Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Android Q Beta 1: Wi-Fi setup τώρα πιο εύκολο από ποτέ με “Easy Connect” κοινή χρήση και κωδικό QR

1 min read
Μεταξύ των άλλων αλλαγών που διαπιστώνουμε σήμερα στο Android Q, είναι ότι η Google έχει ανανεώσει τον τρόπο σύνδεσης και τις ρυθμίσεις του Wi-Fi.
android q beta 1 wifi qr code 31 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Μεταξύ των άλλων αλλαγών που διαπιστώνουμε σήμερα στο Android Q, είναι ότι η Google έχει ανανεώσει τον τρόπο σύνδεσης και τις ρυθμίσεις του Wi-Fi.

Το Android Q φέρνει το “Easy Connect” στο Wi-Fi έναν πιο έυκολο και πιο γρήγορο τρόπο σύνδεσης σε ασύρματα δίκτυα όπως και τη κοινή χρήση χάρη στους κωδικούς QR.

Οπτικά, το μενού Wi-Fi στο Android Q είναι περίπου το ίδιο με το Android Pie. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες μικρές προσαρμογές. Όταν κάνετε κλικ για να δείτε τις λεπτομέρειες ενός δικτύου, θα δείτε το όνομα του δικτύου, την κατάσταση της σύνδεσης και κάποιες από τις παρακάτω ρυθμίσεις. Ως επί το πλείστον, οι πληροφορίες και οι ρυθμίσεις εδώ έχουν μόλις ανανεωθεί.

Ωστόσο, υπάρχουν δύο νέες επιλογές. Πρώτον, μπορείτε πλέον να αλλάζετε μεταξύ μιας τυχαίας διεύθυνσης MAC, της προεπιλεγμένης ρύθμισης και της διεύθυνσης MAC της συσκευής. Αυτό αποτελεί μέρος της νέας σουίτας χαρακτηριστικών προστασίας προσωπικών δεδομένων του Android Q.

Περιλαμβάνεται επίσης η δυνατότητα να μοιράζεστε το δίκτυο χρησιμοποιώντας έναν κώδικα QR. Κάνοντας κλικ στο κουμπί κοινής χρήσης ζητάει το δακτυλικό σας αποτύπωμα ή το PIN για να ξεκλειδώσετε τα στοιχεία του δικτύου και στη συνέχεια εμφανίζει τον κωδικό QR στην οθόνη για να διαβαστεί από μια άλλη συσκευή. Το Android Q χρησιμοποιεί επίσης αυτήν την ρύθμιση QR code για Wi-Fi κατά την προσθήκη ενός δικτύου και προσφέρει και αυτήν την επιλογή για τη ρύθμιση της συσκευής σας για την πρώτη φορά που θα συνδεθείτε στο ασύρματο δίκτυο.

Η Google αναφέρει επίσης στον ιστότοπο beta αναφέρει ότι αυτή η δυνατότητα Easy Connect μπορεί να χρησιμοποιήσει NFC ή Bluetooth LE για να μοιραστεί τα διαπιστευτήρια Wi-Fi από το Android Q, αλλά κανένα από αυτά δεν φαίνεται να είναι ακόμα σε τελική μορφή.

Το Android Q σάς δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιείτε το Easy Connect για την παροχή διαπιστευτηρίων Wi-Fi για μια συσκευή ομότιμου χρήστη χρησιμοποιώντας URI. Αυτό το URI μπορεί να ανακτηθεί μέσω διαφόρων μεθόδων, μεταξύ άλλων από έναν κωδικό QR ή μέσω Bluetooth LE ή NFC.

Layer 0 1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας Layer 01 1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

George S. Metallidis
https://www.TechNode.gr

Πηγή https://9to5google.com/2019/03/13/android-q-wi-fi-sharing-qr/https://9to5google.com/2019/03/13/android-q-wi-fi-sharing-qr/

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα