18 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Σταματάει η υποστήριξη του Flash Player από προεπιλογή στην έκδοση Firefox 69

1 min read
NLcKjqUk99WnyReTjoAhfU 970 801 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Το λογισμικό πολυμέσων Flash θα απενεργοποιηθεί από προεπιλογή στον Firefox 69, ο οποίος θα κυκλοφορήσει στις 3 Σεπτεμβρίου 2019 και το Mozilla θα αφαιρέσει την υποστήριξη για το plugin από τις εμπορικές εκδόσεις του προγράμματος περιήγησης εντελώς νωρίς το επόμενο έτος.

Όπως αναφέρει το Neowin, μια πρόσφατη αναφορά σφάλματος αποκάλυψε ότι η διαδικασία θα ξεκινήσει με τη nightly build έκδοση του Firefox, ακολουθούμενη από την stable έκδοση. Η εκτεταμένη έκδοση υποστήριξης (ESR) θα συνεχίσει να υποστηρίζει το Flash έως το τέλος του έτους για επιχειρήσεις που βασίζονται σε αυτό.

Μετά το Flash

Το Flash κάνει τους δικτυακούς τόπους διαδραστικούς από το 1996, αλλά ήταν και ένας δημοφιλής στόχος για επίδοξους χακερσ που μπορούσαν να εκμεταλλευτούν τις ευπάθειες του συγκεκριμένου plugin.

Έχει πλέον αντικατασταθεί από τεχνολογίες όπως HTML5, WebGL και WebAssembly, οι οποίες δεν απαιτούν ξεχωριστά plug-ins του προγράμματος περιήγησης. Η Adobe άρχισε να συμβουλεύει τους δημιουργούς περιεχομένου να εγκαταλείπουν το Flash από το 2015 όπου και το 2020 θα τερματίσει την υποστήριξη της.

“Σήμερα, ανοικτά πρότυπα όπως το HTML5 έχουν ωριμάσει και παρέχουν πολλές από τις δυνατότητες που εισήγαγε το Flash”, δήλωσε η Adobe σε μια δήλωση. «Εξετάζοντας το μέλλον, ενθαρρύνουμε τους δημιουργούς περιεχομένου να δημιουργήσουν με τα νέα πρότυπα διαδικτύου και να συνεχίσουν να επικεντρώνονται στην παροχή καλύτερων εργαλείων και υπηρεσιών για σχεδιαστές και προγραμματιστές».

kirilos2000

Πηγή https://www.techradar.com/news/flash-will-be-disabled-by-default-in-firefox-69

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα