26 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

πωλήσεις smartphones – Huawei και Xiaomi εκπληκτικό τρίμηνο σε πωλήσεις στην Ευρώπη, iPhone XS Max κυριαρχεί στις ΗΠΑ

1 min read
Huawei and Xiaomi had a stellar quarter in Europe while the iPhone XS Max dominated the US market | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

πωλήσεις smartphones

Η Huawei Και η Xiaomi είχαν ένα καταπληκτικό τρίμηνο σε πωλήσεις στην Ευρώπη, ενώ το iPhone XS Max κυριάρχησε στην αγορά των ΗΠΑ

Μετά από μία ματιά στις αναφορές των Strategy Analytics, Counterpoint Research, και της International Data Corporation και εστιάζοντας σε διαφορετικές πτυχές της αγοράς των smartphone κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2018, για να δούμε τι έχει να πει η Kantar Worldpanel πάνω σε αυτό το θέμα.

Η Kantar Worldpanel αυτοπροσδιοριζόμενη ως “παγκόσμιος ειδικός στη συμπεριφορά των καταναλωτών” έχει κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία να μας αποκαλύψει σχετικά με τις νέες τάσεις του κλάδου στην αγορά smartphones σε βασικές περιοχές όπως η Δυτική Ευρώπη, η Κίνα και η ΗΠΑ.

Η εταιρεία αποκάλυψε για παράδειγμα ότι για το διάστημα Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2018 , οι πρόσφατες κατηγορίες και υποψίες για κατασκοπεία εναντίον της Huawei είχαν ελάχιστη επίδραση στις πωλήσεις της στην Ευρώπη.

Ο δεύτερος μεγαλύτερος προμηθευτής smartphone παγκοσμίως ευδοκιμεί στην γηραιά ήπειρο και με τη δεύτερη φίρμα που λανσάρει (βλ. Honor ) πουλάει τρελά και εκτός Κίνας. Το ίδιο ισχύει και για τις συσκευές της Xiaomi οι οποίες πρόσφατα επεκτάθηκαν σε πωλήσεις στην Ισπανία, την Ιταλία και τη Γαλλία, φέρνοντας την εταιρεία στην τέταρτη θέση σε πωλήσεις στην Ευρώπη.

Η Samsung από την άλλη, έκανε τη δική της μεγάλη συμβολή στην εξάπλωση του λειτουργικού συστήματος Android στην Ευρώπη. Το κυρίαρχο λειτουργικό σύστημα αντιπροσώπευουν πάνω από το 75 τοις εκατό των κατασκευαστών smartphones το Q4 του 2018 κυριάρχησε σε πωλήσεις και στις πέντε μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές αγορές, αφήνοντας ένα μικρό κομμάτι της πίτας για το iOS.

Τι γίνεται με την Apple;

H Apple πάντως αύξησε τις πωλήσεις της ελαφρώς στις ΗΠΑ, όπου το iPhone XS Max, iPhone XR, και το iPhone Χ ήταν οι πιο δημοφιλείς συσκευές στα ράφια των καταστημάτων, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της Kantar .

Αυτό φαίνεται να έρχεται σε αντίθεση με τα αποτελέσματα της CIRP την περασμένη εβδομάδα, όπου το iPhone XR κατατάχθηκε πρώτο! μεταξύ των iOS συσκευών για το τρίμηνο Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2018, ακολουθούμενο από το iPhone Xs Max.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, η Apple είχε ένα σταθερό τελευταίο τρίμηνο, αν και το Android είναι ακόμα μία αξιόλογη πλατφόρμα λογισμικού smartphones στις ΗΠΑ.

Εντελώς περιέργως το iPhone Xs Max τα πήγε επίσης αρκετά καλά και στην Κινεζική αγορά κατακτώντας την τέταρτη θέση συνολικά, με το Honor 8X να βρίσκεται στην κορυφή του γραφήματος, αλλά η μεγαλύτερη αγορά smartphone στον κόσμο (η Κίνα) εξακολουθεί να είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της Apple.

George S. Metallidis
https://www.TechNode.gr

Πηγή https://www.phonearena.com/news/smartphone-report-q4-2018-huawei-xiaomi-europe-iphone-xs-max-us-sales_id113311

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα