29 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

iPhone: Τι είναι η προστασία κλεμμένη συσκευής και πως λειτουργεί

1 min read
Stolen Device Protection on iPhone1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Στον σημερινό υπερ-συνδεδεμένο κόσμο, τα smartphones έχουν γίνει κάτι περισσότερο από συσκευές επικοινωνίας. Είναι οι αποθήκες της ζωής μας, καθώς οι περισσότεροι από εμάς αποθηκεύουν τα πάντα σε αυτά. Αυτό περιλαμβάνει πολύτιμες αναμνήσεις, προσωπικά έγγραφα και ευαίσθητες οικονομικές πληροφορίες. Έτσι, είναι αυτονόητο ότι η απώλεια του τηλεφώνου σας μπορεί να προκαλέσει άγχος. Λοιπόν, για τους χρήστες iPhone, υπάρχει η προστασία κλεμμένης συσκευής.

Στην ουσία, η Προστασία κλεμμένης συσκευής είναι ένα ζωτικής σημασίας χαρακτηριστικό ασφαλείας που εισήχθη στην τελευταία έκδοση του iOS. Λειτουργεί ως ασπίδα για τα ευαίσθητα δεδομένα του iPhone σας. Το χαρακτηριστικό αυτό δημιουργεί ισχυρά εμπόδια για τους πιθανούς κλέφτες. Σας δίνει επίσης ανεκτίμητο χρόνο για να αντιδράσετε εάν η συσκευή σας πέσει ποτέ σε λάθος χέρια.

Πώς λειτουργεί η προστασία κλεμμένης συσκευής στο iPhone

Φανταστείτε έναν κλέφτη να αρπάζει το iPhone σας και να το ξεκλειδώνει με τον κωδικό πρόσβασής σας. Ένα τρομακτικό σενάριο, σωστά; Με τη λειτουργία ενεργοποιημένη, ο κωδικός πρόσβασης δεν θα ήταν αρκετός. Αυτή η λειτουργία εισάγει δύο βασικά επίπεδα άμυνας:

Βιομετρική πιστοποίηση ταυτότητας

Οι κλέφτες μπορούν να έχουν πρόσβαση στους αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασής σας στο iCloud Keychain. Μπορούν επίσης να δουν τις αποθηκευμένες πιστωτικές σας κάρτες. Αλλά με την Προστασία κλεμμένης συσκευής, θα υπάρχει ένα βιομετρικό τείχος ως εμπόδιο. Κάνει υποχρεωτικό τον έλεγχο ταυτότητας Face ID ή Touch ID για ενέργειες όπως:

  • Πρόσβαση σε συγχρονισμένους κωδικούς πρόσβασης και κλειδιά πρόσβασης iCloud Keychain
  • Αυτόματη συμπλήρωση χρεωστικών και πιστωτικών καρτών
  • Υποβολή αίτησης για Apple Card ή προβολή του αριθμού της Apple Card σας
  • Απενεργοποίηση της λειτουργίας Lost Mode στο iPhone σας
  • Διαγραφή όλου του περιεχομένου και των ρυθμίσεων
  • Μεταφορά του υπολοίπου σας στο Apple Cash
koby kelsey CrE4LzakN8Y unsplash | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Έτσι, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ακόμη και αν κάποιος σπάσει τον κωδικό πρόσβασής σας. Οι ευαίσθητες πληροφορίες σας παραμένουν θωρακισμένες με την Προστασία κλεμμένης συσκευής.

Καθυστέρηση ασφαλείας

Η λειτουργία προστασίας βάζει άλλο ένα εμπόδιο στα σχέδια του κλέφτη. Θα υπάρχει καθυστέρηση ασφαλείας μιας ώρας για κρίσιμες ενέργειες όπως:

  • Αλλαγή του κωδικού πρόσβασης του Apple ID ή αποσύνδεση
  • Αλλαγή του κωδικού πρόσβασης iPhone
  • Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση του Face ID ή του Touch ID
  • Απενεργοποίηση της Προστασίας εύρεσης της συσκευής μου ή της κλεμμένης συσκευής
  • Αλλαγή των αξιόπιστων συσκευών, των επαφών αποκατάστασης ή του κλειδιού αποκατάστασης για το λογαριασμό σας Apple ID

Αυτό το χρονικό περιθώριο σας δίνει πολύτιμα λεπτά για να αντιδράσετε. Φανταστείτε να αναφέρετε την απώλεια του τηλεφώνου σας, να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Lost Mode για να το κλειδώσετε εξ αποστάσεως και ακόμη και να σβήσετε το περιεχόμενό του. Όλα αυτά μπορούν να συμβούν πριν ο κλέφτης μπορέσει να παρακάμψει την καθυστέρηση. Θυμηθείτε, αυτή η καθυστέρηση ενεργοποιείται μόνο όταν βρίσκεστε μακριά από οικείες τοποθεσίες, προσθέτοντας ένα επιπλέον επίπεδο ευκολίας για την καθημερινή σας χρήση.

malte helmhold 3LUHhTjfI4M unsplash | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Πώς να ενεργοποιήσετε την προστασία κλεμμένης συσκευής

Δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε περίπλοκα βήματα για να ενεργοποιήσετε την Προστασία κλεμμένης συσκευής. Πρέπει να ακολουθήσετε αυτά τα απλά βήματα:

  1. Ενημερώστε το iPhone σας σε iOS 17.3 ή νεότερη έκδοση. Ίσως μάλιστα να δείτε μια προτροπή για την ενεργοποίηση της λειτουργίας αμέσως μετά την ενημέρωση.
  2. Βεβαιωθείτε ότι το Face ID ή το Touch ID είναι ενεργοποιημένο. Αν όχι, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις και ακολουθήστε τις οδηγίες για να το ρυθμίσετε.
  3. Πλοηγηθείτε στην επιλογή Ρυθμίσεις > Face ID & κωδικός πρόσβασης (ή Touch ID & κωδικός πρόσβασης). Εισάγετε τον κωδικό πρόσβασης όταν σας ζητηθεί.
  4. Μετακινηθείτε προς τα κάτω και πατήστε Ενεργοποίηση προστασίας στην ενότητα Προστασία κλεμμένης συσκευής.
  5. Πραγματοποιήστε έλεγχο ταυτότητας χρησιμοποιώντας το Face ID ή το Touch ID για να ολοκληρώσετε την ενεργοποίηση.

Αυτό είναι! Ενεργοποιήσατε με επιτυχία την ενσωματωμένη ασπίδα ασφαλείας του iPhone σας.

iOS 17 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Απενεργοποίηση της προστασίας κλεμμένης συσκευής: Πότε και πώς

Συνιστάται να διατηρείτε ενεργή την Προστασία κλεμμένης συσκευής. Αλλά μπορεί να υπάρξουν περιπτώσεις όπου θα πρέπει να την απενεργοποιήσετε. Ακούστε πώς:

  1. Ακολουθήστε τα ίδια βήματα με την ενεργοποίηση, αλλά πατήστε Απενεργοποίηση προστασίας.
  2. Εάν δεν βρίσκεστε σε οικεία τοποθεσία, θα ενεργοποιηθεί μια καθυστέρηση ασφαλείας μιας ώρας. Περιμένετε να λήξει ο χρονοδιακόπτης ή επιστρέψτε σε μια οικεία τοποθεσία για να αρθεί η καθυστέρηση.
  3. Θα λάβετε μια ειδοποίηση που θα σας προτρέπει να επιστρέψετε στις Ρυθμίσεις για έναν τελευταίο βιομετρικό έλεγχο πριν απενεργοποιήσετε τη λειτουργία.

Θυμηθείτε, η καθυστέρηση ασφαλείας προσθέτει πολύτιμο χρόνο για να αντιδράσετε σε περίπτωση που το τηλέφωνό σας χαθεί ή κλαπεί ενώ είναι απενεργοποιημένο.

Γιατί η προστασία κλεμμένης συσκευής έχει σημασία

Σκεφτείτε την Προστασία κλεμμένης συσκευής ως μια επένδυση στην ψηφιακή σας ασφάλεια. Ακολουθούν οι λόγοι για τους οποίους η ενεργοποίησή της δεν χρειάζεται:

Προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας πέρα από τον κωδικό πρόσβασής σας

Ένας κλεμμένος κωδικός πρόσβασης ανοίγει μόνο την πόρτα. Η προστασία κλεμμένης συσκευής απαιτεί το δακτυλικό σας αποτύπωμα ή την αναγνώριση προσώπου για τα πιο ευαίσθητα δεδομένα.

Η προστασία κλεμμένης συσκευής σας δίνει κρίσιμο χρόνο για να αντιδράσετε

Η καθυστέρηση ασφαλείας διάρκειας μίας ώρας σας δίνει τη δυνατότητα να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Lost Mode, να σβήσετε τη συσκευή σας ή να λάβετε άλλα προληπτικά μέτρα.

Εγκατάσταση και χρήση χωρίς προβλήματα

Η ενεργοποίηση και η χρήση της Προστασίας κλεμμένης συσκευής είναι μια απλή διαδικασία που σπάνια διαταράσσει την καθημερινή σας εμπειρία στο iPhone.

Η προστασία κλεμμένης συσκευής σας δίνει το κεφάλι ήσυχο

Η γνώση ότι τα δεδομένα σας προστατεύονται από ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας είναι ένα σημαντικό βάρος από τους ώμους σας. Μπορείτε να είστε σίγουροι ότι ακόμη και αν το iPhone σας χαθεί ή κλαπεί, ευαίσθητες πληροφορίες όπως κωδικοί πρόσβασης, οικονομικά στοιχεία και προσωπικά έγγραφα θα παραμείνουν απρόσιτα.

Apple iPhone 15 Pro lineup hero | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Πέρα από τα βασικά: για την προστασία του iPhone σας

Ενώ η βασική λειτουργικότητα της Προστασίας κλεμμένων συσκευών είναι ισχυρή, υπάρχουν επιπλέον χαρακτηριστικά και συμβουλές για τη μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητάς της:

Γνωστές τοποθεσίες

Η νέα λειτουργία προστασίας μαθαίνει τα συνήθη στέκια σας με βάση τα μοτίβα χρήσης του iPhone σας. Αυτό εξασφαλίζει ότι η καθυστέρηση ασφαλείας ενεργοποιείται μόνο όταν βρίσκεστε μακριά από αξιόπιστες τοποθεσίες, ελαχιστοποιώντας την ταλαιπωρία στην καθημερινότητά σας.

Χαμένη λειτουργία

Ενεργοποιήστε τη λειτουργία Lost Mode από απόσταση για να κλειδώσετε το iPhone σας με κωδικό πρόσβασης, να εμφανίσετε ένα προσαρμοσμένο μήνυμα και να αναπαράγετε έναν ήχο, διευκολύνοντας τον εντοπισμό ή την αποτροπή πιθανών κλεφτών.

Find My

Χρησιμοποιήστε το Find My για να εντοπίσετε τη θέση του iPhone σας σε χάρτη σε πραγματικό χρόνο, βοηθώντας στην ανάκτησή του.

Διαγραφή όλου του περιεχομένου και των ρυθμίσεων

Ως έσχατη λύση, μπορείτε να διαγράψετε όλα τα δεδομένα από το iPhone σας. Κάντε το μόνο όταν δεν υπάρχει ελπίδα ανάκτησης. Έτσι θα αποτρέψετε το ενδεχόμενο να πέσουν ευαίσθητες πληροφορίες σε λάθος χέρια.

via

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα