26 Ιουλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Το Circle to Search θα παραμείνει αποκλειστικά για συσκευές Google και Samsung για μεγάλο χρονικό διάστημα

1 min read
gsmarena 000 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Με την ανακοίνωση των Galaxy S24, Galaxy S24+ και Galaxy S24 Ultra, η Samsung παρουσίασε επίσης μια πληθώρα λειτουργιών AI, μία από τις οποίες είναι και το Circle to Search. Αυτό το νέο χαρακτηριστικό δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τη Google, από όσο είδαμε, ενσωματώθηκε μόνο στα Pixel 8 και Pixel 8 Pro την επομένη της εκδήλωσης της Samsung, από τότε που κυκλοφόρησε.

Αν ωστόσο περιμένετε το Circle to Search να ενσωματωθεί και σε άλλες συσκευές Android τότε μάλλον θα μείνετε με την όρεξη. Σύμφωνα με την ίδια τη Samsung, το Circle to Search θα παραμείνει αποκλειστικά σε συσκευές της Google και της Samsung τουλάχιστον μέχρι τον Οκτώβριο.

Δείτε παρακάτω τη σχετική ανακοίνωση της Samsung στην Ολλανδία:

Το Circle to Search μπορεί να γίνει διαθέσιμο σε συσκευές Android άλλων κατασκευαστών μετά τις 5 Οκτωβρίου 2024, αλλά δεν υπάρχουν ενεργές εξελίξεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη απογοήτευση και μια σοβαρή περίπτωση αδικαιολόγητου gatekeeping. Αναρωτιόμαστε αν η Google και η Samsung πιστεύουν ότι ο κόσμος θα αγοράσει ένα S24 ή Pixel 8 ειδικά γι’ αυτό το χαρακτηριστικό, και αν όχι, τότε ποιο είναι το νόημα και σίγουρα όλο αυτό δεν έχει καθόλου καλό αντίκτυπο για ένα, υποτίθεται ανοιχτό οικοσύστημα – το οικοσύστημα Android – που διαφημίστηκε ως πολύ πιο ανοιχτό από την κλειστή κοινότητα της Apple.

Δεν είναι η πρώτη φορά, επίσης που η Google και η Samsung διατηρούν ομοίως την τελευταία έκδοση του Wear OS ειδικά για τα δικά τους wearables. Πάντως όπως και να έχει αυτή η τακτική είναι πιθανό να εξοργίσει τους λοιπούς συνεργάτες της Google που κατασκευάζουν συσκευές Android.

Εσείς τι πιστεύετε;

via

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα