Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Χριστούγεννα και τεχνολογία

1 min read
Χριστούγεννα η γέννησις του Θεανθρώπου techlog | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Αυτήν την Άγια Μέρα, οι ευχές για καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα με υγεία, χαρά, αγάπη και ειρήνη είναι κάτι που ακούμε σχεδόν όλη μέρα. Όμως τι πραγματικά μπορεί να σημαίνουν τα Χριστούγεννα για τον κάθε ένα από εμάς ή ας το δούμε και από την άλλη πλευρά τι μπορεί να σημαίνει αυτή η ημέρα από την πλευρά της τεχνολογίας και τι σχέση μπορεί να έχει η τεχνολογία με τα Χριστούγεννα;

Η γέννηση του Θεανθρώπου δίνει ένα και μόνο μήνυμα, αγάπη και ειρήνη και όπως σχετικά αναφέρει ένα τροπάριο στην υμνολογία της εκκλησίας μας

Ἐπεσκέψατο ἡμᾶς ἐξ ὕψους ὁ Σωτήρ ἡμῶν ἀνατολή ἀνατολῶν καί οἱ ἐν σκότει καί σκιᾶ εὕρομεν τήν ἀλήθειαν καί γάρ ἐκ τῆς Παρθένου ἐτέχθη ὁ Κύριος.

Μας επισκέφθηκε ο Σωτήρας μας από τους ουρανούς, Εκείνος, που είναι η ανατολή των ανατολών  κι όσοι βρισκόμαστε μεσ’ τη μαυρίλα και το σκοτάδι βρήκαμε την αλήθεια, αφού έχει πλέον γεννηθεί από την Παρθένο ο Κύριος.

Το νόμισμα έχει πάντα δύο όψεις, για κάποιους το μόνο σίγουρο μέσα σε όλα αυτά είναι ότι η λέξη “τεχνολογία” δεν έχει καμία θέση και δεν έχει καμία σχέση με τα Χριστούγεννα. Το μήνυμα των Χριστουγέννων είναι καθαρά πνευματικό και ουδεμία έχει με κάθε τι υλιστικό αντιπροσωπεύει η τεχνολογία, gadgets, παιχνίδια, smartphones, tablets, ΑΙ, τεχνητή νοημοσύνη κλπ.

Όμως από την άλλη κάποιοι μπορούν να πουν ότι η τεχνολογία ενώνει τους ανθρώπους. Αν σκεφτούμε όλη αυτήν την περίοδο του κορωναϊού που μέσα σε όλη αυτήν την απομόνωση των ανθρώπων η τεχνολογία και τα επιτεύγματα της, ήταν αυτά που ένωσαν τους ανθρώπους. Οι βιντεοκλήσεις, οι συνομιλίες με τα κινητά, οι τηλεδιασκέψεις έφεραν κοντά, έφεραν σε επαφή και ένωσαν, έστω και με αυτόν τον τρόπο, συγγενείς και οικογένειες.

Κάτι φυσικά το οποίο γίνεται και σήμερα, γι αυτούς που έχουν συγγενικά τους πρόσωπα στο εξωτερικό και αυτός ο τρόπος επικοινωνίας είναι ο μοναδικός για να έρθουν σε επαφή!

Εκεί που πρέπει να δώσουμε βάση για πούμε ότι τεχνολογία και τα Χριστούγεννα τελικά μπορούν να συνυπάρξουν και ότι όλα στη ζωή μας χρειάζονται ένα μέτρο. Η χρήση της τεχνολογίας μπορεί να συνάδει με το πνεύμα των Χριστουγέννων όταν η χρήση της είναι συνετή και αρμόζουσα με τις περιστάσεις. Ο άνθρωπος από τη στιγμή που γεννιέται έχει τη ανάγκη της επικοινωνίας και της συναναστροφής και η τεχνολογία συμβάλει σε αυτό.

Ας κλείσουμε και πάλι με έναν ύμνο των Χριστουγέννων που περιλαμβάνει όλο το νόημα των Χριστουγέννων.

Σήμερα ο Θεός γίνεται άνθρωπος και ο ουρανός γίνεται ένα με τη γή. Σήμερα ο Θεός κατέβηκε στη γη κι ο άνθρωπος ανέβηκε στον ουρανό. Σήμερα φανερώνεται ως άνθρωπος, Εκείνος που από τη φύση Του είναι αόρατος για τον άνθρωπο, γι’ αυτό κι εμείς δοξάζοντάς Τον φωνή υψώνουμε και Του λέμε:

Ας έχει δόξα ο ύψιστος Θεός κι η γη ας βρει την ειρήνη, εκείνη την ειρήνη που η παρουσία Σου μας χάρισε Σωτήρα μας, ας έχεις δόξα.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα