29 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

iPhone16: Θα λύσει άραγε τα προβλήματα υπερθέρμανσης με ένα σύστημα ψύξης με γραφένιο;

1 min read
iphone 15 pro max 11 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Πάλι προβλήματα αυτά τα iPhones και αυτήν τη φορά, προβλήματα υπερθέρμανσης στα iPhone 15 Pro και 15 Pro Max .

Η Apple ανέφερε ότι θα κυκλοφορούσε μία ενημέρωση για το iOS 17 για να διορθώσει κάποια σφάλματα στο λειτουργικό σύστημα κι ενώ κάποιοι χρήστες των iPhone 15 Pro και 15 Pro Max ανέφεραν ότι η επιδιόρθωση μείωσε μεν τις περιπτώσεις υπερθέρμανσης χωρίς να επηρεάσει την απόδοση τους, άλλοι ανέφεραν ότι τα τηλέφωνά τους εξακολουθούσαν να υπερθερμαίνονται.

Σημαντικό είναι να γνωρίζουμε ότι πολλές φορές, τα τηλέφωνα ζεσταίνονται, όλες αυτές οι συσκευές με τα χιλιάδες κυκλώματα και ημιαγωγούς υπερθερμαίνονται από τη βαριά χρήση, ειδικά όταν παίζετε παιχνίδια ή εκτελείτε εφαρμογές που ζορίζουν τον επεξεργαστή.Βέβαια ο καλύτερος τρόπος για την αποφυγή προβλημάτων υπερθέρμανσης θα ήταν να βελτιώσουμε την ψύξη, αντί να βασιζόμαστε στο λογισμικό.

Παρ’ όλα αυτά κάποιες φήμες αναφέρουν ότι η Apple ενδέχεται να δημιουργήσει ένα ολοκαίνουργιο τσιπ για τα iPhone 16 και 16 Plus. Μία νέα παραλλαγή του A18 ίσως έναν A18 Pro, ο οποίος θα τροφοδοτήσει όλες τις παραλλαγές του iPhone 16 Pro. Μια ολοκαίνουργια γενιά τσιπ θα μπορούσε να φέρει περισσότερα κέρδη απόδοσης στο iPhone και, ίσως να μειώσει τα προβλήματα υπερθέρμανσης.

Τώρα, όμως ας έρθουμε στο ζουμί της υπόθεσης. Εδώ και δύο μήνες μετά την κυκλοφορία του iPhone 15, έμπιστες πηγές ανέφεραν ότι η Apple εργάζεται σε ένα σύστημα ψύξης γραφενίου για τη σειρά iPhone 16, μία μπαταρία με μεταλλικό κέλυφος, που θα απάγει την θερμότητα της από το εσωτερικό του τηλεφώνου.

Δεν είναι σαφές εάν η ψύξη γραφενίου θα είναι διαθέσιμη και στα τέσσερα μοντέλα iPhone 16 ή γιατί μόνο τα iPhone 16 Pro θα έχουν τέτοιες κι φυσικά από την άλλη θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ακόμα είναι νωρίς, οπότε η Apple σίγουρα μπορεί να δοκιμάσει διάφορες ιδέες πριν δεσμευτεί για οτιδήποτε.

Η χρήση ενός συστήματος γραφενίου μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ψύξη, αλλά αυτό είναι απλώς εικασία. Μια μεταλλική θήκη για την μπαταρία θα βοηθούσε στη μεταφορά της θερμότητας προς το εξωτερικό του iPhone αλλά και πάλι, δεν γνωρίζουμε αν θα λειτουργούσε πραγματικά για να μην ξεχνάμε ότι η προσθήκη περισσότερου μετάλλου στο εσωτερικό του τηλεφώνου θα αύξανε το βάρος!

Όπως και να έχει εάν η Apple προχωρήσει με αυτήν την ιδέα ψύξης, θα πρέπει λογικά να βγαίνουν περισσότερες φήμες καθώς πλησιάζουμε στην κυκλοφορία του iPhone 16. Ακόμα και να μην γίνει απολύτως τίποτα ελπίζουμε σίγουρα το iPhone 16 να έχει καλύτερη ψύξη από το iPhone 15.

via

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα