25 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Mozilla κυκλοφορεί σήμερα το Firefox beta για φορητούς υπολογιστές Windows 10 ARM

1 min read
| Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Ενώ η Microsoft και η Google συνεργάζονται για το προγράμματα περιήγησης σε Chromium για Windows ARM, η Mozilla αναπτύσσει τη δική της ARM64-μητρική έκδοση του Firefox για φορητούς υπολογιστές με επεξεργαστές Snapdragon. Είχαμε δει κάποια πρώτα δείγματα σε αυτή την έκδοση του Firefox στα τέλη του περασμένου έτους, και από ότι φάνηκε έπαιξε καλά σε ένα φορητό υπολογιστή ARM με δώδεκα καρτέλες ανοικτές.

Αυτή η νέα έκδοση του Firefox είναι διαθέσιμη σήμερα για μεταφόρτωση από τη Mozilla για όποιον θέλει να τη δοκιμάσει σε φορητό υπολογιστή με λειτουργικό σύστημα ARM Windows 10. Μπορεί βέβαια ακόμα να μην είναι και τόσοι πολλοί οι υποψήφιοι, ακόμα,, αλλά η Mozilla εργάζεται στην τεχνολογία του Firefox Quantum για τη βελτιστοποίηση του Firefox για τους οκταπύρηνους Qualcomm. Αυτό σημαίνει ότι η απόδοση είναι σχετικά σταθερή, διατηρώντας παράλληλα όλη την τακτική συμβατότητα με το web που θα περιμένατε από τον Firefox.

ΕΙΝΑΙ ΚΑΘ’ ΟΔΟΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ CHROMIUM

Οι εκδόσεις ARM64 του Chromium είναι από οτι φαίνεται και αυτές στα σκαριά. Ένας προγραμματιστής μπόρεσε και έτρεξε επιτυχώς πρόσφατα μια έκδοση του Chromium σε φορητό υπολογιστή ARM, αποδεικνύοντας ότι υπάρχει συμβατότητα σε αυτές τις συσκευές. Δεν είναι σαφές πότε θα κυκλοφορήσει η Google ή η Microsoft την έκδοση ARM των προγραμμάτων περιήγησης Chromium. Η Microsoft δοκιμάζει αυτή τη στιγμή το νέο πρόγραμμα περιήγησης Edge με επεξεργαστές Chromium με προγραμματιστές, προτού κυκλοφορήσει σε εκδόσεις Windows 10, Mac και ARM των Windows 10.

Αν ενδιαφέρεστε να δοκιμάσετε το νέο Firefox σε φορητό υπολογιστή με παράθυρα ARM, μπορείτε να το κατεβάσετε από το beta site της Mozilla εδώ.

George S. Metallidis

TechNode.gr – Νέα τεχνολογίας

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα