29 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Black Friday: Τι πρέπει να προσέξεις πριν αγοράσεις κινητό

1 min read
BLACK FRIDAY SHOPFLIX

BLACK FRIDAY SHOPFLIX

0
(0)

Loading

Όλα τα smartphone λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο, αλλά ανάλογα με τον προγραμματιστή και το μοντέλο, υπάρχουν ορισμένες λειτουργίες που θα θέλατε να δείτε στο smartphone σας.

Σχεδόν ποτέ δεν πάτε πουθενά χωρίς να δειτε τουλάχιστον ένα άτομο να χρησιμοποιεί smartphone, ακόμη και παιδιά και νεαρούς ενήλικες.

Η χρήση smartphone έχει γίνει μια κρίσιμη πτυχή της καθημερινής μας ζωής. Χρησιμοποιούνται ως μέσο επικοινωνίας, για λήψη φωτογραφιών, για αποθήκευση δεδομένων στο cloud, για πρόσβαση στο διαδίκτυο, ακόμη και ως power bank για την επαναφόρτιση άλλων smartphone.

Πριν αποφασίστε για τον συγκεκριμένο τύπο smartphone που θέλετε να αγοράστε θα πρέπει να λάβετε υπόψη αρκετούς παράγοντες.

Η εμφάνιση μετράει

Ανάλογα με το πώς χρησιμοποιείτε το smartphone σας και για ποιο σκοπό το χρησιμοποιείτε συνεχώς, το μέγεθος και η ανάλυση της οθόνης ενδέχεται να διαφέρουν.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι κατασκευαστές δίνουν μεγάλη έμφαση στην οθόνη των smartphone τους.

Όταν ενεργοποιείτε το τηλέφωνο, η οθόνη είναι το πρώτο πράγμα που βλέπετε. Ως αποτέλεσμα, οι κατασκευαστές ανησυχούν για την ποιότητα της οθόνης εκτός από το μέγεθός της. Η τεχνολογία και η ανάλυση οθόνης είναι δύο σημαντικά στοιχεία που επηρεάζουν την καλή κατασκευή μιας οθόνης.

Μια οθόνη μεταξύ των μεγεθών 5,5 και 6 ιντσών με ανάλυση Full HD ή QHD θα πρέπει να είναι επαρκής για εσάς εάν κάνετε συχνή ροή βίντεο, επεξεργάζεστε εικόνες ή βίντεο ή πραγματοποιείτε λήψη και παρακολούθηση ταινιών.

Οτιδήποτε μεγαλύτερο από μια οθόνη 6 ιντσών κάνει το τηλέφωνο πιο ογκώδες και πιο δυσκίνητο στη μεταφορά.

Ο αριθμός των pixel στην οθόνη είναι ουσιαστικά η ανάλυση της οθόνης. Μια οθόνη τηλεόρασης ή υπολογιστή έχει μικροσκοπικά μεμονωμένα τετράγωνα που είναι ορατά αν πλησιάσετε πολύ κοντά τους. Αυτά τα «τετράγωνα» είναι ξεχωριστά pixel. Η ευκρίνεια της οθόνης μιας οθόνης αυξάνεται με τον αριθμό των pixel.

Βεβαιωθείτε ότι το τηλέφωνο που αγοράζετε έχει οθόνη με ανάλυση 1280 επί 720 pixel ή μεγαλύτερη.

Ωστόσο, κάθε smartphone με οθόνη HD 5 ιντσών έως 5,5 ιντσών ή Full HD που χρησιμοποιείτε τακτικά για έλεγχο email, ανταλλαγή μηνυμάτων και περιήγηση σε εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης είναι ιδανικό.

Διάρκεια ζωής μπαταρίας

Αυτή η λειτουργία έχει μεγαλύτερο βάρος κατά την επιλογή ενός smartphone. Για να μην ψάχνετε συνεχώς για πρίζα τοίχου, φορητό υπολογιστή ή power bank για να φορτίσετε το τηλέφωνό σας, επιλέξτε ένα smartphone ανάλογα με χωρητικότητα της μπαταρίας. Μην συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο από 3000 mAH. Τώρα που η διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι εξαιρετικά σημαντική, οι κατασκευαστές τηλεφώνων φτιάχνουν μεγαλύτερες μπαταρίες στις συσκευές τους.

Οι τυπικές μπαταρίες τηλεφώνου έχουν χωρητικότητα εκκίνησης περίπου 700 mAh και μέγιστη χωρητικότητα 5.000 mAh.

Αποθήκευση

Το λειτουργικό σύστημα και τα προεγκατεστημένα προγράμματα σε ένα smartphone καταλαμβάνουν σημαντικό μέρος της χωρητικότητας της συσκευής.

Τα 16 GB, 32 GB, 64 GB ή περισσότερα δεν συνοδεύονται από τον ακριβή καθορισμένο χώρο. Επιλέξτε 32 GB αποθηκευτικού χώρου αν θέλετε να έχετε λιγότερες εφαρμογές στις συσκευές σας.

Οι χρήστες που επιθυμούν να διατηρήσουν περισσότερες εφαρμογές μπορούν να επιλέξουν τις επιλογές αποθήκευσης 64 GB ή 128 GB. Ένα μοντέλο 16 GB με δυνατότητα κάρτας microSD είναι επίσης διαθέσιμο που σημαίνει ότι η χωρητικότητα αποθήκευσης μπορεί να επεκταθεί.

Κάμερα

Δεν έχει σημασία αν η κάμερα θα χρησιμοποιηθεί για την καταγραφή ωραίων και προσωπικών στιγμών ή μπορεί να έχει επαγγελματική λειτουργία. Η επιλογή μιας καλής κάμερας smartphone είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που εξετάζουν οι άνθρωποι πριν αγοράσουν ένα νέο κινητό τηλέφωνο.

Μια αξιοπρεπής κάμερα θα πρέπει να πληροί πολλά κριτήρια, όπως megapixel, μέγεθος pixel, επίπεδα ISO, αυτόματη εστίαση και άλλα. Ένας απλός φωτογράφος μπορεί να επιλέξει μια φωτογραφική μηχανή με χαμηλότερο αριθμό megapixel και λήψεις ταχύτητας που είναι ελαφρώς πιο αργές σε αντίθεση με έναν λάτρη της φωτογραφίας που πρέπει να επιλέξει μεγαλύτερο αριθμό megapixel και την ταχύτητα λήψης ανεξάρτητα από το επίπεδο φωτός.

Τιμή του smartphone

Η τιμή του smartphone, που είναι ο καθοριστικός παράγοντας για όλα τα άλλα, είναι τελευταία αλλά όχι ασήμαντη. Όλες οι προαναφερθείσες απαιτήσεις πρέπει να πληρούνται από ένα νέο smartphone, μαζί με μια λογική τιμή, ανάλογα με τον προϋπολογισμό σας.

Η εύρεση της κατάλληλης συσκευής είναι δύσκολη και απαιτεί χρόνο, αλλά αξίζει τον κόπο να επενδύσετε σε ένα ωραίο smartphone που θα χρησιμοποιείται καθημερινά για τουλάχιστον μερικούς μήνες.

Μέσα από την απεριόριστη ποικιλία του SHOPFLIX.gr σε smartphone να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες. Ολα τα τηλέφωνα θα τα βρείτε τώρα σε ασυναγώνιστες προσφορές αφού η Black Friday έχει ήδη ξεκινήσει στην πλατφόρμα.

Επιλέξτε όποιο εσείς θέλετε και το SHOPFLIX θα φροντίσει να φτάσει έγκαιρα στην πόρτα σας σε όποιο σημείο της Ελλάδας και αν μένετε.

ΠΗΓΗ Shopflix.gr

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα