28 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Τα Windows 11 δεν πάνε και τόσο καλά όσο ήλπιζε η Microsoft

1 min read
Hero Bloom Logo | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Παρά το γεγονός ότι τα Windows 11 είναι διαθέσιμο για δύο χρόνια, ωστόσο δεν κατάφεραν να κερδίσουν τη θέση τους στην αγορά σε σύγκριση με τον προκάτοχό τους, τα Windows 10. Σύμφωνα με τα δεδομένα της Statcounter, τα Windows 10 εξακολουθεί να κατέχει μερίδιο 67% στην αγορά των επιτραπέζιων λειτουργικών συστημάτων, ενώ τα Windows 11 αποτελεί μόνο το 27%.

Αυτός ο αργός ρυθμός υιοθέτησης είναι πιθανότατα αποτέλεσμα διαφόρων παραγόντων. Πρώτον, τα Windows 10 παραμένουν ένα σταθερό και καλά υποστηριζόμενο λειτουργικό σύστημα, με την ημερομηνία λήξης υποστήριξης (EOS) να είναι τον Οκτώβριο του 2025. Αυτό δίνει στις επιχειρήσεις έναν ισχυρό λόγο να καθυστερήσουν την αναβάθμιση στα Windows 11, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη ότι οι Εκτεταμένες Ενημερώσεις Ασφάλειας (ESU) μπορούν να παρέχουν πρόσθετη προστασία μετά την ημερομηνία EOS.

Δεύτερον, ορισμένοι χρήστες μπορεί να είναι επιφυλακτικοί σχετικά με την αναβάθμιση λόγω των νέων απαιτήσεων υλικού των Windows 11. Οι ελάχιστες προδιαγραφές υλικού είναι σημαντικά υψηλότερες από αυτές των Windows 10, με αποτέλεσμα ορισμένες παλαιότερες συσκευές να μην μπορούν να αναβαθμιστούν.

Παρ’ όλες αυτές τις προκλήσεις, η Microsoft προσπαθεί να ενθαρρύνει τις επιχειρήσεις να κάνον το βήμα παραπέρα και να μεταβούν στα Windows 11. Τον Δεκέμβριο του 2023, η εταιρεία τόνισε τα πιθανά οφέλη της αναβάθμισης, συμπεριλαμβανομένης της απόδοσης επένδυσης 250% και μιας σειράς επιλογών αναβάθμισης. Επιπλέον, η τελευταία μεγάλη ενημέρωση του Windows 11, το 23H2, εισήγαγε το Copilot, ένα δημιουργικό εργαλείο με βάση την τεχνητή νοημοσύνη που μπορεί να βοηθήσει σε εργασίες όπως η συγγραφή και η κωδικοποίηση.

Εάν αυτές οι προσπάθειες θα είναι αρκετές για να επιταχύνουν την υιοθέτηση του Windows 11, είναι προς το παρόν αβέβαιο. Οι επιχειρήσεις είναι πιθανό να σταθμίσουν τα πιθανά οφέλη της αναβάθμισης έναντι των κόστους και της αναστάτωσης που συνεπάγεται.

Ωστόσο, καθώς πλησιάζει η ημερομηνία EOS του Windows 10, είναι λογικό να αυξάνεται και η πίεση για αναβάθμιση στα Windows 11.

Μείνετε συντονισμένοι στο techlog.gr για περισσότερα Χρήσιμα νέα τεχνολογίας!

via

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα