαλόνι σας.

APowerMirror

Το πρώτο είναι το ApowerMirror , ένα ισχυρό πρόγραμμα που σας δίνει απόλυτο έλεγχο σε όλες τις πτυχές του Android από έναν υπολογιστή. Σας επιτρέπει να αντικατοπτρίσετε το τηλέφωνο ή το tablet Android και να το ελέγξετε με πληκτρολόγιο και ποντίκι. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το ApowerMirror για να τραβήξετε στιγμιότυπα οθόνης, να καταγράψετε την οθόνη του τηλεφώνου σας και πολλά άλλα.

Δεν απαιτείται root ή jailbreak και λειτουργεί σε οποιαδήποτε συσκευή Android. Έχει δυνατότητας γρήγορης σύνδεσης μέσω USB ή WiFi.

Η εγκατάσταση διαρκεί μόνο λίγα λεπτά. Απλά κατεβάστε την εφαρμογή τόσο για τη συσκευή Android όσο και για PC ή Mac, στη συνέχεια ξεκινήστε την και ακολουθήστε τις οδηγίες. Συνδέστε το Android με καλώδιο USB ή με το ίδιο δίκτυο WiFi με τον υπολογιστή σας. Ανοίξτε το ApowerMirror στο Android σας και πατήστε Έναρξη τώρα .

Η όλη διεπαφή είναι καθαρή, ομαλή και εύκολη στη χρήση.Πατήστε στη γραμμή εργαλείων από την πλευρά για τους τόνους ελέγχων και επιλογών. Δοκιμάστε αυτήν την εφαρμογή σήμερα.

Vysor για το Google Chrome

Αναμφισβήτητα ένα από τα πιο δημοφιλή εργαλεία για να βλέπετε το Android στον υπολογιστή σας είναι το Vysor , το οποίο κάνει τα πάντα μέσα από το πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome σας chrome://apps

Και επειδή το Chrome είναι διαθέσιμο σε σχεδόν κάθε λειτουργικό σύστημα, μπορείτε να ελέγξετε τη συσκευή Android από υπολογιστή, Mac, ChromeOS και πολλά άλλα. Έχουν επίσης μια ειδική εφαρμογή για επιτραπέζιους υπολογιστές, αν δεν θέλετε να περιορίσετε τον εαυτό σας στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome.

Vysor | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Υπάρχουν μερικοί διαφορετικοί τρόποι χρήσης του Vysor. Ο ένας είναι το dedicated app και desktop client, και το άλλο σαν extension μέσα στον Chrome. Για να δουλέψει πρέπει να συνδέσετε το κινητό με USB καλώδιο και ένας browser. Ενεργοποιήστε το USB Debugging στις επιλογές προγραμματιστή, κατεβάστε τους ADB drivers για Windows, και μετά το extension για τον Chrome get Vysor for Google Chrome.

Στη συνέχεια, απλώς ξεκινήστε το πρόγραμμα, κάντε κλικ στο OK για να επιτρέψετε τη σύνδεση και συνδέσετε το καλώδιο USB. Επιλέξτε τη συσκευή σας Android και ξεκινήστε να την αντικατοπτρίζετε αμέσως. Προσωπικά, το ειδικό πρόγραμμα για εφαρμογές και επιτραπέζιους υπολογιστές είναι η καλύτερη επιλογή.

Με το Vysor, μπορείτε να μοιραστείτε ακόμη και τον έλεγχο της συσκευής σας Android με άλλα άτομα, όπως με έναν φίλο που σας βοηθά να αντιμετωπίσετε προβλήματα.

VMLite VNC Server

Μια άλλη επιλογή είναι ο VMLite VNC Server, ο οποίος εγκαθιστά το Virtual Network Computing και σας δίνει πρόσβαση στο τηλέφωνό σας από οπουδήποτε. Αυτή η εφαρμογή είναι πιο περίπλοκη από ό, τι τα περισσότερα στη λίστα μας, και δεν είναι δωρεάν, αλλά ταυτόχρονα είναι και η πιο δυνατή.

VMLite | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Όπως και το Vysor, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε την USB debugging από τις επιλογές για προγραμματιστές και να ρυθμίσετε μερικά πράγματα, και στη συνέχεια να πληρώσετε 9,99 δολάρια για την εφαρμογή στο Google Play Store . Συνδέστε τις δύο συσκευές με καλώδιο USB, εκτελέστε το πρόγραμμα και αυτόματα θα κατεβάσετε τα προγράμματα οδήγησης για Windows. Θα χρειαστείτε επίσης την εφαρμογή ελεγκτή VMLite και στη συνέχεια πατήστε το πλήκτρο Start για να απολαύσετε την υπηρεσία. Εδώ είναι ένας πλήρης οδηγός εγκατάστασης για τους ενδιαφερόμενους.

Αν είστε κολλημένοι σε ένα προγραμματάκι, μπορείτε να δοκιμάσετε δωρεάν τον διακομιστή DROID VNC δωρεάν

MirrorGo

Το MirrorGo είναι μια άλλη δημοφιλής επιλογή αν θέλετε να καταγράψετε και να αντιγράψετε παιχνίδια στο Android. Μπορείτε να αντικατοπτρίσετε τη συσκευή σας στον υπολογιστή και να καταγράψετε τα πάντα ταυτόχρονα. Στη συνέχεια, μεταφορτώστε εύκολα τις περιόδους των games στο YouTube ή στο Twitch. Ακόμα κι αν δεν είστε gamer, είναι μια εξαιρετική επιλογή για τον έλεγχο του τηλεφώνου σας Android από έναν υπολογιστή.

Αξίζει να το δοκιμάσετε επειδή έχει χαμηλό κόστος και είναι εξαιρετικό κοστίζει περίπου 6 δολάρια το μήνα ή με ετήσια συνδρομή στα $ 17.

mirrorGO pc | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Τι κάνει το MirrorGo ιδανικό για τους gamers; Παρέχει πλήρη υποστήριξη σε HD, ποντίκι και πληκτρολόγιο, λήψη και εγγραφή οθόνης, συγχρονισμό δεδομένων παιχνιδιών και αποθήκευση και πλήκτρα πρόσβασης για καλύτερη εμπειρία παιχνιδιού. Μπορείτε ακόμα να συνδέσετε και χειριστήριο. Αυτό είναι ιδανικό για να παίξετε Fortnite ή PUBG Mobile σε έναν υπολογιστή.

Για να ξεκινήσετε κατεβάστε το από το Link, download MirrorGo for Android, και για το desktop program, εκτελέστε τα και ακολουθήστε τις οδηγίες.

AirDROID Mirror

Το AirDROID είναι ένα από τα πιο δημοφιλή Android Emulators για PC , αλλά αυτό δεν είναι μόνο αυτό που προσφέρει. Αν δεν θέλετε να εκτελέσετε έναν εξομοιωτή, χρησιμοποιήστε το AirDROID Mirror για να αντικατοπτρίσετε την οθόνη του κινητού σας σε υπολογιστή. Όπως και τα περισσότεροι προγραμματάκια στη λίστα μας, μπορείτε να συνδεθείτε μέσω USB ή WiFi, έτσι η λύση είναι γρήγορη και εύκολη. Και όπως το Vysor, έχει μια επέκταση σε Chrome που σας δίνει περισσότερες επιλογές και υποστήριξη για διαφορετικά λειτουργικά συστήματα.

Το AirDroid είναι στην ουσία ο server και το AirMirror είναι ο client.

Το AirDroid σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε το Android τηλέφωνο ή το tablet σας από τα Windows, Mac και Linux, ασύρματα, δωρεάν αρκεί να είστε συνδεδεμένοι στο ίδιο WiFi δίκτυο για τη δωρεάν έκδοση. Ενω στην επί πληρωμή μπορείτε να συνδεθείτε και από μία κοινή σύνδεση στο Internet.

Μπορείτε να αντικατοπτρίσετε την οθόνη του κινητού ή του tablet που θέλετε να παρακολουθήσετε στο κινητό σας ή ακόμα και να ελέγξετε απομακρυσμένα τη συσκευή.

Η συσκευή που θέλετε να ελέγχετε απομακρυσμένα πρέπει να έχει εγκατεστήμενο το AirDroid και η δική σας συσκευή το AirMirror.

Screen Shot 2017 11 09 at 11.12.37 AM | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Απλά εκτελέστε το AirMirror μέσα στο AirDROID 3 για να ξεκινήσετε και ακολουθήστε τις οδηγίες που είναι πολύ εύκολες. Μας αρέσει πολύ η δυνατότητα να ελέγχεις τη συσκευή Android στο σπίτι ή απομακρυσμένα μέσα στο Google Chrome. Περισσότερες πληροφορίες διατίθενται εδώ .

Samsung SideSync

Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ένα smartphone ή tablet της Samsung Galaxy. Ως αποτέλεσμα, η εταιρεία κατασκευάζει μια σειρά από εργαλεία που σας επιτρέπουν να κάνετε περισσότερα με το τηλέφωνό σας. Και ενώ το SideSync προορίζεται κυρίως να μεταφέρει δεδομένα και αρχεία ή να ελέγξει για ενημερώσεις, έχει και μια δυνατότητα mirroring. Έρχεται προεγκατεστημένο στο Galaxy S8 και το Galaxy S9, οπότε δοκιμάστε το τώρα.

Κατεβάστε το Samsung SideSync στον υπολογιστή σας και εγκαταστήστε το στο τηλέφωνό σας από το Google Play Store αν δεν το έχετε ήδη. Στη συνέχεια, ανοίξτε τα και τα δύο και ακολουθήστε τις οδηγίες. Το Sidesync είναι πολύ φιλικό προς το χρήστη, οπότε δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζετε προβλήματα κατά την εγκατάσταση.

Μόλις ανοίξει το SideSync στον υπολογιστή σας και ένα τηλέφωνο Galaxy μεταβείτε στις Ρυθμίσεις και αναζητήστε “τρόπο παρουσίασης” . Αυτό θα χρησιμοποιήσετε για να αντικατοπτρίσετε το Samsung Galaxy σε έναν υπολογιστή.

mirror screen sidesync | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Επιπλέον, εάν διαθέτετε ένα Galaxy S8, το Galaxy Note 9 ή νέες συσκευές όπως το Galaxy S10, αγοράστε την βάση DeX της Samsung . Αυτό μετατρέπει το τηλέφωνό σας σε πλήρη εμπειρία γραφείου, σχεδόν σαν ένα εντελώς νέο λειτουργικό σύστημα. Είναι ακόμα Android, και μπορείτε να το ελέγξετε με πληκτρολόγιο και ποντίκι. Τότε δεν χρειάζεται να αντικατοπτρίσετε τίποτα. Ουσιαστικά, η Samsung DeX παραλείπει να γεφυρώσει έναν υπολογιστή με το τηλέφωνό σας και κάνει τα πάντα για εσάς.

TeamViewer QuickSupport

Τελευταίο αλλά όχι και ασήμαντο είναι το TeamViewer, ένα πρόγραμμα που είναι από καιρό αγαπημένο. Οι χρήστες αγαπούν το TeamViewer και το χρησιμοποιούν για τεχνική υποστήριξη σε έναν υπολογιστή μελών της οικογένειας. Αντί να προσπαθήσετε να εξηγήσετε κάτι σε κάποιον, απλά αποκτήσετε απομακρυσμένη πρόσβαση στη συσκευή του και να το κάνετε μόνοι σας. Αυτή είναι η δύναμη του TeamViewer.

Quicksupport | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Το κύριο χαρακτηριστικό είναι ότι μπορείτε να δώσετε πρόσβαση σε τρίτο άτομο για μπορέσει να επιλύσει τυχόν προβλήματα. Είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση και από το πιο πληρωμένα προγράμματα. Κάντε λήψη του TeamViewer στον υπολογιστή σας και αποκτήστε την εφαρμογή QuickSupport για Android . Συνδέστε τα δύο και αποκτήστε εύκολα πρόσβαση στις συσκευές Android από έναν υπολογιστή.

Με την Απομακρυσμένη Πρόσβαση, μπορείτε να ελέγχετε γρήγορα μια συσκευή Android στο σπίτι σας ενώ εργάζεστε. Η τέλεια επιλογή αν ξεχάσατε μια παρουσίαση ή αφήσατε το τηλέφωνό σας στο σπίτι ή θέλετε να ελέγξετε κάποια έξυπνα οικιακά προϊόντα ή μικροσυσκευές.

Τελικές σκέψεις

Αυτές οι υπηρεσίες θα σας επιτρέπουν να ελέγχετε οποιαδήποτε συσκευή Android από τον υπολογιστή σας. Μερικά από αυτά που σας παρουσιάσαμε είναι πολύ αγαπητά στους χρήστες , όπως το MirrorGo, ενώ άλλα έχουν λίγα από όλα για να μένει και ο πιο απαιτητικός χρήστης ικανοποιημένος.

Αφού γνωρίζετε ποια υπηρεσία Android στο PC είναι κατάλληλη για εσάς, κατεβάστε την και ξεκινήστε. Δοκιμάστε να παίξετε παιχνίδια Android από έναν υπολογιστή ή απολαύστε εκατομμύρια εφαρμογές σε μια μεγαλύτερη οθόνη.

Εμείς προτείνουμε ανεπιφύλτακτα το AirDroid καθώς μπορείτε να ελέγξετε απομακρυσμένα κάποια άλλη συσκευή (tablet ή smartphone) Android και είναι πραγματικά πολύ απλό στη χρήση του.

Πηγή: gottabemobile

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα