Η Xiaomi επενδύει στην τεχνητή νοημοσύνη AI

Η Xiaomi Corp. θα επενδύσει τουλάχιστον 10 δισεκατομμύρια γιουάν (1,5 δισεκατομμύρια δολάρια) στην τεχνητή νοημοσύνη AI και στις έξυπνες συσκευές τα επόμενα πέντε χρόνια, καθώς ο κατασκευαστικός τομέας των smartphone κινείται σε ύφεση και η οικονομική αβεβαιότητα που απορρέει από τις εντάσεις των σχέσεων ΗΠΑ-Κίνας ολοένα και μεγαλώνει.

Η επένδυση αποτελεί μέρος της στρατηγικής της εταιρείας που εδρεύει στο Πεκίνο για την αύξηση των εσόδων από υπηρεσίες υψηλής αξίας και του διαδικτύου των πραγμάτων, σύμφωνα με δήλωση του δισεκατομμυριούχου συνιδρυτή Lei Jun.

Η εταιρεία επικεντρώνεται επίσης σε μία ώθηση στην αγορά, ενώ επεκτείνεται στην Ευρώπη, δήλωσε ο Lei στο Bloomberg Television την Πέμπτη. Το Xiaomi αναλαμβάνει δράση στο πλαίσιο ενός εμπορικού πολέμου που προκαλεί παγκόσμια οικονομική αβεβαιότητα, πρόσθεσε.

“Τώρα είναι η ώρα για τη δράση. Είμαστε όλοι στο AIoT “, ανέφερε ο Lei, αναφερόμενος στον συνδυασμό του AI και του λεγόμενου οικοσυστήματος των συνδεδεμένων συσκευών γνωστό ως Διαδίκτυο των πραγμάτων. Δεν ανέπτυξε λεπτομέρειες σχετικά με το επενδυτικό του σχέδιο.

Η Xiaomi επιδιώκει να διαφοροποιήσει τα έσοδά της καθώς η ζήτηση για smartphones παγκοσμίως φτάνει στο όριο της, αν και αναμένει ότι η ζήτηση θα ανατραπεί με την εμφάνιση υπερσύγχρονου ασύρματου δικτύου πέμπτης γενιάς.

kirilos2000

Πηγή https://www.bloomberg.com/news/articles/2019-01-11/china-s-xiaomi-places-a-1-5-billion-bet-on-ai-and-smart-devices

Share the load
George S. Metallidis
George S. Metallidis

Όλα ξεκίνησαν το 1988 όταν μπήκε στο σπίτι το πρώτο PC ένας 32bit 80386 με 4mb ram, CGA γραφικά σε 16colours monitor....και φυσικά λιώσιμο με το DOS game Grand Prix Circuit της Accolade

Άρθρα: 2947