27 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Facebook επί πληρωμή, γίνεται;

1 min read
35a3bee0 f935 11ed 9e4d 3e826c4a255a | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Αλήθεια για πείτε μας,

Θα ήσασταν διατεθειμένοι να πληρώσετε συνδρομή για να χρησιμοποιήσετε το Facebook ή το Instagram;

Κι όμως μη σας φαίνεται απίστευτο, η Meta ενδέχεται να προσθέσει μια επιλογή συνδρομής επί πληρωμή στο Instagram και το Facebook για χρήστες στην Ευρώπη, σύμφωνα με τους New York Times

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα κύρια έσοδα του Facebook (της Meta δηλαδή) προέρχονται από τις διαφημίσεις, όμως πως θα μπορούσε να επιβιώσει αυτός ο κολοσσός χωρίς αυτές; Μα φυσικά με συνδρομητικά πακέτα τα οποία θα είναι απαλλαγμένα από αυτές τις ενοχλητικές “χορηγούμενες” που τόσες και τόσες επιχειρήσεις πληρώνουν για να αυξήσουν λίγο την κίνηση του eshop τους και όχι μόνο.

Εδώ όμως πρέπει να μας προβληματίζει ένα γεγονός, Ποιο; Το ότι παρόλο που τα κύρια έσοδα της εταιρείας είναι οι διαφημίσεις (ή τουλάχιστον ήταν), σύμφωνα με ανακοίνωση της η Meta τον Απρίλιο, ανέφερε ότι μόλις το 10% των συνολικών εσόδων της εταιρείας προερχόταν από τις διαφημίσεις στην ΕΕ. Άρα από ότι φαίνεται τα πράγματα δεν πάνε και τόσο καλά με τις “χορηγούμενες”.

Επίσης αξίζει να σημειώσουμε ότι η Η ΕΕ επέβαλε στη Meta πρόστιμο 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ τον Μάιο για τη μεταφορά δεδομένων πολιτών της ΕΕ σε διακομιστές που εδρεύουν στις ΗΠΑ. Επιπλέον, της επιβλήθηκε κι άλλο πρόστιμο 265 εκατομμυρίων ευρώ το 2022 επειδή απέτυχε να αποτρέψει τη διαρροή ευαίσθητων δεδομένων (αριθμών κινητών και άλλα) εκατομμυρίων χρηστών του Facebook.

Πάντως όπως δείχνουν τα πράγματα, σίγουρα θα αλλάξουν πολλά και δεν θα αργήσουμε να δούμε και ένα συνδρομητικό πακέτο είτε στο Facebook είτε στο Instagram. Ένα πακέτα απαλλαγμένο από τις διαφημίσεις, όπως το Youtube Premium για παράδειγμα…

Via

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα