Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Ο τερματισμός της υποστήριξης των Windows 10 από τη Microsoft θα μπορούσε να στείλει 240 εκατ. υπολογιστές στα σκουπίδια!

1 min read
pc jankyard techlog | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η Microsoft σχεδιάζει να τερματίσει την υποστήριξη του λειτουργικού συστήματος Windows 10 μέχρι τον Οκτώβριο του 2025. Αυτό βέβαια θα ήταν καταστροφικό αφού σύμφωνα με το Reuters θα μπορούσε να οδηγήσει 240 εκατομμύρια προσωπικούς υπολογιστές Pcs στον κάλαθο των αχρήστων.

Τα ηλεκτρονικά απόβλητα από αυτούς τους υπολογιστές υπολογίζεται ότι ζυγίζουν 480 εκατομμύρια κιλά, που ισοδυναμούν με 320.000 αυτοκίνητα.

Ενώ πολλοί υπολογιστές θα μπορούσαν να παραμείνουν λειτουργικοί για χρόνια μετά το τέλος της υποστήριξης του λειτουργικού συστήματος, η Canalys προειδοποίησε ότι η ζήτηση για συσκευές χωρίς ενημερώσεις ασφαλείας θα μπορούσε να είναι χαμηλή.

Από την μεριά της η Microsoft δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό σχετικά με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της απόρριψης των συσκευών που δεν είναι συμβατές με τα Windows 11. Οι σκληροί δίσκοι που χρησιμοποιούνται σε προσωπικούς υπολογιστές και διακομιστές αποθήκευσης δεδομένων ανακυκλώνονται για να συγκεντρωθούν υλικά για χρήση σε κινητήρες ηλεκτρικών οχημάτων ή ακόμη και για παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.

“Η μετατροπή των υπολογιστών στο τέλος του κύκλου ζωής τους σε μαγνήτες που τροφοδοτούν βιώσιμες τεχνολογίες όπως τα ηλεκτρικά οχήματα και οι ανεμογεννήτριες θα βοηθήσει στην κάλυψη της αυξανόμενης παγκόσμιας ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας”, δήλωσε ο εμπορικός διευθυντής της Noveon Magnetics, Peter Afiuny.

Ωστόσο ελπίζουμε πως η Microsoft θα δώσει ένα φιλί της ζωής και θα επεκτείνει περαιτέρω την υποστήριξη των Windows 10, διότι αυτή τη στιγμή είναι το πιο διαδεδομένο λειτουργικό σύστημα στον κόσμο!

via

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα