Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Πώς να ελέγξετε την υγεία της μπαταρίας του τηλεφώνου σας

1 min read
close up hands charging mobile phone | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η μπαταρία του τηλεφώνου σας είναι ίσως αυτό που δίνει ζωή στο κινητό σας, αλλά είναι επίσης και ένα από τα πιο εύθραυστα εξαρτήματα. Με την πάροδο του χρόνου, οι μπαταρίες έχουν φθίνουσα πορεία και πολλές φορές μπορεί να χάσουν την ικανότητά τους και την αποδοτικότητα τους και να μην μπορούν κρατήσουν μια φόρτιση, με αποτέλεσμα αυτό να οδηγήσει σε μικρότερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και ακόμη και σε απρόσμενες διακοπές λειτουργίας.

Ευτυχώς, υπάρχουν μερικοί τρόποι για να ελέγξετε την υγεία της μπαταρίας του τηλεφώνου σας και να λάβετε μέτρα για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της.

Πώς να ελέγξετε την υγεία της μπαταρίας σε Android

Σε συσκευές Android, μπορείτε να ελέγξετε την υγεία της μπαταρίας χρησιμοποιώντας την ενσωματωμένη εφαρμογή Ρυθμίσεις. Εδώ είναι πώς:

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στο τηλέφωνό σας.
  2. Πατήστε στο Battery.
  3. Κάτω από Battery Usage, θα δείτε ένα γράφημα που δείχνει τη χρήση της μπαταρίας σας με την πάροδο του χρόνου.
  4. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα Battery Health. Αυτό θα σας δείξει την τρέχουσα υγεία της μπαταρίας σας, καθώς και τη μέγιστη χωρητικότητά της.

Μια υγιής μπαταρία θα πρέπει να έχει μέγιστη χωρητικότητα περίπου 100%. Εάν η μέγιστη χωρητικότητα της μπαταρίας σας είναι σημαντικά χαμηλότερη από αυτή, σημαίνει ότι φθίνει και μπορεί να μην μπορεί να κρατήσει όση φόρτιση είχε κάποτε.

Πώς να ελέγξετε την υγεία της μπαταρίας σε iPhone

Σε συσκευές iPhone, μπορείτε να ελέγξετε την υγεία της μπαταρίας χρησιμοποιώντας την ενσωματωμένη εφαρμογή Ρυθμίσεις. Εδώ είναι πώς:

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στο iPhone σας.
  2. Πατήστε στο Battery.
  3. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα Battery Health. Αυτό θα σας δείξει την υγεία της μπαταρίας σας, καθώς και τη μέγιστη χωρητικότητά της.

Μια υγιής μπαταρία iPhone πρέπει να έχει μέγιστη χωρητικότητα περίπου 80%. Εάν η μέγιστη χωρητικότητα της μπαταρίας σας είναι σημαντικά χαμηλότερη από αυτή, σημαίνει ότι φθίνει και μπορεί να μην μπορεί να κρατήσει όση φόρτιση είχε κάποτε.

Συμβουλές για την παράταση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας του τηλεφώνου σας

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για την παράταση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας του τηλεφώνου σας:

  • Αποφύγετε τη χρήση του τηλεφώνου σας σε ακραίες θερμοκρασίες. Οι χαμηλές θερμοκρασίες μπορούν να καταστρέψουν την μπαταρία, ενώ οι υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να προκαλέσουν υπερθέρμανση.
  • Αποφύγετε τη χρήση γρήγορης φόρτισης. Δεν εννοούμε να μην χρησιμοποιείτε fast charge, απλώς να έχετε κατά νου ότι είναι προτιμότερο να φορτίζετε το κινητό σας με δόσεις, παρά να το βάλετε και αν το ξεχάσετε στην πρίζα. Κάτι τέτοιο μπορεί να πιέσει τη μπαταρία και να συντομεύσει τη διάρκεια ζωής της.
  • Αποφύγετε να αφήσετε το τηλέφωνό σας να ξεφορτίσει τελείως. Αφήνοντας το τηλέφωνό σας να ξεφορτίσει εντελώς και στη συνέχεια να το φορτίσετε ξανά στο 100% μπορεί επίσης να καταπονήσει την μπαταρία και σίγουρα χάνει ένα κύκλο ζωής.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα