15 Ιουνίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Προβλέψεις Κυβερνοασφάλειας 2024 από τη WatchGuard

1 min read
WatchGuard Predictions2024 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

H WatchGuard® Technologies, παγκόσμιος ηγέτης στην ενοποιημένη ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, παρουσίασε τις προβλέψεις για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο για το 2024- 2024 Cybersecurity Predictions. Η πιο πρόσφατη λίστα προβλέψεων της WatchGuard καλύπτει τις πιο σημαντικές επιθέσεις και τάσεις ασφάλειας πληροφοριών που προβλέπεται να εμφανιστούν το 2024, σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα του WatchGuard Threat Lab, και περιλαμβάνει, τη στόχευση μεγάλων γλωσσικών μοντέλων (LLM) από κακόβουλα τεχνάσματα μηχανικής κειμένου, τον διπλασιασμό των ενοποιημένων πλατφορμών ασφαλείας με ισχυρή αυτοματοποίηση από τους Παρόχους Διαχειριζόμενων Υπηρεσιών (MSPs), την κλιμάκωση των κακόβουλων ενεργειών από τους “Vishers” με φωνητικά chatbots που βασίζονται σε AI, τα hacks σε σύγχρονα ακουστικά VR / MR και πολλά άλλα.

«Κάθε νέα τεχνολογική τάση ανοίγει νέα μονοπάτια επίθεσης για τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου», δήλωσε ο Corey Nachreiner, επικεφαλής ασφαλείας της WatchGuard Technologies. «Το 2024, οι αναδυόμενες απειλές που στοχεύουν εταιρείες και άτομα θα είναι ακόμη πιο έντονες, περίπλοκες και δύσκολες ως προς τη διαχείριση. Με τη συνεχιζόμενη έλλειψη δεξιοτήτων στον κυβερνοχώρο, η ανάγκη για MSPs, ενοποιημένη ασφάλεια και αυτοματοποιημένες πλατφόρμες για την ενίσχυση της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και την προστασία των επιχειρήσεων από το συνεχώς εξελισσόμενο τοπίο απειλών δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερη».

Ακολουθεί μια σύνοψη των κορυφαίων προβλέψεων κυβερνοασφάλειας από την ομάδα του WatchGuard Threat Lab για το 2024:

  • Κόλπα Μηχανικής Κειμένου σε Μεγάλα Γλωσσικά Μοντέλα (LLMs) – Εταιρείες και άτομα πειραματίζονται με LLMs για να αυξήσουν τη λειτουργική αποτελεσματικότητα. Ωστόσο, οι επιτήδειοι μαθαίνουν πώς να εκμεταλλευτούν τα LLMs για τους δικούς τους κακόβουλους σκοπούς. Κατά τη διάρκεια του 2024, το WatchGuard Threat Lab προβλέπει ότι ένας έξυπνος μηχανικός κειμένου – είτε είναι εγκληματίας, είτε ερευνητής – θα αποκωδικοποιήσει τον κώδικα και θα παραποιήσει ένα LLM για να διαρρεύσει ιδιωτικά δεδομένα.
  • Οι MSPs Διπλασιάζουν τις Υπηρεσίες Ασφαλείας μέσω Αυτοματοποιημένων Πλατφορμών – Με περίπου 3,4 εκατομμύρια ανοιχτές θέσεις εργασίας στον τομέα της κυβερνοασφάλειας και έντονο ανταγωνισμό για το διαθέσιμο εργασιακό δυναμικό, όλο και περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα απευθυνθούν σε αξιόπιστους παρόχους διαχειριζόμενων  υπηρεσιών και υπηρεσιών ασφαλείας, γνωστούς ως MSPs και MSSPs, για να προστατευθούν το 2024. Για να προσαρμοστούν στην αυξανόμενη ζήτηση και την έλλειψη προσωπικού, οι MSPs και MSSPs θα επενδύσουν διπλάσια σε ενοποιημένες πλατφόρμες ασφαλείας με ισχυρή αυτοματοποίηση χρησιμοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη (AI) και τη μηχανική μάθηση (ML).
  • Οι Πωλήσεις Εργαλείων Τεχνητής Νοημοσύνης για Spear Phishing Σαρώνουν στο Dark Web – Οι κυβερνοεγκληματίες μπορούν ήδη να αγοράσουν εργαλεία στην υποκείμενη αγορά που αποστέλλουν ανεπιθύμητα email, δημιουργούν αυτόματα πειστικά κείμενα και συλλέγουν πληροφορίες και συνδέσεις από το διαδίκτυο και τα κοινωνικά μέσα για ένα συγκεκριμένο στόχο, αλλά πολλά από αυτά τα εργαλεία είναι ακόμα χειροκίνητα και απαιτούν από τους επιτιθέμενους να επικεντρώνονται σε έναν χρήστη ή ομάδα κάθε φορά. Εργασίες που απαιτούν διαδικασίες με καλή διαμόρφωση, όπως αυτές, είναι ιδανικές για αυτοματοποίηση μέσω της τεχνητής νοημοσύνης και της μηχανικής μάθησης – καθιστώντας πιθανό να εμφανιστούν εργαλεία με κινητήρια δύναμη από την τεχνητή νοημοσύνη ως best sellers στο dark web το 2024.
  • Το Vishing που Βασίζεται σε Τεχνητή Νοημοσύνη απογειώνεται το 2024 – Καθώς το Voice over Internet Protocol (VoIP) και η τεχνολογία αυτοματισμού διευκολύνουν τη μαζική κλήση χιλιάδων αριθμών, μόλις ένα πιθανό άτομο πέφτει θύμα σε μια κλήση, εξακολουθεί να χρειάζεται ένας ανθρώπινος απατεώνας για να τους παρασύρει. Αυτό το σύστημα περιορίζει την κλίμακα των λειτουργιών Vishing. Ωστόσο, αυτό θα μπορούσε να αλλάξει το 2024. Η WatchGuard προβλέπει ότι ο συνδυασμός πειστικού deepfake ήχου και LLM, ικανών να διεξάγουν συνομιλίες με ανυποψίαστα θύματα, θα αυξήσει σημαντικά την κλίμακα και τον όγκο των κλήσεων Vishing. Επιπλέον, μπορεί να μην απαιτούν καν τη συμμετοχή ενός ανθρώπινου παράγοντα.
  • Τα ακουστικά VR/MR επιτρέπουν την αναδημιουργία περιβαλλόντων χρήστη – Τα ακουστικά εικονικής και μικτής πραγματικότητας (VR/MR) αρχίζουν επιτέλους να κερδίζουν μαζική απήχηση. Ωστόσο, είναι γεγονός ότι όπου εμφανίζονται νέες και χρήσιμες τεχνολογίες, ακολουθούν εγκληματίες και κακόβουλοι χάκερ. Το 2024, οι ερευνητές του Threat Lab προβλέπουν ότι είτε ένας ερευνητής είτε ένας κακόβουλος χάκερ θα βρει μια τεχνική για να συλλέξει ορισμένα από τα δεδομένα αισθητήρων από ακουστικά VR/MR προκειμένου να αναδημιουργήσει το περιβάλλον στο οποίο παίζουν οι χρήστες.
  • Η ανεξέλεγκτη χρήση κώδικα QR οδηγεί σε ένα Headline Hack – Ενώ οι κωδικοί ταχείας  απόκρισης (QR) – οι οποίοι παρέχουν έναν βολικό τρόπο για να ακολουθήσετε έναν σύνδεσμο με μια συσκευή όπως ένα κινητό τηλέφωνο – υπάρχουν εδώ και δεκαετίες, η κύρια χρήση έχει εκτοξευθεί τα τελευταία χρόνια. Οι αναλυτές του Threat Lab αναμένουν να δουν ένα σημαντικό Headline Hack το 2024 που προκαλείται από έναν υπάλληλο που ακολουθεί έναν κωδικό QR σε έναν κακόβουλο προορισμό.

Για να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με τις προβλέψεις του Threat Lab για το επόμενο έτος και να δείτε τα συνοδευτικά βίντεο σχετικά με τις προβλέψεις με τον Corey Nachreiner, CSO της WatchGuard και τον Marc Laliberte, Director of Security Operations, επισκεφθείτε: https://www.watchguard.com/wgrd-resource-center/cyber-security-predictions

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα