30 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Xiaomi : Εργάζεται πάνω σε ένα νέο αναδιπλούμενο Smartphone με PoP-Up μηχανισμό για πέντε κάμερες ;

1 min read
xiaomi Mi Fold1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Σύμφωνα με ένα νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από την CNIPA, η Xiaomi εργάζεται πάνω σε ένα νέο αναδιπλούμενο Smartphone που έχει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό.


Η Xiaomi, πάντα φροντίζει να φέρνει κάποια καινοτόμα χαρακτηριστικά στην αγορά των smartphone. Πρόσφατα, η εταιρεία κυκλοφόρησε το Mi CC9 Pro/Mi Note 10.

Mi Note 10 gallery 1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Αν και αυτές οι συσκευές δεν είναι οι πρώτες στον κόσμο που χρησιμοποιούν μια εγκατάσταση Penta-Camera (πέντε κάμερες), είναι όμως η πρώτη που έχει έναν κύριο αισθητήρα στα 108MP σε μια διάταξη  Penta.

Στην πραγματικότητα, είναι το πρώτο Smartphone με αισθητήρα στα 108MP που μπαίνει σε μαζική παραγωγή παραγωγή παγκοσμίως.

xiaomi Mi Fold | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Σύμφωνα με ένα νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από την CNIPA, η εταιρεία εργάζεται πάνω σε ένα νέο αναδιπλούμενο Smartphone. Τα σχεδιαγράμματα αυτού του διπλώματος ευρεσιτεχνίας δείχνουν ότι το αναδιπλούμενο Smartphone της Xiaomi χρησιμοποιεί όχι μόνο μια αναδυόμενη (Pop-Up) Selfie κάμερα όπως έχουμε δει ως τώρα, αλλά διαθέτει επίσης ένα σύστημα PoP-UP όλης της διάταξης των πέντε καμερών.

 

 

Xiaomi foldable phone b | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Είναι ενδιαφέρον ότι οι πέντε οπίσθιες κάμερες βρίσκονται πάνω σε αυτή την ειδικό μηχανισμό PoP-Up.

An παρατηρήσουμε καλύτερα αυτά τα σκίτσα θα διακρίνουμε πως η αριστερή πλευρά της συσκευής μοιάζει να είναι παχύτερη από την δεξιά. Αυτό συμβαίνει επειδή στην αριστερή πλευρά της συσκευής θα φιλοξενείται η αναδυόμενη κάμερα και πιθανώς η μπαταρία.

Η αναδίπλωση αυτού του smartphone γίνεται κατά μήκος ενός μεντεσέ, και δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι αυτή η συσκευή μπορεί να διπλωθεί ελεύθερα σε κάθε πλευρά.

Xiaomi foldable phone | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Σε γενικές γραμμές, πρέπει να έχουμε κατά νου ότι αυτό είναι μόνο ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και ίσως να μην δούμε ποτέ μια τέτοια συσκευή να βγαίνει σε μαζική παραγωγή. Ωστόσο, είναι καλό να γνωρίζουμε πως οι μεγάλοι κατασκευαστές, κάνουν ότι μπορούν για να βελτιώσουν αυτό που έχουμε δει ως τώρα να υλοποιείται σε ότι αφορά τα αναδιπλούμενα Smartphone από διάφορους κατασκευαστές όπως η Xiaomi, η Samsung, η Huawei, η Motorola και άλλοι.

Xiaomi foldable phone a | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Είναι βέβαιο πως όλοι οι κατασκευαστές προσπαθούν να λύσουν τα προβλήματα που υπάρχουν με την προστασία της οθόνης, ειδικά μετά από τα προβλήματα που είχε η Samsung με την υλοποίηση που έκανε στο δικό της Samsung Galaxy Fold.

Πηγή: news.xiaomi-miui.gr

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα