19 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Skype θολό φόντο για “άνετες” βιντεοκλήσεις …

1 min read
Έχουμε καλά νέα για τους χρήστες του Skype, (αν έχει απομείνει κανένας βέβαια!)...
Skype | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Έχουμε καλά νέα για τους χρήστες του Skype, (αν έχει απομείνει κανένας βέβαια!)

Η αυτόματη θόλωση του φόντου είναι πλέον γεγονός και έτοιμη να ενσωματωθεί στις συνομιλίες του Skype αυτήν την εβδομάδα.

Τώρα πλέον δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε για τα παιδιά που τρέχουν πάνω κάτω, ή για την μαμά που μαγειρεύει όταν κάνετε μία βίντεοκλήση στο Skype, η νέα αυτή προσθήκη σας δίνει τη δυνατότητα να θολώστε το background ενώ εσείς συνομιλείτε, αποκρύβοντας έτσι οτιδήποτε μπορεί να σας ντροπιάσει.

Η τεχνητή νοημοσύνη έρχεται να σώσει την κατάσταση

Το Skype εισήγαγε την ίδια λειτουργικότητα θολώματος φόντου με αυτήν που έχει χρησιμοποιήσει στις ομάδες της Microsoft. Η τεχνολογία ΑΙ (Artificial Intelligence)αναγνωρίζει κάποια χαρακτηριστικά σας όπως χέρια, μαλλιά, πρόσωπο κ.λ.π. έτσι ώστε να εστιάζεται η κάμερα πάνω σας. Στη συνέχεια θολώνει τα πάντα γύρω σας ελέγχοντας συνεχώς ότι δεν έχουν θολώσει λάθος σημεία.

Όλοι θυμόμαστε τον καθηγητή και τη δύσκολη θέση που βρέθηκε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο BBC καθώς τον διέκοπταν συνεχώς τα παιδιά του που έπαιζαν από πίσω του. Αυτό το εύχρηστο χαρακτηριστικό (αν το έχετε ενεργοποιήσει) πρόκειται να σας σώσει κυριολεκτικά από τέτοιες αναπόφευκτες καταστάσεις. (Το θέμα είναι ότι θολώνει το φόντο με τον ήχο τί γίνεται;;;)

Πώς να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία θολώματος στον υπολογιστή σας;

Επί του παρόντος, η δυνατότητα περιορίζεται για laptops και σταθερούς υπολογιστές που διαθέτουν την τελευταία έκδοση του Skype. Η επιλογή θόλωσης φόντου είναι διαθέσιμη στους χρήστες κατά τη διάρκεια μιας βίντεοκλήσης, τοποθετώντας το δείκτη του ποντικιού στο “κουμπί βίντεο” “που βρίσκεται στο κάτω μέρος της οθόνης.

Κάνοντας δεξί κλικ στο κουμπί,που βρίσκεται στο κάτω μέρος της οθόνης , μπορείτε να ενεργοποιήσετε την εναλλαγή “θολό φόντο” και αυτόματα θα θολώσει ο περίγυρος σας.

Η λειτουργία εξακολουθεί να βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο, οπότε η Microsoft προειδοποιεί τους χρήστες του ότι δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα δουλέψει σωστά αυτή η ιστορία και γι αυτό το συνιστά με επιφύλαξη.

Επιπλέον δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες για την ακριβή ημερομηνία  κυκλοφορίας αυτού του νέου χαρακτηριστικού για τα κινητά.

Έτσι, λοιπόν κλείνοντας, θα μπορείτε πλέον να συνομιλείτε άνετα στο Skype και οι γύρω σας να χοροπηδούν, να χορεύουν να ….να .. να….. αρκεί να κάνουν ησυχία, γιατί ακούγονται…..

George S. Metallidis

Πηγή

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα