27 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

opvouwbare huawei smartphone | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η Huawei σκοπεύει να παρουσιάσει τουλάχιστον ένα smartphone στη Mobile World Congress (MGW) έκθεση στα τέλη Φεβρουαρίου, με τη νέα τεχνολογία 5G και τον επεξεργαστή Kirin 980 .Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Richard Yu αναφέρει ότι οι πρώτες συσκευές 5G της  Huawei παγκοσμίως θα περιλαμβάνουν και μία συσκευή με αναδιπλούμενη οθόνη.

opvouwbare smartphones huawei | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Τα νέα μας έρχονται μετά από μια προκαταρκτική ενημέρωση σχετικά με το 5G που πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο, όπου ανακοινώθηκε το νέο μόντεμ Balwood 5000 5G της Huawei. Ο διευθύνων σύμβουλος Yu στο τέλος της εκδήλωσης ανέβηκε στη σκηνή για να μιλήσει για το νέου τσιπ και έδειξε μια διαφάνεια λέγοντας: “Θα σας δείξουμε στη Βαρκελώνη τι θα πει θα 5G smartphones!”

huawei smartphones | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Σε μια μετάφραση της παρουσίασης, που μοιράζεται το επίσημο κανάλι YouTube της Huawei Mobile ,  ο Yu  προσθέτει: «Θα ξεκινήσουμε την παραγωγή του πρώτου 5G smartphone παγκοσμίως με μια αναδιπλούμενη οθόνη.» Έχουμε ήδη ακούσει πολλά για το αναδιπλούμενο smartphone της Huawei  και επιβεβαίωσε ότι η συσκευή θα είναι τεχνολογίας 5G .

Υπάρχουν όμως  ακόμα πολλές ερωτήσεις που περιμένουν απάντηση. Θα ανακοινώσει η Huawei περισσότερα από ένα smartphone 5G, ή θα είναι το μοναδικό μοντέλο με αναδιπλούμενη οθόνη;  Δεν είναι επίσης ακόμα σαφές εάν το αναδιπλούμενο smartphone θα είναι έτοιμο για παραγωγή ή τελικά είναι μία ιδέα. Δεν ήταν επίσης γνωστό ότι η συσκευή θα έκανε το ντεμπούτο της στο Mobile World Congress μέχρι τώρα. Η έκθεσηαρχίζει στις 25 Φεβρουαρίου στη Βαρκελώνη της Ισπανίας.

Balong 5000

Dl7aMrnW0AAbJ3I | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Τι γίνεται με το νέο αυτό chipset; Το τσιπ Balong 5000 είναι το πρώτο μόντεμ 5G πολλαπλών λειτουργιών, το οποίο σημαίνει ότι υποστηρίζει όχι μόνο 5G, αλλά και 2G, 3G και 4G στο ίδιο τσιπ. Άλλα μόντεμ, συμπεριλαμβανομένου του μόντεμ X50 της Qualcomm , υποστηρίζουν μόνο συνδέσεις 5G. Αυτό σημαίνει ότι τα τηλέφωνα 5G με το Balong 5000 δεν θα χρειαστούν πρόσθετα μόντεμ για σύνδεση σε υπάρχοντα παλιότερα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.

Το υπάρχον τσιπ Balong 5G01 της Huawei είναι μια λύση μόνο για τεχνολογία 5G, αλλά ακόμη και με την πρόσθετη συνδεσιμότητα, το Balong 5000 είναι ενεργειακά πιο αποδοτικό με μικρότερη ταχύτητα καθυστέρησης εναλλαγής δικτύων, αναφέρει ο CEO Richard Yu. Η ταχύτητα καθυστέρησης είναι σημαντική, καθώς ελαχιστοποιεί το χρόνο αλλαγής μεταξύ 5G και άλλων δικτύων. Υποστηρίζει επίσης TDD και FDD  και μπορεί να συνδεθεί σε ταχύτητες έως και 4.6Gbps σε ζώνες Sub-6GHz και λήψη 6.5 Gbps σε συνδέσεις mmWave 5G.

Η Huawei αντιμετώπισε προβλήματα το περασμένο έτος με τις προσπάθειές της για 5G, με αρκετές χώρες και περιοχές να αποφασίζουν να μην χρησιμοποιήσουν την υποδομή 5G της εταιρείας λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια. Ωστόσο, η Huawei έχει επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια σε έρευνα και ανάπτυξη 5G και δεν πρόκειται να επιβραδύνει την καινοτομία, κάτι που αποδεικνύεται με το chip Balong 5000. Είναι επίσης στην πρώτη γραμμή της ανάπτυξης αναδιπλούμενων smartphone. Ενώ η Samsung μπορεί να παρουσιάσει το πτυσσόμενο smartphone της στις 20 Φεβρουαρίου, η Huawei δεν θα είναι πολύ πίσω φαίνεται. Οι LG , Xiaomi και Oppo εργάζονται επίσης πάνω σε αυτόν τον τομέα, στα αναδιπλούμενα smartphones.

George S. Metallidis
https://www.TechNode.gr

Πηγή https://www.digitaltrends.com/mobile/huawei-balong-5000-5g-folding-smartphone-news/

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα