18 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Το Xiaomi Mi Mix 3 θα μπορούσε να έχει έναν αισθητήρα ToF, αλλά γιατί δεν το έκανε;

1 min read
Οι αισθητήρες Time of Flight (ToF) έχουν τραβήξει τα βλέμματα τις τελευταίες εβδομάδες. Προηγούμενες συσκευές όπως το Oppo R17 Pro και το Honor View 20 παρουσιάστηκαν με αισθητήρες ToF στο πίσω μέρος του κινητού, ενώ επερχόμενες συσκευές όπως το LG G8 θα διαθέτουν έναν αισθητήρα ToF στο μπροστινό μέρος.
62a3cab1gy1g08pp34ilcj21400u043v 1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Οι αισθητήρες Time of Flight (ToF) έχουν τραβήξει τα βλέμματα τις τελευταίες εβδομάδες. Συσκευές όπως το Oppo R17 Pro και το Honor View 20 παρουσιάστηκαν με αισθητήρες ToF στο πίσω μέρος του κινητού, ενώ επερχόμενες συσκευές όπως το LG G8 θα διαθέτουν έναν αισθητήρα ToF στο μπροστινό μέρος.

Οι απόψεις διίστανται – ενώ οι συσκευές έρχονται με αυτή την τεχνολογία, άλλοι θεωρούν αυτή την τεχνολογία ως ένα ακόμη τέχνασμα για να προσελκύσει νέους πελάτες.

Oppo R17 Pro GSMArena | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Για παράδειγμα, το Oppo R17 Pro έχει έναν αισθητήρα 3D ToF, αλλά το γνωστό site GSMArena στην αναθεώρηση της συσκευής τον χαρακτήρισε “εντελώς άχρηστο” καθώς το Oppo δεν έχει κανένα λογισμικό ή χαρακτηριστικό που να δικαιολογούν την ύπαρξή του. Ωστόσο τα Oppo διαφημίζονται διαρκώς με αυτήν την τεχνολογία.

Ο αισθητήρας ToF του Honor View 20 σας δίνει πρόσβαση σε λειτουργίες όπως 3D games, μέτρηση θερμίδων, AI και  3D apps- τα οποία δεν είναι χαρακτηριστικά που θα χρησιμοποιούσατε πιθανώς σε καθημερινή βάση, αλλά μόλις τελειώσει η περίοδος του μήνα του μέλιτος για το τηλέφωνο.

Ο Διευθυντής Προϊόντων της Xiaomi, κ. Wang Teng Thomas, μίλησε για την τρέχουσα κατάσταση των αισθητήρων ToF σε ένα post στο Weibo. Εξήγησε τις αρχές πίσω από την τεχνολογία ToF και εξήγησε ότι η ρύθμιση ToF αποτελείται από τρία μέρη: την πηγή φωτός (πομπό λέιζερ), τον φακό και το φωτοευαίσθητο στοιχείο.

62a3cab1gy1g08pp27oulj21hc0u040n | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Όσον αφορά τα πλεονεκτήματα, οι αισθητήρες 3D Time of Flight έχουν αξιοπρεπή απόσταση κάλυψης, καθώς μπορούν να αποκτήσουν αποτελεσματικές πληροφορίες σε βάθος σε πραγματικό χρόνο μέσα σε 5 μέτρα. Μπορούν επίσης να λειτουργούν αποτελεσματικά σε ένα ευρύ φάσμα σεναρίων, ανεξάρτητα από το ισχυρό ή αδύναμο φως του περιβάλλοντος γύρω από το αντικείμενο. Αυτοί οι αισθητήρες έχουν επίσης υψηλή ακρίβεια απόστασης, με διακύμανση μόλις 1 cm.

Δείτε βίντεο για το ToF

Ωστόσο, ο κ. Thomas ανέφερε επίσης τα μειονεκτήματα. Οι σημερινοί κύριοι αισθητήρες ToF για smartphones έχουν χαμηλή ανάλυση (180 * 240, 240 * 320, 240 * 480), οπότε η ανάλυση “Χ / Υ σε κοντινή απόσταση θα είναι σχετικά χαμηλή”. Ο αισθητήρας επίσης καταναλώνει πολλή ενέργεια και παράγει πολλή θερμότητα, γεγονός που το περιορίζει στην παρατεταμένη χρήση του σε smartphones. Η τεχνολογία αυτή βρίσκεται επίσης στα αρχικά στάδια της, καθώς χρειάζεται το κατάλληλο λογισμικό και εφαρμογές για να γίνει δημιουργική χρήση των πληροφοριών που συγκεντρώνει ο αισθητήρας.

Ο κ. Thomas αναφέρει ότι η Xiaomi επενδύει επίσης στην έρευνα και την ανάπτυξη αυτής της τεχνολογίας. Στην πραγματικότητα, ορισμένα προπαρασκευαστικά πρωτότυπα του Xiaomi Mi Mix 3 το δοκιμάζουν. Αλλά λόγω της χαμηλής ανάλυσης του αισθητήρα και της περιορισμένης χρήσης του, η Xiaomi αποφάσισε να συνεχίσει την έρευνα πάνω σε αυτήν ην τεχνολογία αντί να επιλέξει να τη μεταφέρει στο Mi Mix 3.

 

62a3cab1gy1g08pp34ilcj21400u043v 1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Ο κ. Thomas ελπίζει ότι οι αισθητήρες 3D ToF θα μπορούν να παρουσιαστούν στους καταναλωτές στο μέλλον με μια “πληρέστερη εμπειρία χρήστη” που θα έχει ωριμάσει και θα μπορεί πραγματικά να είναι χρήσιμη στον καταναλωτή.

George S. Metallidis
https://www.TechNode.gr

Πηγή https://www.xda-developers.com/xiaomi-mi-mix-3-3d-tof-sensor-prototype/

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα