Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Πώς να κάνετε το ChatGPT να διαβάσει ένα αρχείο PDF

1 min read
chatgpt PDF | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Είτε χρησιμοποιείτε το ChatGPT για ανάλυση δεδομένων είτε απλώς για να συντάξετε το βιογραφικό σας, σκεφτείτε ότι μπορεί να κάνετε πολλά περισσότερα με αυτό το AI πολυεργαλείο όπως για παράδειγμα να του δώσετε να διαβάσει ένα αρχείο PDF.

Εάν σας φαίνεται περίεργο, μην ανησυχείτε γι αυτό είμαστε εδώ για να σας δείξουμε πως να αφήσετε το ChatGPT να το κάνει αυτό για εσάς.

Μέθοδος 1: Αντιγράψτε και επικολλήστε τα περιεχόμενα PDF στο ChatGPT

chatgpt pdf reading 21 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Εντάξει δεν είναι και ότι καλύτερο, αλλά εάν δεν έχετε συνδρομή στο ChatGPT, τότε αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος. Πολύ πιθανόν να χρειαστεί να αντιγράψετε κομμάτια επανειλημμένα (ένα κάθε φορά) από το έγγραφο PDF και να τα επικολλήσετε στο πεδίο “Μήνυμα ChatGPT …”. Αυτό συμβαίνει επειδή το ChatGPT έχει έναν περιορισμό παραθύρου περιβάλλοντος σχετικά με το πόσο κείμενο μπορεί να διαβάσει και να “θυμηθεί” πριν αρχίσει να χάνει αυτό που ήταν στην αρχή της εισαγωγής.

Μέθοδος 2: Χρησιμοποιήστε το ChatGPT Plus και μεταφορτώστε το αρχείο σας

Ο πιο εύκολος τρόπος όμως…

chatgpt pdf reading1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Αυτή είναι η καλύτερη μέθοδος, αλλά θα πρέπει να έχετε συνδρομή στο ChatGPT Plus, που είναι περίπου 20 € το μήνα. Εάν έχετε συνδρομή μπορείτε να ανεβάσετε διάφορα αρχεία καθώς και PDFs. Απλώς ανεβάστε το PDF σας και, στη συνέχεια, μπορείτε να κάνετε ερωτήσεις σχετικά με το περιεχόμενό του με ευκολία.

Για να ανεβάσετε ένα PDF στο ChatGPT, πρέπει να κάνετε κλικ στο κουμπί συνδετήρα στα αριστερά της εισόδου προτροπής και αυτό θα εμφανίσει μια διεπαφή Εξερεύνηση αρχείων. Επιλέξτε το αρχείο PDF σας και κάντε μια ερώτηση σχετικά με αυτό. Στη συνέχεια, το ChatGPT θα αναλύσει το έγγραφο και θα απαντήσει στις ερωτήσεις σας. Αυτή είναι προφανώς η πιο εύκολη επιλογή.

Όμως όπως είπαμε θα πρέπει να είστε συνδρομητές αλλά εάν δουλεύετε γενικά με αρχεία τα οποία θέλετε να τα επεξεργάζεστε και να γράφετε κείμενα οι περιλήψεις τότε ίσως να το σκεφτείτε να αγοράσετε μία συνδρομή. Είναι επίσης πολύ γρήγορο, καθώς το ChatGPT αναλύει το έγγραφο αστραπιαία. Εάν θέλετε να επεξεργαστείτε πολλά PDFs γρήγορα και ανώδυνα, αυτός είναι ξεκάθαρα ο τρόπος που πρέπει να ακολουθήσετε.

Είναι επίσης αυτονόητο ότι αυτή η μέθοδος είναι πολύ πιο εύκολη σε ένα τηλέφωνο ή tablet από την επανειλημμένη αντιγραφή και επικόλληση κειμένου από τη μια μικροσκοπική οθόνη στην άλλη.

via

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα