28 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

ΗΠΑ εγκρίνει κονδύλια 162 εκατομμύριων δολαρίων στην Microchip για την παραγωγή ημιαγωγών

1 min read
microchip | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ανακοίνωσε την χρηματοδότηση 162 εκατομμυρίων δολαρίων στην Microchip για την ενίσχυση της παραγωγής ημιαγωγών στις ΗΠΑ.

Οι επιχορηγήσεις θα χρησιμοποιηθούν για την επέκταση των εγκαταστάσεων της Microchip στο Colorado και την Oregon, οι οποίες θα βοηθήσουν στην αύξηση της παραγωγής ημιαγωγών και μικροελεγκτών (MCU).

Όλοι αυτοί οι ημιαγωγοί είναι ζωτικής σημασίας για μια ευρεία γκάμα ειδών, όπως αυτοκίνητα, πλυντήρια ρούχων, κινητά τηλέφωνα, δρομολογητές internet, αεροπλάνα και τη βάση του αμυντικού τομέα των ΗΠΑ.

Η χορήγηση αποτελεί το δεύτερο βήμα στο πρόγραμμα “Chips for America” ύψους 52,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο εγκρίθηκε από το Κογκρέσο τον Αύγουστο του 2022. Η πρώτη χορήγηση, ύψους 35 εκατομμυρίων δολαρίων σε εγκατάσταση της BAE Systems (BAES.L) για την παραγωγή τσιπ για πολεμικά αεροπλάνα, ανακοινώθηκε τον Δεκέμβριο.

Το Υπουργείο Εμπορίου δήλωσε ότι η χορήγηση στην Microchip θα βοηθήσει στη μείωση της εξάρτησης των ΗΠΑ από ξένες πηγές παραγωγής ημιαγωγών και κυρίως από την Κίνα.

“Αυτή είναι μια σημαντική πρωτοβουλία στο πλαίσιο των προσπαθειών μας να ενισχύσουμε την αλυσίδα εφοδιασμού των ημιαγωγών που πάρχουν παντού”, δήλωσε η Γίνα Ραϊμόντο, υπουργός Εμπορίου, σε δήλωση. “Τα τσιπ που παράγει η Microchip είναι ζωτικής σημασίας για την εθνική μας ασφάλεια και την οικονομική μας ανταγωνιστικότητα και αυτή η επένδυση θα βοηθήσει να διασφαλίσουμε ότι έχουμε μια ασφαλή και αξιόπιστη προμήθεια αυτών των κρίσιμων εξαρτημάτων.”

Η χορήγηση στην Microchip αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας της διοίκησης Biden να ενισχύσει την αμερικανική βιομηχανία ημιαγωγών. Τον Ιανουάριο, το Υπουργείο Εμπορίου δήλωσε ότι σχεδιάζει να διεξάγει έρευνα για το πώς οι αμερικανικές εταιρείες προμηθεύονται τα αποκαλούμενα “κληρονομικά τσιπ” – τρέχουσες γενιές και ημιαγωγά ώριμων κόμβων.

Τον περασμένο μήνα, η υπουργός Εμπορίου Ραϊμόντο δήλωσε στο Reuters ότι αναμένει να χορηγήσει περίπου δώδεκα επιδοτήσεις για τσιπ ημιαγωγών το 2024, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων δισεκατομμυρίων δολαρίων που θα μπορούσαν να αλλάξουν δραματικά την παραγωγή τσιπ στις ΗΠΑ.

via

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα