27 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Αφρική και η Τεχνητή Νοημοσύνη θα αποτελέσουν βασικά θέματα της G7 για την Ιταλία, λέει η Μελόνι

1 min read
G7 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η Αφρική και οι κίνδυνοι που εγκυμονεί η τεχνητή νοημοσύνη (AI) θα είναι δύο από τα βασικά θέματα της Ιταλίας κατά τη διάρκεια της μονοετούς προεδρίας της στην Ομάδα των G, δήλωσε σήμερα Πέμπτη 04/01/2024 η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι.

Η Ιταλία ανέλαβε την εκ περιτροπής προεδρία της G7, στην οποία συμμετέχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς, η Ιαπωνία, η Γερμανία, η Γαλλία, η Βρετανία και η Ιταλία, στις αρχές Ιανουαρίου.

Θα φιλοξενήσει πολυάριθμες υπουργικές συναντήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, συμπεριλαμβανομένης μιας Συνόδου κορυφής ηγετών τον Ιούνιο. Ωστόσο, η Μελόνι δήλωσε ότι επιθυμεί να πραγματοποιηθεί μια ειδική σύνοδος πριν από τον Ιούνιο με επίκεντρο την τεχνητή νοημοσύνη.

“Ανησυχώ πάρα πολύ για τον αντίκτυπο (της τεχνητής νοημοσύνης) στην αγορά εργασίας”, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου με αφορμή το τέλος του έτους. “Σήμερα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια επανάσταση όπου ο άνθρωπος κινδυνεύει να αντικατασταθεί”.

Δήλωσε επίσης στους δημοσιογράφους ότι η στήριξη της ανάπτυξης της Αφρικής θα αποτελέσει κεντρικό θέμα της G7, λέγοντας ότι είναι ζωτικής σημασίας η τόνωση των τοπικών οικονομιών και του βιοτικού επιπέδου για να αποτραπούν οι επίδοξοι μετανάστες από το να κατευθυνθούν προς την Ευρώπη.

“Αυτό που πιστεύω ότι δεν πρέπει να γίνει στην Αφρική φιλανθρωπία. Αυτό που πρέπει να γίνει στην Αφρική είναι να οικοδομήσουμε συνεργασία και σοβαρές στρατηγικές σχέσεις ως ίσοι και όχι ως αρπακτικά. Αυτό που πρέπει να γίνει στην Αφρική είναι να υπερασπιστούμε το δικαίωμα να μην χρειάζεται να μεταναστεύσουμε … και αυτό γίνεται με επενδύσεις και στρατηγική”.

Μεταξύ άλλων θεμάτων που πιθανόν να κυριαρχήσουν στην ιταλική προεδρία είναι ο συνεχιζόμενος πόλεμος στην Ουκρανία και η σύγκρουση στη Γάζα μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής μαχητικής οργάνωσης Χαμάς.

via

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα