26 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Microsoft παραδέχεται ότι το Android είναι το καλύτερο λειτουργικό σύστημα για κινητά

1 min read
gvfWZfHS96vFmhMANkkNWV 650 801 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Σε μια εκδήλωση στο κατάστημα της Microsoft στο Λονδίνο, ο Panos Panay, επικεφαλής των προϊόντων για τον όμιλο Microsoft Devices, παραδέχτηκε ότι η εταιρεία χρησιμοποιεί Android στο επερχόμενο Surface Duo τηλέφωνο, γιατί απλά το “καλύτερο λειτουργικό σύστημα για αυτό το προϊόν είναι το Android “.

Είναι μια αξιοσημείωτη εισαγωγή, καθώς το λειτουργικό σύστημα Android της Google για κινητά είναι ένας από τους μεγαλύτερους αντιπάλους της Microsoft. Στο παρελθόν, η εταιρεία προσπάθησε – και απέτυχε – να αναλάβει το Android με δικό της λειτουργικό σύστημα για κινητά: Windows Mobile.

Από τη μία πλευρά, φαίνεται ότι η Microsoft έχει αναγνωρίσει πόσο δύσκολο είναι να ανταγωνιστεί το Android – το οποίο είναι σήμερα το πιο δημοφιλες λειτουργικό σύστημα στον πλανήτη – το οποίο είχε το δικό του OS Windows. Η αποτυχία των Windows 10 Mobile και τα τηλέφωνα των Windows ήταν πιθανότατα μια ταπεινή εμπειρία που η εταιρεία δεν θέλει να επαναλάβει.

Έχει επίσης νόημα, όπως εξήγησε ο Panay: «Θέλαμε να συναντήσουμε πελάτες που ήταν… και ήταν με το Android». Εάν οι δυνητικοί πελάτες χρησιμοποιούν ήδη το Android, αξίζει να δημιουργηθεί μια αντιφατική λύση από την αρχή για να προσπαθήσουμε να τους κερδίσουμε; Η Microsoft προφανώς δεν το σκέφτεται πλέον.

Όσο για το φορητό Surface Neo, o Panay είχε μια απάντηση που θα περίμενε κανείς από τη Microsoft. “Το καλύτερο λειτουργικό σύστημα για αυτό το προϊόν είναι ξεκάθαρα τα Windows”.

Αναβαθμίσιμο μέλλον
O Panay αποκάλυψε επίσης ότι “η δέσμευσή μας είναι ότι όλα τα προϊόντα μας θα είναι λειτουργικά με την πάροδο του χρόνου”. Αυτή είναι μια φανταστική είδηση ​​- μία από τις καλύτερες στιγμές (κατά την άποψή μας) του Surface Pro X και Surface Laptop 3 αποκαλύπτει στις αρχές Οκτωβρίου ήταν η ανακοίνωση ότι οι συσκευές θα μπορούσαν να αναβαθμιστούν και να σταθεροποιηθούν πιο εύκολα σε σχέση με τις προηγούμενες έχοντας ένα αφαιρούμενο SSD που μπορούν να αντικαταστήσουν γρήγορα οι χρήστες.

Κατά το παρελθόν, η Microsoft έχει επικριθεί για τη δημιουργία συσκευών που είναι σχεδόν αδύνατο να ανοίξουν και να διορθωθούν χωρίς να τους αποσταλεί – κάτι που μπορεί να αποδειχθεί δαπανηρή και ενοχλητική εμπειρία. Επιτρέποντας στους πελάτες της (ή αξιόπιστα τρίτα μέρη) να ανοίγουν και να αντικαθιστούν διάφορα εξαρτήματα, η Microsoft αποδεικνύει ότι ακούει (και μαθαίνει από) τους κριτικούς της.

Το σχόλιο του Panay ότι η Microsoft θα καταστήσει όλα τα προϊόντα της εύκολα επισκευάσιμα είναι μεγάλη κουβέντα. Ας ελπίσουμε ότι σύντομα θα δούμε τα Surface Pro tablets και το Surface Studio all-in-ones που μπορούν εύκολα να αντικατασταθούν και να αναβαθμιστούν.

Η διευκόλυνση της αναβάθμισης και της επιδιόρθωσης των νέων Surface ήταν, όπως αποκάλυψε ο Panay, ένα από τα πιο απαιτητικά χαρακτηριστικά των πελατών της Microsoft. “Αυτό είναι το αγαπημένο μου παράδειγμα για τα σχόλια των πελατών”, είπε.

Αλλά δεν ήταν μόνο για να διευκολύνει τους πελάτες. Σε τελική ανάλυση, όπως είπε ο Panay, “Στο τέλος της ημέρας, δεν αγοράζετε ένα προϊόν επειδή μπορείτε να το ξεχωρίσετε”.

Η αυξημένη εξυπηρετικότητα θα βοηθήσει επίσης τη Microsoft να γίνει μια πιο πράσινη εταιρεία. “Για την αειφορία, μας βοηθά να μειώσουμε το αποτύπωμα μας με τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα”, πρόσθεσε ο Panay.

Αυτό σημαίνει ότι η Microsoft μπορεί να εξυπηρετήσει πιο γρήγορα αυτές τις συσκευές. “Μπορούμε να αλλάξουμε ένα πληκτρολόγιο, μπορούμε να αλλάξουμε μια οθόνη, μπορούμε να αλλάξουμε ένα SSD γρήγορα – και να το κάνουμε χωρίς προϊόντα αποστολής σε όλο τον κόσμο και προσπαθώντας να βρούμε έναν χώρο για να τα επιδιορθώσουμε. τα μεγαλύτερα σχόλια πελατών που είχαμε. ”

Πηγή: techradar.com

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα