Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

“Minwin”Αγάπη μου συρρίκνωσα τα Windows 11

1 min read
minwin featured1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Αν γνωρίζετε την ιστορία των Windows, θα ξέρετε ότι το λειτουργικό σύστημα πήρε το όνομα του όταν κάποια στιγμή οι προγραμματιστές της Microsoft δημιούργησαν ένα λειτουργικό σύστημα σε γραφικό περιβάλλον με παράθυρα και γραφικά UI για να ξεφύγουν από το βαρετό interface της κονσόλας του MS-DOS.

Τώρα όπως δείχνουν τα πράγματα, επειδή η μόδα κάνει κύκλο που λέμε, υπάρχει εκεί έξω το “Minwin” ένα μινι λειτουργικό σύστημα 100MB το οποίο έχει απογυμνώσει πλήρως τα Windows 11 και έχει μόνο μία κονσόλα με γραμμές εντολών που τρέχει παρακαλώ τα Windows 11 κι όλο αυτό χάρη σε έναν προγραμματιστή με το όνομα NTDev.

Τα Windows 11 γίνονται ακόμα μικρότερα με το Minwin

Ο προγραμματιστής του “MinWin”, NTDev, δημοσίευσε ένα βίντεο στο YouTube σχετικά με το έργο του. Δεν υπάρχει απολύτως τίποτα fancy εδώ: ούτε Copilot, ούτε μενού Έναρξης και σίγουρα κανένα γραφικό. Είναι απλά μία γραμμή εντολών των Windows 11.

Δείτε το βίντεο παρακάτω και θα καταλάβετε.

Δυστυχώς, λόγω της κατάστασής του, ο NTDev αναφέρει ότι δεν μπορείτε να κάνετε πολλά με αυτή τη μειωμένη έκδοση των Windows 11. Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι ένα εξαιρετικά εντυπωσιακό κατόρθωμα και δείχνει πόσα ακριβώς μπορείτε να αφαιρέσετε από τα Windows 11 και να εξακολουθούν να λειτουργούν. Συν τοις άλλοις, το Minwin εξακολουθεί να υποστηρίζει το multitasking, οπότε αυτό είναι ένα πράγμα που έχει σε σχέση με τους παλαιότερους συνομηλίκους του.

Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, δεν φαίνεται να υπάρχει τρόπος να κατεβάσετε το Minwin. Είναι πιθανό ο NTDev να επιλύει κάποια προβλήματα με το λειτουργικό σύστημα πριν το κυκλοφορήσει δημόσια, αν τελικά αποφασίσει να το κάνει.

Εξάλλου, αυτό όλο μπορεί να είναι απλώς ένα πείραμα για να τσεκάρει αν τελικά μπορεί να τρέξει μια εντελώς “γυμνή” έκδοση των Windows 11 σε τέτοιο περιβάλλον. Ωστόσο, αν κάποτε κυκλοφορήσει, θα ήταν ενδιαφέρον να το δούμε σε λειτουργία σε ένα Raspberry Pi.

via

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα