Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

NVIDIA: Θα κυκλοφορήσει μία φθηνότερη RTX 3050 τον Φεβρουάριο του 2024;

1 min read
Nvida RTX 3050 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η NVIDIA εργάζεται πάνω σε μια GPU και φυσικά δεν μιλάμε για μια RTX 40 Series, αλλά μάλλον για μια νέα κάρτα γραφικών RTX 30 Series.

Η RTX 3050 λαμβάνει μεγάλη προσοχή τόσο από τους χρήστες φορητών υπολογιστών όσο και από τους χρήστες επιτραπέζιων υπολογιστών ως επιλογή για μια entry-level κάρτα γραφικών η οποία υποτίθεται ότι θα κυκλοφορήσει πολύ σύντομα.

Η νέα διαρροή έρχεται μέσω του γνωστού ιστότοπου WCCFTech. Σύμφωνα με τη διαρροή, μια κάρτα γραφικών της Nvidia RTX 3050 με 6GB VRAM θα κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο του 2024. Η Nvidia σχεδιάζει επίσης μερικές άλλες παρουσιάσεις προϊόντων στις αρχές του 2024, συγκεκριμένα τη σειρά RTX 40 ‘Super’ refresh, η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί στην CES 2024.

Η τρέχουσα RTX 3050 για σταθερούς υπολογιστές διαθέτει 8GB VRAM και τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, είναι διαθέσιμη για αγορά στην τιμή 219,99$. Η διαρροή αναφέρει ότι η RTX 3050 με 6GB VRAM αναμένεται να κυκλοφορήσει στην τιμή των 179$. Έτσι, η νέα RTX 3050 (6GB) θα είναι ~22% φθηνότερη (~$40 λιγότερα) σε σύγκριση με την παραλλαγή των 8GB. Λάβετε υπόψη ότι ο αριθμός αυτός μπορεί σίγουρα να αλλάξει, καθώς υπάρχει ακόμη πολύς χρόνος μέχρι την υποτιθέμενη κυκλοφορία.

Σημειώστε βέβαια ότι η Nvidia δεν έχει επιβεβαιώσει κάτι επίσημο ακόμα.

Η NVIDIA θέλει περισσότερους gamers με την RTX

RTX VSR Cover 1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Με την επερχόμενη κυκλοφορία της RTX 3050 (6GB) σε τιμή κάτω των 200 δολαρίων (σύμφωνα με διαρροές), φαίνεται ότι η Nvidia θέλει ουσιαστικά να έχει περισσότερους παίκτες με RTX και όχι με τις παλαιότερες κάρτες γραφικών GTX. Η έρευνα του Steam από τον περασμένο μήνα δείχνει ότι η GTX 1650 είναι η #2 πιο δημοφιλής GPU στην τεράστια κοινότητα παιχνιδιών του Steam. Στην κορυφή του λόφου βρίσκεται η RTX 3060.

Το χάσμα τιμής μεταξύ μιας κάρτας RTX εισαγωγικού επιπέδου και των καρτών GTX τελευταίας γενιάς δεν θα είναι πλέον τόσο υψηλό αν κυκλοφορήσει αυτή η έκδοση 6GB της RTX 3050. Ως εκ τούτου, περισσότεροι παίκτες θα επιλέξουν την RTX. Θα μάθουμε με τον καιρό πόσο αυξάνεται η υιοθέτηση των GPU RTX με την κυκλοφορία νέων GPU από την Nvidia.

via

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα