27 Ιουλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Τελικά τί είναι το Time of Flight (ToF) ?? Video – Αγγλικά

1 min read
Μια κάμερα ToF παρέχει πληροφορίες 3D εικόνας και βοηθά στην επίλυση εργασιών όπου τα δεδομένα 2D δεν επαρκούν.
Screenshot 1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Το Time of Flight είναι μία τεχνολογία που χρησιμοποιεί ένας αισθητήρας του smartphone μας για την τρισδιάστατη απεικόνιση των αντικειμένων.

Η ανάλυση 2D εικόνων είναι πολύ χρήσιμη σε πολλές εφαρμογές ωστόσο μερικές φορές είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί μία τρισδιάστατη εικόνα ενός αντικειμένου όπως τα αυτόνομα οχήματα, η ρομποτική και τα logistics

Ένας αισθητήρας ToF παρέχει τρισδιάστατες 3D πληροφορίες μίας εικόνας ώστε να βοηθήσει στην επίλυση κάποιων εργασιών όπου τα δεδομένα 2D δεν επαρκούν.

Αποτελείται κυρίως από

  • Τον φακό
  • Μία πηγή φωτός
  • Έναν αισθητήρα που αποθηκεύει όλες τις πληροφορίες από τις λήψεις των εικόνων

Το σύστημα μπορεί να συλλάβει πληροφορίες βάθους και έντασης ταυτόχρονα για κάθε εικονοστοιχείο στην εικόνα, αφού πρώτα ο αισθητήρας φωτίσει την σκηνή με μία πηγή φωτός, παρακολουθεί το φως που αντανακλάται και το χρόνο που κάνει τα ταξιδέψει το φως από το αντικείμενο στον αισθητήρα, έτσι με απλά μαθηματικά μπορεί να υπολογίσει και να απεικονίσει τρισδιάστατα το αντικείμνο.

Για εργασίες σε καταστάσεις χαμηλής αντίθεσης ή ιδιαίτερα σε συνθήκες φωτισμού, η τεχνολογία 3D προσφέρει μια πρόσθετη διάσταση για τη λήψη των ιδιοτήτων που απαιτούνται για τη μέτρηση.

Στο παρακάτω βίντεο του Vision Campus, ο εμπειρογνώμονας Thies Moeller εξηγεί πώς λειτουργεί αυτό το είδος φωτογραφικής μηχανής. Πέρα από αυτό, περιγράφει τα οφέλη αυτής της τεχνολογίας της κάμερας, καθώς επίσης παρουσιάζει παράγοντες που μπορούν να μειώσουν την αποτελεσματικότητα μιας κάμερας ToF.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα