17 Ιουλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

H Ρωσία κατηγορεί Google και Facebook για παρέμβαση στις τοπικές εκλογές της

1 min read
rosia ekloges1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η ρωσική υπηρεσία που είναι αρμόδια για την επίβλεψη των τηλεπικοινωνιών, Roskomnadzor, κατηγόρησε τη Google και το Facebook πως επέτρεψαν πολιτικού περιεχομένου διαφημίσεις κατά τις τοπικές εκλογές της Κυριακής, παρά το ότι τους είχε ζητηθεί να μην το κάνουν.

«Τέτοιου είδους ενέργειες μπορούν να θεωρηθούν παρέμβαση σε εσωτερικά θέματα της Ρωσίας και παρεμπόδιση της διεξαγωγής των δημοκρατικών εκλογών στη Ρωσική Ομοσπονδία» αναφέρεται στην ιστοσελίδα της υπηρεσίας, σύμφωνα με το Reuters.

H Roskomnadzor ανέφερε την Παρασκευή ότι ζήτησε από το Facebook και τη Google να απαγορεύσουν τη δημοσίευση πολιτικών διαφημίσεων κατά τις εκλογές την Κυριακή και την προηγούμενη ημέρα, βάσει του ρωσικού νόμου.

Η Google απάντησε τη Δευτέρα πως υποστηρίζει τις «υπεύθυνες» πολιτικές διαφημίσεις, που συμμορφώνονται στους τοπικούς νόμους. Ωστόσο, όπως υπογραμμίζει το Reuters, η εταιρεία δεν επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε τους ισχυρισμούς πως κυκλοφόρησε/ διένειμε τέτοιου είδους διαφημίσεις.

«Υποστηρίζουμε την υπεύθυνη πολιτική διαφήμιση και θεωρούμε πως πρέπει να συμμορφώνονται στις τοπικές νομοθετικές απαιτήσεις, περιλαμβανομένων των νόμων περί εκλογών και εκλογικών δικαιωμάτων, καθώς και υποχρεωτικής “εκλογικής σιγής” για οποιεσδήποτε γεωγραφικές περιοχές προορίζονται αυτές οι διαφημίσεις» ανέφερε η Google σε ανακοίνωσή της.

Το Facebook, από πλευράς του, ανέφερε τη Δευτέρα πως είναι οι διαφημιστές, και όχι η ίδια η εταιρεία, που έχουν την ευθύνη συμμόρφωσης στους τοπικούς νόμους.

Οι τοπικές και περιφερειακές εκλογές διεξήχθησαν την Κυριακή σε μια σειρά ρωσικών περιοχών. Στη Μόσχα το κόμμα «Ενωμένη Ρωσία», που υποστηρίζει τον πρόεδρο Πούτιν, υπέστη απώλειες, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

πηγή naftermporiki.gr

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα