27 Ιουλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Microsoft επανασχεδιάζει την διαδικασία εγκατάστασης των Windows 11

1 min read
setup windows 11 1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Μεγάλα νέα: Η εμπειρία εγκατάστασης των Windows αποκτά μια νέα εμφάνιση! Η Microsoft αποκάλυψε αυτόν τον επανασχεδιασμό με το τελευταίο Windows 11 build 26040 από το Κανάλι Canary. Παρόλο που δεν αλληλεπιδρούν όλοι καθημερινά με αυτό το χαρακτηριστικό (ορισμένοι χρήστες μπορεί να μην το δουν ποτέ), είναι συναρπαστικό να βλέπουμε τη Microsoft να ενημερώνει ένα μέρος του λειτουργικού της συστήματος που έχει παραμείνει σχετικά αμετάβλητο από τις ημέρες των Windows Vista.

Πως να εγκαταστήσετε τα Windows

Η νέα εμπειρία εγκατάστασης εμπνέεται από το Media Creation Tool, την επίσημη εφαρμογή για τη δημιουργία εκκινήσιμων μέσων των Windows. Τα γνωστά βιολετί φόντα έχουν εξαφανιστεί και έχουν αντικατασταθεί από ένα κομψό ασπρόμαυρο θέμα. Στο πρώτο βήμα, η εγκατάσταση σας καθοδηγεί να επιλέξετε τη γλώσσα, την περιοχή και τη μέθοδο εισαγωγής. Φαίνεται ότι το μεγάλο κουμπί “Εγκατάσταση” δεν αποτελεί πλέον μέρος της διαδικασίας.

image 8 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
image 9 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Στο επόμενο βήμα, οι χρήστες έχουν αμέσως νέες επιλογές. Τώρα μπορούν να επιλέξουν “Εγκατάσταση των Windows 11”, “Επισκευή του υπολογιστή μου” ή “Εκκίνηση της παλαιάς εμπειρίας”. Η τελευταία επιλογή σας επιτρέπει να επιστρέψετε στην παλιά οθόνη εγκατάστασης, αν χρειαστεί. Μια άλλη αξιοσημείωτη προσθήκη είναι ότι η εφαρμογή εγκατάστασης σας ζητάει τώρα να συμφωνήσετε ότι “όλα θα διαγραφούν”, αν επιλέξετε την πρώτη επιλογή. Πρόκειται για ένα προληπτικό μέτρο για να διασφαλιστεί ότι οι χρήστες γνωρίζουν την πιθανή απώλεια δεδομένων.

image 10 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Το βήμα “Κλειδί προϊόντος” παραμένει, και μπορείτε ακόμα να επιλέξετε την επιλογή “Δεν έχω κλειδί προϊόντος”. Η μόνη αλλαγή είναι το επανασχεδιασμένο περιβάλλον εργασίας χρήστη. Η οθόνη επιλογής έκδοσης παραμένει αμετάβλητη.

ΕΠΙΛΟΓΉ ΤΗΣ ΜΟΝΆΔΑΣ ΕΓΚΑΤΆΣΤΑΣΗΣ

Τώρα, ήρθε η ώρα να επιλέξετε την κατάτμηση στην οποία θέλετε να εγκαταστήσετε τα Windows 11. Παρά το νέο σχεδιασμό, όλες οι γνωστές επιλογές εξακολουθούν να είναι διαθέσιμες. Μπορείτε να ανανεώσετε τη λίστα των κατατμήσεων, να φορτώσετε προγράμματα οδήγησης, να δημιουργήσετε, να διαμορφώσετε, να επεκτείνετε και να διαγράψετε κατατμήσεις.

Κάνοντας κλικ στο “Επόμενο” μεταφέρεστε στην τελική οθόνη, όπου η Microsoft σας ζητά να επανεξετάσετε τις επιλογές σας. Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης η αναφορά ότι τμήματα του λειτουργικού συστήματος εξαρτώνται από συγκεκριμένο υλικό και ότι ο υπολογιστής σας ενδέχεται να μην υποστηρίζει όλες τις λειτουργίες.

image 11 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Δυστυχώς, κάνοντας κλικ στο “Έλεγχος προδιαγραφών συσκευής” δεν εμφανίζονται οι προδιαγραφές του υπολογιστή σας. Αντ’ αυτού, η εφαρμογή εμφανίζει έναν γενικό σύνδεσμο προς τον επίσημο ιστότοπο των Windows 11, ο οποίος είναι ελάχιστα χρήσιμος όταν εγκαθιστάτε τα Windows (ίσως η ιδέα είναι ότι μπορείτε να τον ανοίξετε στο smartphone σας).

Once you’ve completed all the initial steps, the setup app takes you to the installation screen, which appears quite different from the old one. You also have the option to cancel the installation process using the only available button.

image 12 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Τέλος, αν επιχειρήσετε να εγκαταστήσετε τα Windows 11 σε υλικό που δεν τα υποστηρίζει, η νέα εμπειρία εγκατάστασης εμφανίζει ένα μήνυμα που λέει: “Αυτός ο υπολογιστής δεν πληροί τις ελάχιστες απαιτήσεις συστήματος”. Δυστυχώς, δεν παρέχει συγκεκριμένες λεπτομέρειες και προσφέρει μόνο έναν σύνδεσμο προς τον ιστότοπο των Windows 11. Δεν υπάρχει τίποτα καινούργιο σε αυτή την πτυχή.

Η επανασχεδιασμένη εμπειρία εγκατάστασης είναι τώρα ανοιχτή για δημόσιες δοκιμές στα Windows 11 build 26040. Η Microsoft κυκλοφόρησε επίσης επίσημες εικόνες ISO, επιτρέποντας στους χρήστες να πραγματοποιήσουν μια καθαρή εγκατάσταση της τελευταίας κατασκευής και να δοκιμάσουν την ενημερωμένη εφαρμογή εγκατάστασης. Για να αποκτήσετε πρόσβαση στις εικόνες ISO του Windows 11 build 26040, μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο του Windows Insider για λήψεις.

Η Microsoft ανανεώνει την εμπειρία εγκατάστασης των Windows 11 με έναν κομψό νέο σχεδιασμό και ορισμένες λειτουργικές βελτιώσεις. Αν και βρίσκεται ακόμα σε στάδιο δοκιμών, αυτή η ενημέρωση φέρνει μια οπτική ανανέωση, σαφέστερες επιλογές και βελτιωμένες προειδοποιήσεις για πιθανή απώλεια δεδομένων. Οι βασικές αλλαγές περιλαμβάνουν:

  • Μοντέρνο θέμα: Οι γνωστές βιολετί αποχρώσεις έχουν φύγει και έχουν αντικατασταθεί από μια ασπρόμαυρη αισθητική.
  • Αυστηρές επιλογές: Επιλέξτε “Εγκατάσταση των Windows 11”, “Επισκευή του υπολογιστή μου” ή επιστροφή στην παλαιά ρύθμιση.
  • Καθαρότερες προειδοποιήσεις: Ένα εμφανές μήνυμα επισημαίνει την απώλεια δεδομένων κατά την εγκατάσταση.
  • Ανασχεδιασμένο περιβάλλον εργασίας: Τα οικεία βήματα, όπως το κλειδί προϊόντος και η επιλογή διαμερίσματος, ανανεώνονται οπτικά.
  • Υπενθύμιση συμβατότητας υλικού: Μια ειδοποίηση αναφέρει πιθανούς περιορισμούς με βάση τις προδιαγραφές του υπολογιστή σας.

Ενώ ορισμένες λεπτομέρειες (όπως ο έλεγχος προδιαγραφών υλικού) βρίσκονται ακόμη υπό ανάπτυξη, αυτή η ανανέωση προσφέρει μια πιο διαισθητική και ενημερωτική διαδικασία εγκατάστασης για τους χρήστες των Windows 11. Αν είστε περίεργοι, επισκεφθείτε τη διεύθυνση Windows Insider website για να δοκιμάσετε το τελευταίο build και να γνωρίσετε το μέλλον της εγκατάστασης των Windows!

via

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα