27 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Διαθέσιμη η εφαρμογή AR Measure για το Huawei P30 Pro και το Honor View 20

1 min read
Huawei P30 Pro 21 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Το Huawei P30 Pro και το Honor View 20, οι τελευταίες ναυαρχίδες των δύο εταιρειών λαμβάνουν νέες ενημερώσεις λογισμικού συμπεριλαμβανομένης και της εφαρμογής AR Measure.

Πέρα από τις προφανείς διαφορές των δύο κινητών ως προς τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους  υπάρχουν και μερικά κοινά σημεία μεταξύ του P30 Pro και του View20: όπως η εξαιρετική κατασκευή και ο σχεδιασμός, σε συνάρτηση του υψηλού επιπέδου τεχνικών προδιαγραφών.

Ένα στοιχείο που ενοποιεί τα τεχνικά χαρακτηριστικά των δύο κινητών της Huawei και της Honor είναι ο αισθητήρας Time of Flight (ToF) ο οποίος χρησιμοποιείται για ακριβέστερη ανίχνευση βάθους. Αυτός ο αισθητήρας είναι χρήσιμος για τον υπολογισμό της απόστασης που χωρίζει ένα αντικείμενο από το smartphone, εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη ακρίβεια στις λήψεις με πορτραίτο δίνοντας νέες δυνατότητες στο mobile gaming.

Ένα άλλο πιθανό σενάριο για τη χρήση του αισθητήρα ToF αφορά τη δυνατότητα μέτρησης του μεγέθους ενός αντικειμένου ή της απόστασης μεταξύ δύο σημείων. Από την άποψη αυτή, η Huawei έχει αναπτύξει μια εφαρμογή που ονομάζεται AR Measure η οποία χρησιμοποιεί τον αισθητήρα ToF για το σκοπό αυτό και είναι κατ’ αποκλειστικότητα για το P30 Pro που προορίζεται για την κινεζική αγορά.

Ωστόσο, κατά την παρουσίαση του Huawei P30 Pro στο Παρισι τον περασμένο μήνα, η εταιρεία είχε υποσχεθεί ότι σύντομα η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη σε παγκόσμιο επίπεδο και τη στιγμή που μιλάμε η διεθνής έκδοση του Huawei P30 Pro λαμβάνει την έκδοση EMUI 9.1.0.140 που περιλαμβάνει την εφαρμογή AR measure.

Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της ενημέρωσης είναι βελτιώσεις απόδοσης για την κάμερα και τις ενημερωμένες εκδόσεις ασφαλείας του Απριλίου 2019.

gizchina

TechNode.gr – Νέα τεχνολογίας

George S. Metallidis

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα