14 Ιουλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Οδηγός αγοράς: Επίλεξε το κατάλληλο laptop

1 min read
choose laptop dk | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η καλύτερη στιγμή για να αποκτήσεις laptop είναι τώρα!

Ο φορητός υπολογιστής, το laptop, δεν είναι πολυτέλεια. Είτε το χρησιμοποιείς καθημερινά και θέλεις να το έχεις συνέχεια μαζί σου, είτε εργάζεσαι με αυτό, είτε παίζεις games ή διασκεδάζεις με video, φωτογραφίες, μουσική και σερφάρισμα στο internet θα πρέπει να κάνεις την επιλογή εκείνη που θα καλύπτει τις ανάγκες σου.

Βρες την ιδανική λύση είτε είσαι όλη την ημέρα στο δρόμο με ένα laptop, είτε εργάζεσαι με αυτό, είτε παίζεις games είτε απλά θέλεις να αντικαταστήσεις το desktop σύστημα σου.

Με μια ματιά

Στο παρακάτω πινάκα μπορείς με μια ματιά να δεις τι χαρακτηριστικά θα πρέπει να επιλέξεις για το επόμενο laptop σου έτσι ώστε να καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες σου.

miamatia laptop | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Για περισσότερες πληροφορίες διάβασε με κάθε λεπτομέρεια τι θα πρέπει να προσέξεις πριν την αγορά του επόμενου laptop σου, με βάση πάντα το πως θα το χρησιμοποιήσεις.

 

Κινούμαι με το laptop

1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Είσαι όλη την ημέρα στο δρόμο, από ραντεβού σε ραντεβού και το δεξί σου χέρι το λένε … laptop; Τότε θέλεις ένα συνεργάτη που θα έχει περιορισμένο βάρος και όγκο για να το μεταφέρεις μαζί σου χωρίς να σε πιάνει «λουμπάγκο», αλλά και με μεγάλη διάρκεια μπαταρίας για να μην χρειάζεται να το φορτίζεις κάθε τρεις και λίγο.

Βάρος

weight | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίαςΙδανικά οτιδήποτε κάτω από τα 2 κιλά είναι η καλύτερη επιλογή μιας και σου επιτρέπει να το έχεις στη τσάντα σου και να μη σε κουράζει κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ανάλογα με την διάσταση της οθόνης που θα επιλέξεις – όσο μικρότερη τόσο πιο ελαφρύ – θα βρεις επιλογές που έχουν βάρος μικρότερο και από 1,5 κιλά.

Διάρκεια μπαταρίας

batter | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίαςΔεν θα σε μπλέξουμε με τη χωρητικότητα της μπαταρίας σε mAh και άλλα τέτοια τεχνικά νούμερα. Το πόσο θα διαρκεί η μπαταρία σου εξαρτάται κυρίως από τον επεξεργαστή, τη κάρτα γραφικών και την οθόνη του laptop σου. Αναζήτησε τις ονομαστικές τιμές για τη διάρκεια της μπαταρίας – οι οποίες σημείωσε ότι μετριούνται με τη φωτεινότητα της οθόνης στο 50% ή και χαμηλότερα – και επέλεξε ένα με αυτονομία τουλάχιστον 6 ώρες.

Επιδόσεις

perform | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίαςΓια απλές εργασίες γραφείου μπορείς να επιλέξεις έναν Atom επεξεργαστή, όσον όμως ανεβαίνουν οι απαιτήσεις σου θα χρειαστεί να φτάσεις ακόμα και σε έναν Intel Core i5. Σε κάθε περίπτωση προτίμησε τουλάχιστον 2GB μνήμης RAM και σκληρό δίσκο τουλάχιστον 500GB για να χωράνε όλα σου τα αρχεία.

Θέλεις laptop & tablet σε ένα;

2in1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίαςΙδιαίτερα δημοφιλής επιλογές είναι laptop δύο σε ένα, δηλαδή συστήματα που από laptop με μια κίνηση της οθόνης γίνονται tablet. Συνήθως έχουν οθόνες αφής και αυξημένη αυτονομία, οπότε αν χρειάζεσαι και laptop και tablet, με μια συσκευή είσαι καλυμμένος.

ontheroad | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας


Εργάζομαι με το laptop

2 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Είναι το laptop σου εργαλείο δουλειάς; Αν είσαι ολόκληρη την ημέρα μαζί με το laptop για τις ανάγκες της εργασίας σου τότε είναι πολύ σημαντικό να έχεις ένα σύστημα που θα καλύπτει κάθε ανάγκη σου.

 

laptop sizes | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
Τα δημοφιλέστερα μεγέθη οθόνης laptop

Διάσταση οθόνης

monitor size | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίαςΑν για πολλές ώρες της ημέρας κοιτάς την οθόνη του laptop σου για δουλειά, ανοίγεις αρχεία κειμένου, excel και ποιος ξέρει τι άλλο δεν θέλεις μια μικρή οθόνη. Ιδανικά θα χρειαστείς μια οθόνη 17 ιντσών έτσι ώστε να εργάζεσαι άνετα. Αν όμως μεταφέρεις το laptop σου και εκτός του γραφείου, τότε επέλεξε μια οθόνη 15 ιντσών.

Επεξεργαστής (CPU)

cpu | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίαςΔούλεψε απροβλημάτιστα είτε χρειάζεσαι απλά εφαρμογές γραφείου και internet, είτε κάτι πιο σύνθετο επιλέγοντας laptop με επεξεργαστή που δεν θα κολλάει πουθενά. Αν διαλέξεις laptop με επεξεργαστή Intel τότε θέλεις τουλάχιστον έναν Core i3, αν διαλέξεις ένα με AMD, τότε ο A8 είναι η ελάχιστη επιλογή σου.

Μνήμη RAM

ram | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίαςΘέλεις να έχεις ανοιχτό το email, να δουλεύεις στο excel και έτσι για τον ελεύθερο χρόνο να βλέπεις τι γίνεται και στο Facebook; Τότε θέλεις τουλάχιστον 4GB μνήμη RAM και το σύστημα σου δεν θα κολλάει πουθενά.

Δίσκος SSD

ssd | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίαςΓια να φορτώνουν οι εφαρμογές σφαίρα και τα Windows να ανοίγουν σε δευτερόλεπτα επέλεξε αντί για σκληρό δίσκο ένα SSD. Επιπλέον επειδή δεν επηρεάζεται από τους κραδασμούς όπως ο σκληρός δίσκος, σου προσφέρει και ασφάλεια για τα δεδομένα σου.

Διάρκεια μπαταρίας

batter | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίαςΑν βρίσκεσαι συνεχώς σε κίνηση λόγο εργασίας τότε η μεγάλη διάρκεια της μπαταρίας είναι ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά στο laptop που θα επιλέξεις. Θα βρεις laptop με ονομαστική αυτονομία από περίπου 4 ώρες και ανάλογα με το πόσο πολύ εργάζεσαι εκτός γραφείου υπάρχουν και λύσεις που ξεπερνούν τις 10 ώρες. Αν από την άλλη βρίσκεσαι συνεχώς στο γραφείο μην ασχοληθείς, επέλεξε την καλύτερη λύση χωρίς να λάβεις υπόψη σου τη διάρκεια της μπαταρίας μιας κατ’ ελάχιστο θα έχεις αυτονομία από 2 ώρες και άνω.

Εξοπλισμός

keyobard | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίαςΘα εκτιμήσεις ένα πλήρες πληκτρολόγιο που περιλαμβάνει και αριθμητικό πληκτρολόγιο αφού για παράδειγμα αν δουλεύεις με φύλλα εργασίας θα κάνει την καθημερινότητα σου ευκολότερη. Επιπλέον ένα φωτιζόμενο πληκτρολόγιο, το οποίο συνήθως θα βρεις σε πιο premium μοντέλα, θα το εκτιμήσεις όταν δουλεύεις σε περιβάλλον με χαμηλό φωτισμό.

business | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας


Games με το laptop

3 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Αν είσαι hardcore gamer και αναζητάς φορητότητα και ευελιξία, χωρίς την παραμικρή παραχώρηση από πλευράς επιδόσεων, υπάρχουν laptop ικανά να καλύψουν κάθε σου ανάγκη και με το παραπάνω. Δες παρακάτω τι πρέπει να προσέξεις.

Οθόνη

monitor size | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίαςΑφού μιλάμε για games όσο μεγαλύτερη η οθόνη, τόσο πιο απολαυστικό το gaming με ιδανική επιλογή τις 17 ίντσες. Αν θέλεις να μεταφέρεις συχνά το φορητό σου, ίσως και σε καθημερινή βάση, θα πρέπει να σκεφτείς κάτι λίγο μικρότερο, ενώ υπάρχουν επιλογές ακόμα και στις 13 ίντσες. Σε κάθε περίπτωση δεν θα επιλέξεις κάτι λιγότερο από ανάλυση οθόνης Full HD για να δεις κάθε λεπτομέρεια σε όλο της το μεγαλείο.

Επεξεργαστής (CPU)

cpu | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίαςΈνας hardcore gamer δεν θα επέλεγε τίποτα λιγότερο από έναν τελευταίας γενιάς Intel Core i7 για το σύστημα του, αλλά θα βρεις προτάσεις και με Core i5 οι οποίες ξεπερνούν κάθε προσδοκία.

Μνήμη RAM

ram | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίαςΣε ένα gaming σύστημα σήμερα μνήμη RAM λιγότερο από 8GB δεν υπάρχει. Όσο περισσότερη μνήμη RAM τόσο καλύτερα για την απόδοση στα games με μια ιδανική επιλογή τα 16GB.

Κάρτα γραφικών

vga | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίαςΤο κλειδί για την υψηλή απόδοση στα games είναι η κάρτα γραφικών η οποία σε ένα laptop τέτοιου χαρακτήρα είναι πάντα ανεξάρτητη. Εδώ σημειώστε ότι η κάρτα γραφικών έχει δική της μνήμη, οπότε ισχύει όσο περισσότερο τόσο καλύτερο, αλλά για κανένα λόγο δεν επιλέγουμε λύση με κάτι λιγότερο από 2GB αποκλειστικής μνήμης. Ιδανική επιλογή κάρτες γραφικών με 4GB ή και περισσότερο.

Σκληρός δίσκος & SSD

ssd | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίαςΑν έπρεπε να διαλέξουμε ένα από τα δύο, τότε ο SSD είναι μονόδρομος μιας και φορτώνει πολύ πιο γρήγορα games και εφαρμογές, ενώ και τα Windows ανοίγουν σε λίγα δευτερόλεπτα. Από την άλλη συνήθως οι SSD έρχονται με μικρή χωρητικότητα. Για να μην γεμίσει επιλέξτε laptop που θα έχει και SSD και σκληρό δίσκο. Έτσι ο SSD προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις και ο σκληρός δίσκος μεγάλη χωρητικότητα.

3 1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Εξοπλισμός

sound | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίαςΜεγάλο κομμάτι της gaming εμπειρίας είναι και ο καλός ήχος. Θα βρεις laptop με ηχεία επώνυμων κατασκευαστών ακόμα και με ενσωματωμένο γούφερ. Το φωτιζόμενο πληκτρολόγιο προσθέτει επίσης στην εμπειρία μιας και ο gamer συνήθως βρίσκεται σε περιβάλλον με χαμηλό φωτισμό.

gaming | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας


Φορητό “desktop” στο σπίτι

Θέλεις υπολογιστή στο σπίτι, αλλά δεν θέλεις desktop; Θέλεις laptop, αλλά θέλεις να κάνεις ότι θα έκανες και με το desktop σου; Όχι δεν ζητάς πολλά, υπάρχουν λύσεις που θα σε καλύψουν σε μεγάλο βαθμό αν όχι πλήρως.

Διαστάσεις οθόνης

monitor size | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίαςΤο laptop που θα επιλέξεις έχει ως στόχο να αντικαταστάσει το desktop σύστημα σου, οπότε πρέπει να διαλέξεις ένα σύστημα μεγάλη οθόνη. Ιδανικά επιλέγεις ένα με 17 ίντσες αλλά αν σου φαίνεται πολύ μεγάλο όχι κάτι μικρότερο από 15 ίντσες. Η ανάλυση της οθόνης θα πρέπει να είναι Full HD ή μεγαλύτερη μιας και με αυτό το laptop θα βλέπεις σειρές και ταινίες, οπότε θέλεις να απολαμβάνεις κορυφαία ποιότητα εικόνας.

Σκληρός δίσκος

ssd | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίαςΣε αυτό το σύστημα θα αποθηκεύεις όλα σου τα αρχεία, οπότε χρειάζεσαι ένα μεγάλο δίσκο, εμείς προτείνουμε τουλάχιστον 1TB. Ιδανικά μπορείς να επιλέξεις σύστημα με μεγάλο σκληρό δίσκο και ενσωματωμένο SSD για κορυφαία απόδοση.

Κάρτα γραφικών

vga | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίαςΑν είσαι hardcore gamer τότε μονόδρομος είναι ένα laptop με αυτόνομη κάρτα γραφικών. Αν από την άλλη είσαι casual gamer, δηλαδή είτε παίζεις games περιστασιακά, είτε δεν σε ενδιαφέρει να βλέπεις τα τελευταία games με τα γραφικά όλα στο «τέρμα» τότε σε καλύπτει πλήρως για κάθε ανάγκη και η ενσωματωμένη κάρτα γραφικών του επεξεργαστή.

ports | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Εξοπλισμός

sound | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίαςΗ μισή απόλαυση όταν βλέπεις μια ταινία, ένα video στο YouTube ή παίζεις games είναι ο καλός ήχος. Επέλεξε laptop με επώνυμα ηχεία για κορυφαία απόδοση. Επειδή θα το χρησιμοποιείς για κάθε εργασία, όχι μόνο για διασκέδαση, προτίμησε laptop με πλήρες πληκτρολόγιο, το οποίο περιλαμβάνει και αριθμητικό. Αν θέλεις να συνδέεις απρόσκοπτα τον εκτυπωτή σου, το χειριστήριο για τα games, μια μεγάλη εξωτερική οθόνη κτλ τότε το laptop που θα επιλέξεις πρέπει να αρκετές θύρες USB, τουλάχιστον 3 και έξοδο εικόνας, ιδανικά HDMI.

desktop repl | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

πηγή blog.plaisio.gr

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα