19 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Skype: Τώρα σας επιτρέπει να μοιράζεστε την οθόνη του κινητού σας Android ή iOS

1 min read
skypescreensharing | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Διατίθεται από σήμερα για δοκιμαστές εκδόσεων beta

Η Microsoft σχεδιάζει να επιτρέψει στους χρήστες του Skype να μοιράζονται τις οθόνες των κινητών τους κατά τη διάρκεια βίντεοκλήσεων.

Οι δοκιμές ξεκίνησαν στις νέες εκδόσεις Skype και iOSκαι επιτρέπουν τη λειτουργία κοινής χρήσης οθόνης αλλά και σε οποιονδήποτε, να μοιράζεται οτιδήποτε στην οθόνη του τηλεφώνου του είτε με φίλους, οικογένεια ή συνεργάτες. Η Microsoft προτείνει στους χρήστες του Skype να το χρησιμοποιήσουν για να μοιραστούν παρουσιάσεις στο PowerPoint, σε «εφαρμογές γνωριμιών» ή για online αγορές με φίλους.

Αυτό σημαίνει επίσης ότι το Skype, το οποίο χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο από ιδιώτες και μικρές επιχειρήσεις ανεβαίνει σε επίπεδο εφαρμογών -αποκλειστικά για επιχειρήσεις- όπως το Cisco WebEx, το GoTo Meeting και το Zoom που είχαν προηγουμένως υλοποιήσει την κοινή χρήση οθόνης σε κινητά. Θα χρειαστεί να είστε χρήστης του Skype Insider (δοκιμαστής beta) για να αποκτήσετε πρόσβαση στη λειτουργία κοινής χρήσης οθόνης για κινητά . Μπορείτε να κάνετε εγγραφή από εδώ.

Ωστόσο σε δοκιμή που έγινε στο τελευταίο iOS beta, δεν μπόρεσε να ενεργοποιηθεί αυτή η λειτουργία. Η Microsoft στη δημοσίευση της διευκρινίζει ότι αυτό συμβαίνει τόσο στο Android όσο και στο iOS  και μάλιστα εμφανίζει στιγμιότυπα οθόνης από την εφαρμογή στο iOS. Είναι πιθανό ότι η εταιρεία απλά να μην την έχει ενεργοποιήσει στο iOS beta ακόμα.

Δεν είναι σαφές πότε η Microsoft σχεδιάζει να το ενεργοποιήσει για όλους τους χρήστες κινητών, αλλά δεδομένου ότι η δυνατότητα συμμετοχής των 50 συνομιλητών βίντεο ήταν σε beta για λιγότερο από ένα μήνα, αναμένουμε τις εξελίξεις πολύ σύντομα.

John A. Kitsoulis

TechNode.gr – Νέα τεχνολογίας

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα