20 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Microsoft πραγματικά δεν θέλει να χρησιμοποιείτε πλέον των Internet Explorer

1 min read
Η Microsoft σκότωσε τον Internet Explorer σχεδόν πριν από τέσσερα χρόνια, επιλέγοντας το Edge ως τομ default της browser για τα Windows 10...
Screen Shot 2016 01 06 at 9 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η Microsoft “σκότωσε” τον Internet Explorer σχεδόν πριν από τέσσερα χρόνια, επιλέγοντας το Edge ως τον default της browser για τα Windows 10. Ο Internet Explorer φυτοζωεί μέσα στα Windows περιμένοντας κάποια παλιά εφαρμογή να τον αναζητήσει αλλά και για λόγους συμβατότητας και επιπλέον η Microsoft έχει σταματήσει να τον υποστηρίζει με τα νέα πρότυπα.

Ο Chris Jackson, ειδικός στον κυβερνοχώρο στο τμήμα των Windows, περιέγραψε αυτό που ονομάζει “τους κινδύνους που εγκυμονεί η χρήση του Internet Explorer ως προεπιλεγμένου προγράμματος περιήγησης”.

Ενώ οι περισσότεροι καταναλωτές πιθανόν να χρησιμοποιούν το Chrome, τον Firefox ή το Edge, ορισμένες επιχειρήσεις εξακολουθούν να βασίζονται στον Internet Explorer για παλιότερες εφαρμογές ιστού που δεν έχουν εκσυγχρονιστεί.

Η Microsoft έχει δοκιμάσει πολλούς διαφορετικούς τρόπους για να ωθήσει τις επιχειρήσεις να βελτιώσουν τις παλαιότερες εφαρμογές, αλλά οι διαχειριστές έχουν επαναπαυτεί φυσικά με την εύκολη λύση της χρήσης του Internet Explorer και των διαφόρων τρόπων συμβατότητάς του με τα χρόνια.

Στα Windows 10, ο Internet Explorer 11 χρησιμοποιεί μια λειτουργία Enterprise, έτσι ώστε οι διαχειριστές IT να προσθέτουν στους ιστότοπους που θέλουν να χρησιμοποιούν παλιές εκδόσεις των προτύπων ιστού.

“Ο Internet Explorer δεν είναι πλέον ένα πρόγραμμα περιήγησης στον οποίο κανείς πρέπει να βασιστεί”

“Ο Internet Explorer είναι μια λύση συμβατότητας”, προειδοποιεί ο Τζάκσον, παρά ένα πρόγραμμα περιήγησης το οποίο οι επιχειρήσεις πρέπει να χρησιμοποιούν καθημερινά για όλες τις δραστηριότητες περιήγησης στο διαδίκτυο. “Δεν υποστηρίζουμε νέα πρότυπα ιστού γι ‘αυτό και, ενώ πολλοί ιστότοποι λειτουργούν καλά, οι προγραμματιστές απλά και μόνο δεν δοκιμάζον τον Internet Explorer πλέον αυτές τις μέρες. Δοκιμάζουν τα σύγχρονα προγράμματα περιήγησης. ”

Ο Τζάκσον καλά τα είπε, αλλά η λύση της Microsoft σχετικά με τον Edge δεν ήταν αρκετά καλή. Η Microsoft κυκλοφόρησε τον Edge συνδέοντάς τον με τα Windows 10 σχεδόν πριν από τέσσερα χρόνια, αλλά ο γίγαντας του λογισμικού δεν έχει καταφέρει να κάνει αυτό που λέμε το “κλικ”  να δώσει μια συναρπαστική εμπειρία για τους καταναλωτές ή τις επιχειρήσεις. Το Edge επίσης δεν ήταν διαθέσιμο στα Windows 7 ή στα Windows 8, περιπλέκοντας περαιτέρω τα πράγματα για τους διαχειριστές πληροφορικής.

Η Microsoft κατασκευάζει τώρα μια έκδοση του Edge που βασίζεται σε Chromium, η οποία θα είναι διαθέσιμη για δοκιμές τις ερχόμενες εβδομάδες. Είναι τελείως αποσυνδεδεμένη από τα Windows 10 και εν τω μεταξύ οι επιχειρήσεις θα μπορούν να εγκαταστήσουν το Edge στα Windows 7 ή στα Windows 8. Αυτό θα τις βοηθήσει να μεταβούν πιο εύκολα στον Edge και να αφήσουν τον Internet Explorer.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι θα χρειαστούν ακόμα πολλά χρόνια για να εξαφανιστούν τελειώς οι παλιές εφαρμογές ιστού.

George S. Metallidis

Πηγή https://www.theverge.com/2019/2/8/18216767/microsoft-internet-explorer-warning-compatibility-solution

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα