20 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Βρετανική έκθεση αποκαλύπτει περισσότερα ζητήματα ασφαλείας σε εξοπλισμό και λογισμικό της Huawei

1 min read
huawei.jpg.ef71eaf4288753bb3671e876682935561 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Αντίθετα με τις ΗΠΑ όπου τάσσονται ξεκάθαρα κατά της Huawei με κάθε κόστος, κατηγορώντας την εταιρία για μια σωρεία αδικημάτων, από κλοπή εμπορικών μυστικών μέχρι ηλεκτρονική εξαπάτηση, οι Ευρωπαϊκές χώρες εξακολουθούν να τηρούν μια πιο μετριοπαθή στάση, γεγονός το οποίο αναμένεται να αλλάξει σύντομα.

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της HCSEC (κέντρο αξιολόγησης της κυβερνοασφάλειας της Huawei), τονίζονται τα σημαντικά τεχνικά ζητήματα στην διαδικασία κατασκευής του εξοπλισμού της κινεζικής εταιρίας, τα οποία αποτελούν ρίσκο για το δίκτυο τηλεπικοινωνιών της χώρας. Σαν να μην έφτανε αυτό, η αναφορά τονίζει την μη-συμμόρφωση της Huawei στις υποδείξεις την περσινής έκθεσης του HCSEC, στην οποία είχε τονιστεί η χρησιμοποίηση μίας προηγούμενης έκδοσης λογισμικού του real-time OS “VxWorks” από την Huawei, η οποία έκδοση αναμένεται να σταματήσει να λαμβάνει ενημερώσεις ασφάλειας μέσα στο 2020, γεγονός που ανοίγει διάπλατα την πόρτα για κυβερνοεπιθέσεις στο Η.Β.

Απαντώντας στο Reuters, η Huawei διαμηνύει ότι λαμβάνει τις ανησυχίες “πολύ σοβαρά”, και ότι η συγκεκριμένη έκθεση παρέχει στην εταιρία “ζωτικές συμβουλές για την τρέχουσα αναβάθμιση των κατασκευαστικών δυνατοτήτων της εταιρίας”. Σύμφωνα με το πρακτορείο, η Huawei υποσχέθηκε στο να ξοδέψει $5 δις. για να αντιμετωπίσει τα τρέχοντα προβλήματα ασφαλείας, μία διαδικασία, όμως, που μπορεί να διαρκέσει έως και 5 χρόνια.

Τέλος, η έκθεση καταλήγει στο ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί την αντιμετώπιση των κενών ασφαλείας στον εξοπλισμό της Huawei μακροπρόθεσμα, ενώ δεν υπάρχει καμία ένδειξη ως προς το τι είδους στάση αναμένεται να ακολουθήσει το Η.Β., όπου παραδοσιακά προτιμά να εξομαλύνει τέτοιου είδους ζητήματα από το να ρίχνει “λάδι στη φωτιά”.

πηγή insomnia.gr

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα