30 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Huawei και Ηνωμένο Βασίλειο ίσως πάρουν διαζύγιο σε 3 χρόνια

1 min read
huawei britain 5g | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Τελικά η απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να επιτρέψει Huawei να στήσει τα δίκτυα 5G της χώρας φαίνεται ότι έχει “κοντά ποδάρια” αφού σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις στους Financial Times αναμένεται η σταδιακή κατάργηση της χρήσης του εξοπλισμού της Huawei στα δίκτυα 5G, μέχρι το 2023.

Σύμφωνα με την Daily Telegraph, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Johnson είχε πάντα «σοβαρές ανησυχίες» σχετικά με τη συμμετοχή της Huawei, ωστόσο εκπρόσωπος της Huawei Victor Zhang ανέφερε στους FT ότι οι εκθέσεις «απλά δεν έχουν καμία λογική» και υποστήριξε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο επέλεξε την Huawei κυρίως για την καλύτερη υλικοτεχνική υποδομή της αλλά και την άρτια οργάνωση και καινοτομία στα προϊόντα και στις λύσεις που διαθέτει.

Μια τέτοια κίνηση σίγουρα θα ευχαριστούσε ιδιαίτερη την κυβέρνηση των ΗΠΑ, η οποία επιμένει ότι η Huawei και ο εξοπλισμός της αποτελούν μία “κερκόπορτα” ή οποία θα επέτρεπε τη Κινέζικη κυβέρνηση να κατασκοπεύσει ανεμπόδιστα τις χώρες που έχουν επιλέξει τη Huawei αφού και πρόσφατα επέκτεινε την απαγόρευση που ίσχυε σχετικά με τη συνεργασία των Αμερικανικών επιχειρήσεων με τις Κινέζικες.

Ο μόνος πονοκέφαλος βέβαια για το Ηνωμένο Βασίλειο και την κυβέρνηση είναι φυσικά το κόστος, αφού η Huawei είναι καθ’ όλα ανταγωνιστική με καλύτερο εξοπλισμό και καλύτερες τιμές κάτι που σίγουρα δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο.

Πάντως η τελική απόφαση της Βρετανίας θα παίξει καθοριστικό ρόλο για το αν τελικά η Huawei θα καταφέρει να πατήσει πόδι στην Ευρώπη και να πρωταγωνιστήσει στις εξελίξεις.

[via]

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα