19 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Αποκλειστικό: Το back button στο Android Q μπορεί να εξαφανιστεί

1 min read
Δεδομένου ότι η Apple αφαίρεσε το Home button για χάρη του gesture navigation στο iPhone X, έχουμε δει τις εταιρείες να αναπτύξουν τις δικές τους εφαρμογές στο σύστημα gesture πλοήγησης.
android q gestures | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Δεδομένου ότι η Apple αφαίρεσε το Home button για χάρη του gesture navigation στο iPhone X, έχουμε δει τις εταιρείες να αναπτύξουν τις δικές τους εφαρμογές στο σύστημα gesture πλοήγησης. Ορισμένα συστήματα ελέγχου gesture όπως το OnePlus και το Xiaomi, έχουν ευρέως διακριθεί για την διαισθητικότητά τους και τα εντυπωσιακά κινούμενα σχέδια, ενώ άλλα όπως το Google από το Android Pie έχουν υποστεί αρκετές μικτές αναθεωρήσεις.

Ακριβώς όπως και η Google διέρρευσαν τυχαία τα gestures  controls του Android P πριν από το Google I / O 2018, βρήκαμε στοιχεία για ένα πρωτότυπο ανασχεδιασμό των κινήσεων πλοήγησης από μια διαρρεύσιμη έκδοση Android Q που λάβαμε τον περασμένο μήνα.

Android Pie Gestures | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Στο Android 9 Pie, το σύστημα πλοήγησης 3 κουμπιών αντικαταστάθηκε από ένα σύστημα 2 κουμπιών. Παρόλο που το κουμπί των πρόσφατων εφαρμογών καταργήθηκε, το back button παρέμεινε. Το home button, ωστόσο, μετατράπηκε σε pill button. Ακολουθεί μια σύνοψη του πώς λειτουργούν τα gesture controls στο στο Android 9 Pie::

Tap pill: Go home
Long press pill: Launch Google Assistant
Short swipe up από το pill: Άνοιγμα οριζοντίως του recent apps overview
Παρατεταμένο swipe up από το pill: App drawer
Slide pill στα δεξιά: Scroll στα recent apps
Γρήγορο slide pill στα δεξιά: Άνοιγμα του τελευταίου app
Back button: Go back (κρυμμένο στη launcher screen)

Τα περισσότερα παράπονα είναι σχετικά με τα gestures του Android Pie που επικεντρώνονται στην παρουσία του αφιερωμένου back button και στη δυσκολία εκτέλεσης του μακρού πατήματος του pill button για να ανοίξει το συρτάρι της εφαρμογής. Ενώ δεν ξέρουμε αν το τελευταίο gesture θα αλλάξει στο Android Q, υπάρχει μια πολύ καλή πιθανότητα η Google να αφαιρέσει τελείως το buck button.

Δείτε σχετικά βίντεο

https://www.xda-developers.com/files/2019/02/QBackGesture.mp4?_=1

https://www.xda-developers.com/files/2019/02/QLastApp.mp4?_=2

Shameless plug: Looking for gesture controls on any Android device? Check out our “Navigation Gestures” app on the Google Play Store!

Navigation Gestures - Swipe Gesture Controls!

George S. Metallidis
https://www.TechNode.gr

Πηγή https://www.xda-developers.com/android-q-gestures-back-button/

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα