18 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Apple παέι για το ασημένιο των πωλήσεων smartphones παγκοσμίως

1 min read
apple store shanghai logo1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Μπορεί η Huawei να περνάει δύσκολα τους τελευταίους μήνες, εξαιτίας του αποκλεισμού της από τις ΗΠΑ, αλλά η Apple γνωρίζει ιδιαίτερη ανάπτυξη

Φαίνεται ότι οι μπελάδες της κινέζικης κατασκευάστριας ήταν η ευκαιρία του τεχνολογικού κολοσσού με έδρα το Cupertino να ανελιχθεί και πάλι στη δεύτερη θέση των εταιρειών smartphone παγκοσμίως για το τέταρτο τρίμηνο του 2019.

Σύμφωνα με το DigiTimes, η δυναμική άνοδος της Apple ήταν αποτέλεσμα της κυκλοφορίας των iPhone 11 και των αρνητικών επιπτώσεων που είχε ο αποκλεισμός της Huawei, στην ίδια την εταιρεία.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι παρά τον αποκλεισμό της από τις ΗΠΑ, η Huawei στα μέσα του δευτέρου τριμήνου του τρέχοντος έτους κατάφερε να αποστείλει εξήντα εκατομμύρια συσκευές, νούμερο αντίστοιχο των αποστολών που είχε πραγματοποιήσει το προηγούμενο τρίμηνο. Ωστόσο, παρά τα θετικά στοιχεία, ο εμπορικός αποκλεισμός ενδέχεται να έχει αρνητικές επιπτώσεις για την εταιρεία το τελευταίο εξάμηνο του έτους.

apple store 5th | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Gartner εκτιμά ότι οι αποστολές θα μπορούσαν να μειωθούν σε περίπου 50 εκατομμύρια συσκευές το τρίτο τρίμηνο, πριν επανέλθουν στα 60 εκατομμύρια κατά την περίοδο των διακοπών. Μπορεί τα πράγματα να δείχνουν άσχημα, αλλά τέτοια νούμερα είναι αρκετά για να διατηρήσει η Huawei τη δυναμική της και να πιάσει τον στόχο των 250 εκατομμυρίων αποστολών.

Εν τω μεταξύ, η Apple κατάφερε να αποστείλει 36 εκατομμύρια συσκευές κατά το πρώτο τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με την IDC. Το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους οι αποστολές μειώθηκαν στα 34 εκατομμύρια, και το τρίτο τρίμηνο αναμένεται ότι θα καταγραφούν 30 εκατομμύρια αποστολές, με τα νέας γενιάς iPhone 11, 11 Pro και 11 Pro Max να έχουν το μερίδιο του λέοντος.

iphone 11 techy paradise 3 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Ωστόσο, οι πωλήσεις των iPhone 11 είναι καλύτερες από ότι αρχικά είχε εκτιμηθεί, με αποτέλεσμα την αύξηση της παραγωγής τους. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα η Apple να αποστείλει 70 εκατομμύρια συσκευές, κατακτόντας έτσι την δεύτερη θέση και κατεβάζοντας τη Huawei στην τρίτη θέση με 60 εκατομμύρια αποστολές.

πηγή

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα