Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Δείτε πώς λειτουργεί ο αισθητήρας θερμοκρασίας σώματος στο Pixel 8 Pro

1 min read
Thermometer app for Pixel 8 Pro | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η Google εισήγαγε μια νέα λειτουργία θερμοκρασίας σώματος στην εφαρμογή Thermometer για το Pixel 8 Pro, καθιστώντας την την πρώτη εγκεκριμένη από την FDA εφαρμογή θερμοκρασίας σώματος για smartphone με το Pixel Feature Drop Ιανουαρίου.

Δεδομένων των επιπτώσεων στην υγεία, η ομάδα υποβλήθηκε σε αυστηρό αίτημα ταξινόμησης του FDA De Novo για ακριβείς μετρήσεις της θερμοκρασίας του σώματος. Αυτό περιελάμβανε μια κλινική μελέτη επικύρωσης σε μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων.

Πώς λειτουργεί: Εφαρμογή θερμόμετρο

Ο αισθητήρας υπερύθρων του Pixel 8 Pro, που βρίσκεται δίπλα στην πίσω κάμερα, ανιχνεύει τη θερμότητα που εκπέμπεται από το σώμα. Το ευρύ οπτικό πεδίο του αισθητήρα επιτρέπει ακριβείς μετρήσεις όταν το τηλέφωνο βρίσκεται κοντά στο μέτωπο.

Body Temperature Thermometer app for Pixel 8 Pro | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Επιπλέον, η Google ανέφερε ότι, για να διασφαλιστεί η ανέπαφη χρήση, χρησιμοποιείται ο αισθητήρας LDAF για τον εντοπισμό της εγγύτητας του τηλεφώνου πριν από την έναρξη μιας μέτρησης.

Ακρίβεια και Αλγόριθμος

Σε κλινικές δοκιμές, ο αλγόριθμος λογισμικού υπολόγισε με ακρίβεια τη θερμοκρασία του σώματος εντός του εύρους 96,9°F – 104°F (36,1°C – 40°C), με εντυπωσιακή ακρίβεια ±0,3°C σε σύγκριση με ένα ψηφιακό θερμόμετρο κροτάφου. Αυτό σημαίνει ότι η λειτουργία θερμοκρασίας σώματος Pixel ανταγωνίζεται την ακρίβεια άλλων θερμομέτρων κροτάφου!.

Σχεδιασμός χωρίς επαφή και φιλικό προς το χρήστη

Για να διατηρήσει μια ανέπαφη εμπειρία, η ομάδα διασφάλισε ότι οι χρήστες μπορούσαν να μετρήσουν τη θερμοκρασία χωρίς να αγγίξουν το μέτωπο. Το ευρύ οπτικό πεδίο του αισθητήρα υπερύθρων (πάνω από 130 μοίρες) συλλαμβάνει τη θερμότητα με ακρίβεια όταν το τηλέφωνο είναι κοντά.

Ο αισθητήρας LDAF, που χρησιμοποιείται συνήθως για αυτόματη εστίαση, καθορίζει εάν το τηλέφωνο βρίσκεται στη σωστή απόσταση από το μέτωπο πριν ξεκινήσει μια μέτρηση.

Το εργαλείο έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο, καθιστώντας το βολικό για τους χρήστες εν κινήσει. Οι σαφείς οδηγίες και οι πρόσθετες λειτουργίες, όπως η απτική και η ακουστική καθοδήγηση, βελτιώνουν την εμπειρία χρήστη.

Μιλώντας για το χαρακτηριστικό, ο Jim Taylor, ερευνητής της Google Health, είπε :

Ο αισθητήρας θερμοκρασίας στο Pixel 8 Pro εξυπηρετεί διάφορους σκοπούς, αλλά η ομάδα μας έδωσε προτεραιότητα στις ακριβείς μετρήσεις της θερμοκρασίας του σώματος λόγω των κρίσιμων επιπτώσεών τους στην υγεία.Δεδομένου ότι τα θερμόμετρα είναι ελεγχόμενες ιατρικές συσκευές, υποβληθήκαμε σε διεξοδικές δοκιμές και εξαντλητική αναθεώρηση ως μέρος ενός αιτήματος ταξινόμησης De Novo από τον FDA πριν από την κυκλοφορία της δυνατότητας στις Ηνωμένες Πολιτείες.Σε όλη αυτή τη διαδικασία, πραγματοποιήσαμε μια μελέτη κλινικής επικύρωσης, που σημαίνει ότι δοκιμάσαμε το προϊόν σε σημαντικό αριθμό συμμετεχόντων.

via

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα