27 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Το Apple Watch θα ανιχνεύει την υπέρταση και την υπνική άπνοια

1 min read
apple watch stress techlog | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Το Apple Watch: ένα δημοφιλές αξεσουάρ, πιστός σύντροφος του iPhone και αναμφισβήτητα ένα από τα καλύτερα smartwatches της αγοράς. Αλλά η Apple δεν αρκείται στο να είναι απλώς καλή. Έρχονται αναφορές για μια ακόμα καλύτερα χαρακτηριστικά όπως η ανίχνευση υπέρτασης και υπνικής άπνοιας.

Το Apple Watch αναμένεται να αναβαθμιστεί, σύμφωνα με την εταιρεία, η οποία φαίνεται να σχεδιάζει τουλάχιστον ένα νέο μοντέλο με νέα εμφάνιση, ενώ το πιο σημαντικό είναι ότι η Apple εργάζεται πάνω σε δύο σημαντικά χαρακτηριστικά υγείας που έχουν σχεδιαστεί για να απογειώσουν το smartwatch: ανίχνευση υπέρτασης και υπνικής άπνοιας.

Apple WatchOS 10 new software | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Φανταστείτε το Apple Watch σας να παρακολουθεί σιωπηλά την αρτηριακή σας πίεση καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, να ανιχνεύει αυτόματα πιθανές αιχμές και να σας προτρέπει να ζητήσετε ιατρική συμβουλή. Αυτό δεν είναι ένα φουτουριστικό όνειρο απατηλό: το Samsung Galaxy Watch 5 προσφέρει ήδη παρόμοια λειτουργικότητα, αν και με επιφυλάξεις. Ενώ το Galaxy Watch μπορεί να μετρήσει την αρτηριακή πίεση, απαιτεί χειροκίνητη βαθμονόμηση και ειδικές δοκιμές – όχι την απρόσκοπτη, προληπτική προσέγγιση που περιμένουμε από την Apple.

Επίσης, η ανίχνευση υπνικής άπνοιας είναι κι αυτό μία σημαντική προσθήκη. Αναλύοντας τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα κατά τη διάρκεια του ύπνου, μπορεί να επισημάνει αυτόματα πιθανά επεισόδια άπνοιας στον ύπνο. Η Apple, που φημίζεται για τη διαισθητική της τεχνολογία, είναι πιθανό να εξελίξει αυτή τη λειτουργία ακόμη περισσότερο προσφέροντας αξιοποιήσιμες πληροφορίες και εξατομικευμένη καθοδήγηση στον ύπνο παράλληλα με την ανίχνευση.

Ένα ερώτημα που εκκρεμεί είναι: πώς θα ενσωματώσει η Apple αυτές τις λειτουργίες; Από ότι δείχνουν τα πράγματα τα νέα αυτά χαρακτηριστικά θα είναι αποκλειστικά για τα επόμενα μοντέλα, κάθως κάποια απαιτούν νέο υλικό!

Θα πρέπει, λοιπόν, να αναβαθμίσετε το απόλυτα λειτουργικό Apple Watch σας τώρα; Αν θα σας κρατήσει άλλους δέκα μήνες, η απάντηση είναι μάλλον όχι. Περιμένετε, παρακολουθήστε και αφήστε τα επόμενα μοντέλα να ξεδιπλώσουν τα χαρακτηριστικά τους που εστιάζουν στην υγεία. Ποιος ξέρει, μπορεί να ανταλλάξετε το τρέχον ρολόι σας με μια αναβάθμιση που θα έρθει το επόμενο φθινόπωρο.

via

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα