29 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Samsung θα διατηρήσει τελικά τη Google ως την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στις συσκευές της

1 min read
google search1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η Samsung σκεφτόταν να αντικαταστήσει την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης για τα smartphone της που ήταν η Google και να πάει στο Bing της Microsoft, ωστόσο, σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές, η εταιρεία εγκατέλειψε αυτή την ιδέα και αποφάσισε να διατηρήσει την Google ως την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης για τα τηλέφωνά της.

Σκεφτείτε ότι αν η Samsung, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphone στον κόσμο, είχε επιλέξει το Bing ως προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης για τις συσκευές της, αυτό σίγουρα θα ήταν μια άνευ προηγουμένου νίκη για την ίδια και μια τεράστια απώλεια για την Google. 

Η συγκεκριμένα αλλαγή θα αφορούσε μόνο την προεπιλεγμένη εφαρμογή προγράμματος περιήγησης στα smartphone της Samsung. Όλοι γνωρίζουμε ότι η Google, ανήκει στην Alphabet και διαρκώς όλες οι μεγάλες εταιρείες βρίσκονται σε μία συνεχή “διαμάχη” για το ποιος θα επικρατήσει τελικά στην κούρσα της τεχνητής νοημοσύνης.

Από την έναρξή του, το Bing έδωσε μεγάλη μάχη στον αγώνα των μηχανών αναζήτησης. Το 2022, η κυριαρχία της Google στην αγορά των μηχανών αναζήτησης αντιπροσώπευε το 96% στους χρήστες κινητών, ενώ η Bing μόλις που κατείχε μόλις το 1%. 

Η Microsoft έκανε μία πολύ μεγάλη επένδυση στην OpenAI πριν από μήνες, με στόχο την ενσωμάτωση του GPT-4 , του πιο πρόσφατου γλωσσικού μοντέλου της OpenAI, στο Bing και σε άλλα εργαλεία φυσικά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δώσε μεγάλη ώθηση στο Bing, ο οποίος φαίνεται να κερδίζει διαρκώς έδαφος!

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα