26 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Jetson Nano: Ένας AI υπολογιστής για όλους από την Nvidia

1 min read
Jetson Nano modules and development board | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Οι προηγμένες δυνατότητες AI αποτελούν μακρινό όνειρο για τους προγραμματιστές, τους developers, και τους ενθουσιώδεις χρήστες που πειραματίζονται με ιδιοκατασκευές όταν οι σημερινοί «μικροϋπολογιστές» δεν προσφέρουν κάτι περισσότερο από τα βασικά.

Η Nvidia φαίνεται να πιστεύει πως μπορεί να τους προσφέρει περισσότερα και για αυτό πρόσφατα, στα πλαίσια του συνέδριου GDC παρουσίασε έναν entry-level υπολογιστή AI, τον Jetson Nano, που απευθύνεται σε «developers, makers και enthusiasts».

Screenshot 4 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

H Nvidia ισχυρίζεται ότι η 128-core GPU του Nano που βασίζεται στην αρχιτεκτονική «Maxwell» σε συνδυασμό με τον τετραπύρηνο επεξεργαστή Cortex-A57 μπορεί να προσφέρει επεξεργαστική απόδοση 472 gigaFLOPS για νευρωνικά δίκτυα, υψηλής ανάλυσης αισθητήρες και άλλα χαρακτηριστικά ρομποτικής με την κατανάλωση να είναι μόλις 5W-10W. Οι διαστάσεις του Jetson Nano είναι 100 x 80 x 29mm

Το kit της Nvidia «τρέχει» Linux «out-of-the-box» και υποστηρίζει πληθώρα frameworks AI (Google TensorFlow π.χ) συμπεριλαμβανομένου και εκείνου της ίδιας της Nvidia βεβαίως (Jetpack 4.2, Deepstream 3.0). Έρχεται με 4GB RAM, με Gigabit Ethernet και το απαραίτητο I/O για κάμερες ή άλλα υποσυστήματα. Το Jetson Nano της Nvidia στοιχίζει $99 (οι «production-ready» μονάδες στοιχίζουν $129 για παραγγελίες άνω των 1000 τεμαχίων που προορίζονται για εταιρείες).

jetson nano specifications nvidia | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Πηγή insomnia.gr

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα