25 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Huawei και Google: Τα νέα δεδομένα για τους Έλληνες χρήστες

1 min read
ap 191361923844751 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η παράταση των κυρώσεων ενδεχομένως να οδηγήσει ακόμη και σε ολική ανατροπή

Οι ΗΠΑ και η Google, μετά την… προειδοποιητική βολή προς τη Huawei έκαναν ένα βήμα πίσω και έδωσαν χρονική παράταση στις κυρώσεις, δημιουργώντας μία αίσθηση λύσης στη δύσκολη εξίσωση που θα έπρεπε να αντιμετωπίσουν οι λάτρεις των κινητών της εταιρείας, μετά την είδηση αποκλεισµού της από τις µελλοντικές αναβαθµίσεις στο λειτουργικό σύστηµα Android.

Το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει εάν θα παρατείνει την περίοδο ισχύος της άδειας πέραν των 90 ημερών.

Ο ιδρυτής της Huawei Ρεν Τζενγκφέι δήλωσε σήμερα σε σειρά συνεντεύξεών του στα κινεζικά κρατικά δίκτυα ότι η αναστολή αύτη έχει μικρή σημασία για την εταιρία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού καθώς έχει ήδη προχωρήσει σε προετοιμασία για ένα τέτοιο σενάριο. Άλλωστε, αυτό ήταν μόλις το τελευταίο επεισόδιο στο χρονικό της αντιπαράθεσης.

«Οι ενέργειες της αμερικανικής κυβέρνησης αυτή τη στιγμή υποτιμούν τις δυνατότητες μας», ανέφερε ο Ρεν σε συνέντευξη στο CCTV, σύμφωνα με την απομαγνητοφώνηση των δηλώσεών του που δόθηκαν από το κρατικό κινεζικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο.

Ωστόσο στην Huawei Greece υπάρχει αισιοδοξία ότι η σημερινή εξέλιξη αποτελεί ουσιαστικά το πρώτο βήμα σε μία διαδικασία αποκλιμάκωσης και σύνθεσης λύσης για την αποφυγή του αδιεξόδου που άρχισε να σχηματίζεται για όλους όσοι είχαν βρει στα κινητά της Huawei την ιδανική… προέκταση του χεριού τους. Μάλιστα, υπάρχει η πεποίθηση ότι η ανακοίνωση ήταν απλώς μία… προειδοποιητική βολή και δεν θα υπάρξει συνέχεια. Πολύ περισσότερο, θεωρείται δεδομένο ότι ο κινεζικός κολοσσός έχει ήδη έτοιμο Plan b, ετοιμάζοντας δικό του λογισμικό.

Σύμφωνα με την επίσηµη ανακοίνωση της Huawei, «θα συνεχίσει να παρέχει ενηµερώσεις ασφαλείας και υπηρεσίες after sales σε όλους τους υπάρχοντες κατόχους smartphones/tablets Huawei και Honor, καλύπτοντας τις συσκευές που έχουν πουληθεί αλλά και όσες βρίσκονται στα ράφια των καταστηµάτων ανά τον κόσµο. Θα συνεχίσουµε να χτίζουµε ένα ασφαλές και ολοκληρωµένο οικοσύστηµα µέσα από το λογισµικό µας, ώστε να παρέχουµε τη βέλτιστη εµπειρία στους χρήστες µας σε όλο τον κόσµο».

Σύµφωνα µε πηγές της εταιρείας στην Ελλάδα, δεν υπάρχει κανένα πρόβληµα µε τις δηµοφιλείς εφαρµογές (gmail, maps κ.λπ.), ενώ και η επόµενη µεγάλη αναβάθµιση του Android θα διατεθεί κανονικά στους κατόχους Huawei.

Ετσι, οι χρήστες συσκευών Huawei θα µπορούν να προβαίνουν σε ενηµερώσεις των εφαρµογών τους και της υπηρεσίας Google Play και να περνούν διορθώσεις ασφαλείας. Στην κατεύθυνση αυτή κινήθηκε και η δήλωση εκπροσώπου της Google: «Συµµορφωνόµαστε µε τους κανόνες και εξετάζουµε τις επιπτώσεις. Οι υπηρεσίες µας Google Play και η ασφάλεια/προστασία από το Google Play Protect θα συνεχίσουν να λειτουργούν στις υπάρχουσες συσκευές Huawei».

πηγή

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα