29 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

CES2024: Τα Apple Vision Pro με αποθηκευτικό χώρο 256GB θα αρχίσουν να πωλούνται στις ΗΠΑ στις 2 Φεβρουαρίου

1 min read
imagem 2023 06 26 1437331681 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η Apple ανακοίνωσε ότι το headset μικτής πραγματικότητας Vision Pro θα κυκλοφορήσει επίσημα σε όλα τα Apple Stores των ΗΠΑ και στην επίσημη ιστοσελίδα της Apple στις 2 Φεβρουαρίου. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι οι προπαραγγελίες για τη συσκευή αυτή θα ξεκινήσουν επίσημα την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου. Η Apple πρώτη φορά κυκλοφόρησε τα ακουστικά Vision Pro στο Worldwide Developers Conference τον περασμένο Ιούνιο. Η επίσημη τιμή της έκδοσης 256GB αυτής της συσκευής στις ΗΠΑ είναι 3.499 δολάρια.

Apple Vision Pro c | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Το Vision Pro έχει ανάλυση 4K με ένα μάτι και επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιούν τα ακουστικά. Το κουμπί στο πλάι της οθόνης πραγματοποιεί εναλλαγή μεταξύ επαυξημένης πραγματικότητας (AR) και εικονικής πραγματικότητας (VR). Αυτή η συσκευή τροφοδοτείται από τα διπλά τσιπ της Apple, συμπεριλαμβανομένου του τσιπ M2 και του νέου τσιπ R1. Αυτά τα τσιπ έχουν σχεδιαστεί για να επεξεργάζονται δεδομένα από ενσωματωμένους αισθητήρες, κάμερες και μικρόφωνα. Οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιούν το headset χωρίς χειριστήρια, καθώς η συσκευή υποστηρίζει την παρακολούθηση με τα μάτια, το κεφάλι και το χέρι.

Η συσκευή που θα κυκλοφορήσει στα ράφια των καταστημάτων είναι η έκδοση με αποθηκευτικό χώρο 256GB. Αυτή η συσκευή συνδυάζει απρόσκοπτα το ψηφιακό περιεχόμενο με τον φυσικό κόσμο. Επίσης, ξεκλειδώνει ισχυρό χωρικό έλεγχο μέσω των πιο φυσικών και διαισθητικών εισόδων – των ματιών, των χεριών και της φωνής του χρήστη.

Επαναπροσδιορισμός της χωρικής πληροφορικής

Το Vision Pro είναι μια πρωτοποριακή συσκευή που προσφέρει στους χρήστες πρόσβαση σε περισσότερες από 1 εκατομμύριο συμβατές εφαρμογές σε όλο το iOS, καθώς και νέες εμπειρίες που εκμεταλλεύονται τις μοναδικές δυνατότητες του Vision Pro. Επιτρέπει στους χρήστες να εναλλάσσονται μεταξύ επαυξημένης πραγματικότητας (AR) και εικονικής πραγματικότητας (VR) απρόσκοπτα, παρέχοντας μια εμπειρία που ξεπερνά την παραδοσιακή ανάλυση τηλεόρασης 4K για κάθε μάτι.

Apple Vision Pro | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple Tim Cook δήλωσε στο σημερινό δελτίο τύπου: “Η εποχή των χωρικών υπολογιστών είναι εδώ και το Apple Vision Pro είναι η πιο προηγμένη ηλεκτρονική συσκευή καταναλωτή που υπήρξε ποτέ. Η επαναστατική και μαγική διεπαφή χρήστη του θα επαναπροσδιορίσει τον τρόπο με τον οποίο συνδεόμαστε και δημιουργούμε και τους τρόπους με τους οποίους εξερευνούμε”.

Προσβασιμότητα και προσαρμογή

Εκτός από τα προηγμένα χαρακτηριστικά του, το Vision Pro απευθύνεται επίσης σε χρήστες με προβλήματα όρασης. Η Apple προσφέρει τα οπτικά ένθετα-αναγνώστες ZEISS για 99 δολάρια και τα οπτικά ένθετα-προγράμματα ZEISS για 149 δολάρια. Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να προσαρμόσουν την εμπειρία τους με βάση τις ατομικές τους ανάγκες.

Η Apple δήλωσε ότι το Vision Pro θα διατίθεται στάνταρ με δύο κορδέλες κεφαλής, μια Solo Knit Band και μια Dual Loop Band. Επίσης, στο κουτί με το Vision Pro περιλαμβάνονται τα εξής

  • Μια ελαφριά σφραγίδα, δύο διαφορετικές ελαφριές σφραγίδες
  • Προστατευτικό κάλυμμα για την πρόσοψη της συσκευής
  • Ένα πανί καθαρισμού
  • Μια μπαταρία
  • Ένα καλώδιο φόρτισης USB Type-C
  • Ένας προσαρμογέας τροφοδοσίας USB Type-C.

Το Apple Vision Pro τρέχει το visionOS, το νέο λειτουργικό σύστημα της Apple. Σύμφωνα με την εταιρεία, το σύστημα αυτό είναι συμβατό με τις περισσότερες iPhone και iPad εφαρμογές. Με αυτό το σύστημα, οι προγραμματιστές δεν χρειάζεται να βάλουν καμία επιπλέον εργασία για να μπορούν οι χρήστες να χρησιμοποιούν τις εφαρμογές τους.

Apple Vision Pro | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Επιπτώσεις και προσδοκίες στην αγορά

Η κυκλοφορία του Apple Vision Pro σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στην εξέλιξη του spatial computing με τα προηγμένα χαρακτηριστικά του, την απρόσκοπτη ενσωμάτωση των AR και VR και την έντονη εστίαση στην προσβασιμότητα των χρηστών, το Vision Pro πρόκειται να επαναπροσδιορίσει τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούμε με το ψηφιακό περιεχόμενο και τον φυσικό κόσμο.

via

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα