23 Ιουνίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

AI for everything: 10 τεχνολογίες που θα κάνουν άλμα το 2024

1 min read
ai cloud with robot head | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Για τις 10 αναδυόμενες «breakthrough» τεχνολογίες, στις οποίες στρέφει το ΜΙΤ το βλέμμα του για το 2024, μίλησε η Senior Reporter for AI του MIT Technology Review, Melissa Heikkilä, στο πλαίσιο του 1ου ΜΙΤ EmTech Europe στην Ελλάδα, που ολοκληρώνεται σήμερα 18 Ιανουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η κ. Heikkilä μοιράστηκε με το κοινό τις τεχνολογίες που έχουν τη μεγαλύτερη σημασία αυτή τη στιγμή – μια λίστα που ο οργανισμός καταρτίζει κάθε χρόνο, αναζητώντας εκείνες τις τεχνολογικές εξελίξεις που θα έχουν τη μεγαλύτερη επίδραση στη ζωή μας.

Ανάμεσα σε αυτές ήταν η εφαρμογή του AI «στα πάντα» (AI for everything), τα «υπερ-αποτελεσματικά» φωτοβολταϊκά, η 3D κάμερα Apple Vision Pro, τα φάρμακα για την απώλεια βάρους, τα ενισχυμένα  γεωθερμικά συστήματα, τα chiplets που φέρνουν την επανάσταση στους επεξεργαστές, η πρώτη θεραπεία γονιδιακής επεξεργασίας, υπολογιστές «exascale», αντλίες θερμότητας, αλλά και τα λεγόμενα «Twitter killers», πλατφόρμες που αναπτύσσουν δυναμική στον χώρο των κοινωνικών δικτύων. 

Αναφέρθηκε, τέλος, στις τέσσερις επιλαχούσες αναδυόμενες τεχνολογίες, μία εκ των οποίων θα προστεθεί στη λίστα των 10 breakthrough technologies μέσα από την ψηφοφορία του κοινού τους επόμενους μήνες, και οι οποίες είναι τα robotaxis, οι θερμικές μπαταρίες, το κρέας που καλλιεργείται στο εργαστήριο και το διαστημόπλοιο της SpaceX.

Δελτίο τύπου

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα